Raspberry Pi PICO- CircuitPython ali MicroPython?

Slike LOGOTIPI Svet elektronike color 300x92 - Raspberry Pi PICO- CircuitPython ali MicroPython?Preden sem dobil Raspberry Pi Pico ploščo v Kanado, je bil RP2040, ki se nahaja na tej plošči, podprt v več razvojnih jezikih. Med vsemi so vključeni C / C ++ s pomočjo Raspberry Pi Foundation SDK-ja, pa tudi MicroPython in CircuitPython.

Avtor: Brian Millier
2021-299-42

Kmalu zatem je Arduino v svoj IDE dodal podporo za RP2040. Trenutno uporabljam Arduino IDE (z dodatki) za obdelavo štirih MCU družin, ki jih pogosto uporabljam. Ker pa sta dve različici Pythona že zgodaj podpirali RP2040, sem se odločil raziskati, kako dobro Python deluje na majhnem ARM MCU, kot je RP2040. Imel sem nekaj preteklih izkušenj s programiranjem Pythona na Raspberry Pi Model 2/3 ploščah, ko so prvič izšle, vendar nisem nadaljeval s pisanjem programske opreme za tiste plošče, ki so tekle na Linuxu. Torej, v bistvu sem začel znova. Slika 1 prikazuje ploščo Raspberry Pi Pico.
Veliko je bilo napisanega o značilnostih RP2040 ARM MCU strojne opreme na plošči. Ne bom se trudil ponavljati tega, ampak se bom osredotočil na programiranje naprave v Pythonu – bodisi v CircuitPython ali v MicroPython jeziku.

Na spletnem mestu MicroPython.org MicroPython imenujejo kot Python prevajalnik. CircuitPython, kar je različica MicroPythona, bi bil tudi prevajalnik, ki uporablja MicroPythonovo definicijo.

Vsebina je na voljo le naročnikom na internetno izdajo.

Prijava

Nakup naročnine