Nekaj iz Galerije

  • Thumbnail Example
  • Thumbnail Example
  • Thumbnail Example
  • Thumbnail Example
  • Thumbnail Example
  • Thumbnail Example

 

Koristne Povezave

 

Nakup Vodnarja

 

NOVOST

Variante Vezave

Thumbnail Example Thumbnail Example Thumbnail Example Thumbnail Example

Pretok Vode

Pretok vode pri Vodnarju z priloženo pretočno pumpo za vodo je 10 litrov/minuto, aksimalno 5m višinske rezlike. Glej spodnji opis "Trda cev".

Vsebina Vodnarja

Thumbnail Example Thumbnail Example Thumbnail Example Thumbnail Example Thumbnail Example Thumbnail ExampleThumbnail Example Thumbnail Example Thumbnail Example Thumbnail Example Thumbnail Example Thumbnail ExampleThumbnail Example

 

Ekološko Napajanje

V primeru, da je ob Vodnarju dovolj sončne svetlobe, priporočamo sončno celico za polnenje akumulatorja. V tem primeru in z uporabo ustreznega elektronskega vezja, dodatno polnenje akumulatorja med letom ne bo potrebno.

Mehka Cev

Vodarja lahko opremite tudi z mehko cevjo, katero lahko dokupite (cenovno je 1 €/m) debeline 10mm. Za lažjo pripravo zalivanja rastlih vam svetujem nakup dalše cevi. Ko boste cev napeljali okoli vseh rož, lahko odrežete višek cevi (lahko jo tudi pustite neodrezano).

Trda Cev

V primeru da imate višinsko razliko med koriti "eno korito je na ograji balkona, druga 0,5m spodaj na tleh" vam bo vodnar vso vodo posiljal v spodnje korito zgornje bo ostalo szho, če ne naredite sledeče: luknje v trdi cevi, ki gredo na spodnja korita naj bodo manjša kot v cevi, ki zalivajo zgornja korita: zgornje luknje (0,5mm), spodnje luknje (0,2mm). Tako bo pumpa poslala vodo v spodnje cevi. Ko bodo spodnje cevi polne se bo začelo polnjenje zgornje cevi. Pomembna je tudi dolžina cevi spodaj in zgoraj, naj bo spodaj krajša cev.

POZOR: Luknje v cevi se vedno lahko povečajo in nikoli pomanšajo, zato raje začnite z manjšimi luknjami, ki jih nato povečujete. Isto velja tudi za rezanje cevi, vedno jo odrežite ko bo vodnar že nekaj časa deloval, mogoce bo treba cev malenkost prestaviti...