5. junija, 2018

Strojni upravljalnik gesel s PIC32 (1)

Slike LOGOTIPI Svet elektronike color 300x92 - Strojni upravljalnik gesel s PIC32 (1)Avtor: dr. Simon Vavpotič
2018_264_42

So hekerji že uganili vaše računalniško geslo? Se učite zapletena računalniška gesla na pamet? Jih pogosto pozabite? Rešitev je strojni upravljalnik gesel na osnovi PIC32.

264 42 01 300x180 - Strojni upravljalnik gesel s PIC32 (1)

Slika 1: Električna shema strojnega upravljalnika gesel

Strojni upravljalnik gesel omogoča pomnjenje prijavnih gesel, varen vnos novih gesel preko PC, generiranje naključnih kompleksnih gesel, varno hrambo podatkov (funkcionalnost podatkovnega ključka), posnema tipkovnico in lahko samodejno vnese geslo v računalnik. Pomembna je tudi PIN koda, s katero ga odklenemo ob začetku uporabe in preprečuje njegovo zlorabo.

Gradnje upravljalnika gesel se bomo lotili v dveh korakih. Tokrat bomo izdelali električno vezje in osnovno programsko aplikacijo, ki bo omogočala ročno ustvarjanje in varno hrambo seznama gesel ter samodejno tipkanje gesel v osebni računalnik. V drugem delu bomo dodali še PIN kodo, kriptografijo in ustvarjanje močnih naključnih gesel. Pri razvoju programske opreme si bomo izdatno pomagali s programsko knjižnico Microchip Harmony 2.05 in razvojnim okoljem MPLAB X 4.05.

Vsebina je na voljo le naročnikom na internetno izdajo.

Prijava

Nakup naročnine

Tags: