1. septembra, 2019

37 zanimivih Arduino modulov (2) ZS-042 RTC (DS3231)

    Slike LOGOTIPI Svet elektronike color 300x92 - 37 zanimivih Arduino modulov (2) ZS-042 RTC (DS3231)Avtor: mag. Vladimir Mitrović
    E-pošta: vmitrovic12@gmail.com
    2019_277_36

    Barduino (18): Bascom-AVR programi za module iz 37-in-1 kompleta (2): tipke, Reed rele, senzor nagiba, senzor vibracije, senzor udarca, senzor magnetnega polja, temperaturni senzor, fotoupor, joystik.

    Spoznavamo module iz kompleta “37-in-1” in predstavljamo ustrezne Bascom-AVR programe. Module bi lahko razvrstili v naslednje skupine:

    • moduli z digitalnimi izhodi;
    • moduli z analognimi izhodi;
    • moduli z digitalnimi in analognimi izhodi;
    • moduli z digitalnimi vhodi;
    • moduli, ki vsebujejo senzorje ali druge elektronske komponente, ki podpirajo neki komunikacijski protokol (za vzpostavitev komunikacije s temi moduli, je potrebno napisati ustrezne programe) in
    • moduli, ki delajo takoj, ko se jih priklopi na napajalno napetost in ne zahtevajo nikakršne programske podpore.

    Pregled modulov z digitalnimi izhodi
    Vsi moduli iz te skupine imajo tri priključke, katerih oznake so “-“, “+” in “S” (razpored priključkov se lahko razlikuje iz prikazanih na slikah!). Priključek “-” se veže na maso oziroma GND priključek Arduino ploščice, medtem ko se priključka “+” opcijsko veže na 5 V (večina modulov iz te skupine bo delala tudi, če se priključka “+” pusti “v zraku”). Odvisno od stanja senzorja, elektronskega elementa ali vezja na modulu, bo izhodni priključek “S” prevzel napetostne nivoje 0 V ali 5 V, oziroma logična stanja “0” ali “1”. Praviloma je izhodni priključek v stanju “0” kadar je senzor na modulu aktiviran.

    Vsebina je na voljo le naročnikom na internetno izdajo.

    Prijava

    Nakup naročnine

    Tags: