4. novembra, 2019

Pametni mikrokontrolerji z arhitekturo ARM (6. del)

    Slike LOGOTIPI Svet elektronike color 300x92 - Pametni mikrokontrolerji z arhitekturo ARM (6. del)Avtor: dr. Simon Vavpotič
    2019_279_44

    ARMove 32-bitne mikroarhitekture prinašajo v svet mikrokontrolerjev veliko zmogljivost in nešteto novih možnosti uporabe. Kaj so pametni mikrokontrolerji, kaj zmorejo in kako jih uporabljamo?

    V prejšnjem delu članka smo se lotili migracije in poenotenja projektov iz Atmel razvojnih okolij v Microchip MPLAB X razvojno okolje, ki je skoraj samoumeven korak, s katerim lahko programsko opremo za vse mikrokontrolerje pod Microchipovim okriljem razvijamo v enotnem razvojnem okolju. Nato smo se lotili še priprave vgrajene programske kode za lastno HID napravo ter aplikacijske programske kode za njeno uporabo z osebnim računalnikom. Spoznali smo tudi pomen Microchip MPLAB Harmony 3 Configuratorja.

    Tokrat bomo bomo izdelali HID vmesnik za neposredni dostop do vseh funkcionalnosti SAMV71Q21B mikrokontrolerja in Microsoft Visual Basica. Tako nadaljujemo in zaključujemo odprto temo, ki smo jo začeli v preteklem nadaljevanju.

    Vsebina je na voljo le naročnikom na internetno izdajo.

    Prijava

    Nakup naročnine

    Tags: