Strojni upravljalnik gesel s PIC32 – 2. del

Svet elektronike colorAvtor: dr. Simon Vavpotič
2018_265_55

So hekerji že uganili vaše računalniško geslo? Se učite zapletena računalniška gesla na pamet? Jih pogosto pozabite? Rešitev je strojni upravljalnik gesel na osnovi PIC32.

Razvoj strojne opreme

Strojni upravljalnik gesel omogoča pomnjenje prijavnih gesel, varni vnos novih gesel preko PC, generiranje naključnih kompleksnih gesel, varno hrambo podatkov (funkcionalnost podatkovnega ključka), posnema tipkovnico in lahko samodejno vnese geslo v vaš računalnik.

V preteklem nadaljevanju smo izdelali električno vezje in osnovno programsko aplikacijo, ki je omogočala ročno ustvarjanje in varno hrambo seznama gesel ter samodejno tipkanje gesel v osebni računalnik. Tokrat bomo dodali tipkovnici upravljalnika gesel tri nova mikrostikala, s katerimi se bomo lažje premikali preko menijev. Dodali bomo še kodo pin, kriptografijo in ustvarjanje močnih naključnih gesel, omogočili bomo tudi neposredni ročni vnos gesla preko tipkovnice upravljalnika gesel. Pri razvoju programske opreme si bomo izdatno pomagali s programsko knjižnico Microchip Harmony 2.05 in razvojnim okoljem MPLAB X 4.05. Ukvarjali se bomo tudi z algoritmi za kodiranje podatkov in samodejno generiranje močnih naključnih gesel. V aplikacijo na PIC32 bomo dodali vnos varnostne kode pin ob priklopu upravljalnika gesel na osebni računalnik. Nekoliko bomo razširili tudi aplikacijo v PIC32, da bo podpirala dodatne opcije.

Če želite nadaljevati z branjem, se morate prijaviti in naročiti na internetno izdajo časopisa. V nadaljevanju boste našli plačljive vsebine kot so PDF celotna revija, preostali plačljivi članek, download.

Z dolgoročno naročnino prihranite do 25 odstotkov!

Nakup

Prijava

Tags: