31. december, 2010

MiniPin II – izboljšana MiniPin

Slike MP2 MiniPinII 1 - MiniPin II - izboljšana MiniPinNekaj let nazaj smo v podjetju AX elektronika razvili MiniPin razvojno ploščo. Takrat si nihče od nas ni upal pomisliti, da bo postala uspešnica. Vrsto let smo MiniPin uspešno prodajali, vmes smo jo tudi malce spreminjali, vse to z namenom, da bi jo izboljšali. MiniPin se prodaja že toliko let, da smo se v uredništvu odločili za korenito spremembo razvojne plošče. Tako je danes pred vami MiniPin II. Nova razvojna plošča MiniPin II ima praktično vse, kar je imela MiniPin in še več.

 

Prednosti MiniPin 2

Slike niMiniPin II lahko rečemo celo, da je pomanjšana MegaPin. Glavna lastnost MiniPin 2 je to, da ne podpira več 89C serije mikrokontrolerjev, pač pa samo AVR-je. Tako MiniPin II podpira 40-pin AVR-je (ATMega32, ATMega644 itd.), 28-pin AVR-je (ATMega8, ATMega168 itd.) in 8-pin AVR-je (ATTiny serija) mikrokontrolerjev. Prav tako na razvojni plošči ni več stikala za izbiro mikrokontrolerja. To stikalo je nekaterim novincem programerjem povzročalo težave, saj so ga pozabili preklopiti v položaj AVR in seveda posledično se AVR mikrokontrolerja ni dalo programirati. Glede na staro MiniPin je na novi MiniPin II najti 8 tipk, ki jih lahko s ploščatim kablom povežemo na katera koli V/I vrata. Vse tipke imajo vgrajene zaščitne upore, ki so se dobro obnesli v MegaPin. In ne samo to, na MiniPin II smo dodali več priključkov za 1Wire, ki jih prav tako kot tipke lahko vežemo na katera koli V/I vrata preko ploščatega kabla. MiniPin 2 ima kot dodatek na tiskanem vezju predviden USB priklop,preko katerega je možno programirati mikrokontrolerje. Oglejte si članek o tem na tej povezavi.

MiniPin II ima vgrajeno tudi možnost uporabe zunanje referenčne napetosti. To nam omogoča vgrajeni trimer potenciometer in ustrezno vezje. Programiranje mikrokontrolerja se vrši seveda v vezju preko zunanjega Proggy programatorja (ali podobnega ISP programatorja), ki se ga priključi na konektor Proggy.Slike ni

Za konec

MiniPin2 je torej izboljšana verzija popularne MiniPin razvojne plošče. Podpira samo AVR mikrokontrolerje. MiniPin II je na zalogi.

Celotni članek

Električna shema za MiniPin II!

MiniPin II – izboljšana MiniPin

2010_SE182_27

 

 

Če želite kupiti celoletno Spletno naročnino na revijo Svet elektronike po ceni 20,00 Evro kliknite spodnji gumb.

{nicedownloads:3|Pay}

 

Če ste obstoječi naročnik tiskane revije in želite kupiti Spletno naročnino na revijo Svet elektronike s 50% pustom po ceni 10,00 Evro kliknite spodnji gumb.

{nicedownloads:4|Pay}

 

V zadnjih dveh primerih boste na Vaš email naslov v enem delovnem dnevu prejeli Uporabniško ime in Geslo za celoletno Spletno naročnino na revijo Svet elektronike