4. septembra, 2021

Upravljanje ogrevanja preko interneta (1)

Slike LOGOTIPI Svet elektronike color 300x92 - Upravljanje ogrevanja preko interneta (1)Naloga, ki sem si jo zastavil, je oddaljen nadzor in upravljanje ogrevanja vikenda. V vseh primerih za oddaljen nadzor potrebujemo dostop do interneta. Ker na vikendu še nimamo WiFi omrežja, se za dostop do interneta ponuja uporaba GSM signala.

Avtorj: Janez Pirc
Epošta: janez.pircc@gmail.com
2021-299-52

Potrebujem novo SIM kartico za moj odsluženi telefon ali tablico, ki bo stalno vključena na vikendu in skrbela za dostop do interneta. Na telefonu/tablici vključen hotspot (posredovanje GSM – WiFi) omogoči delovanje naprav, ki se krmilijo preko WiFi vmesnikov kot je na primer SONOFF switch.

Pri kupljenih rešitvah vedno nekaj manjka, zato se pri dodajanju funkcionalnosti sistem draži in večkrat ne omogoča želenih funkcionalnosti. Doma izdelan vmesnik omogoča širitev funkcionalnosti iz preprostega stikala pa vse do tako imenovanega pametnega vikenda. Seveda me zanima sama rešitev, zato sem si za začetek zastavil preprosto nalogo: vklop in izklop peči ter spremljanje temperature. Vse ostale funkcionalnosti, kot so nastavitev termostata, odpiranje vrat, spremljanje alarmnega senzorja, itd. pridejo na vrsto kasneje in bodo narejene na enak način in na istem HW.

Vsebina je na voljo le naročnikom na internetno izdajo.

Prijava

Nakup naročnine