Politika zasebnosti

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Spoštujemo vašo zasebnost in se zavezujemo, da bomo osebne podatke, pridobljene prek spletnega informacijskega sistema, skrbno varovali in jih brez vaše privolitve ne bomo posredoval tretji osebi oziroma jih uporabili v druge namene. Ker obstajajo v spletnem informacijskem sistemu določene povezave na druge, zunanje spletne strani, ki niso vezane na nas, ne prevzemamo nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

Hkrati se zavezujemo, da bomo po svojih najboljših možnih močeh varovali podatke in zasebnost obiskovalcev spletne strani .

Da bi preprečili nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo.

1. Kdo je zbiratelj osebnih podatkov?

Zbiratelj osebnih podatkov je AX elektronika d.o.o., Špruha 33, 1236 Trzin (v nadaljevanju upravljavec podatkov).

2. Katere podatke zbiramo?

Upravljavec podatkov za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:

  • ime in priimek;
  • naslove za kontakt;
  • naslov elektronske pošte (uporabniško ime);
  • vašo IP številko;
  • kontaktno telefonsko številko;
  • naziv podjetja;
  • naslov podjetja;
  • davčna številka podjetja;
  • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce;

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, Upravljavec podatkov ne odgovarja.

3. Za katere namene zbiramo osebne podatke?

Upravljavec podatkov je v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, zavezan k varovanju osebnih podatkov uporabnikov njegove spletne strani. Upravljavec podatkov ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja uporabnika posredoval osebnih oz. drugih podatkov uporabnika tretji osebi oz. ne bo omogočil tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke uporabnika, razen če bi to od njega zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov upravljavca podatkov.

Vsi osebni in drugi podatki, ki jih bo uporabnik posredoval, bodo varovani v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Upravljavec podatkov teh podatkov ne bo uporabil v namen, ki bi kakorkoli škodoval uporabniku ali drugi vpleteni osebi. Upravljavec podatkov podatkov uporabnikov ne bo uporabil za pošiljanje promocijske e-pošte ali drugega nezaželenega promocijskega materiala, razen za pošiljanje tistih promocijskih obvestil, na katere se bo uporabnik naročil oz. s katerimi bo soglašal. Upravljavec podatkov lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Zaupnost osebnih in drugih podatkov uporabnikov ne bo kršena v nobeni obliki.

Komunikacija preko spletnega kontaktnega obrazca
Na spletni strani je mogoče preko spletnega obrazca  stopiti v stik z nami z namenom povpraševanja po storitvah ali posredovanja morebitnih vprašanj na elektronski naslov. Prav tako je mogoče stopiti v stik z nami direktno preko elektronske ali navadne pošte oziroma s pomočjo telekomunikacijskih virov. Ko v našem spletnem obrazcu izpolnite zahtevo za povpraševanje, pripombe ali vprašanja  je potrebno  obvezno  izpolniti polja: “ime in priimek”, “naslov elektronske pošte” in “sporočilo”. Prav tako je potrebno izrecno potrditi strinjanje in seznanitev s tem, da ste s tem, ko ste nam posredovali povpraševanje, pripombe ali vprašanje preko kontaktnega obrazca in vpisali svoje podatke izrazili strinjanje in zavedanje, da se bodo vaši podatki (ime in priimek, elektronski naslov in telefonska številka) za namen vodenja evidence strank ter zagotavljanja korektne komunikacije hranili v naši bazi 2 leti po tem, ko ste nam kontaktni obrazec posredovali in da ste seznanjeni, da lahko kadarkoli od nas zahtevate, da vaše podatke izbrišemo. Izbris podatkov lahko zahtevate s pomočjo kontaktnega obrazca tukaj . Če ne boste označili, da soglašate s politiko zasebnosti,  vaše povpraševanje na elektronski naslov ne bo uspešno posredovano.

Vaše osebne podatke potrebujemo,  da vam lahko odgovorimo na vaše povpraševanje oziroma vprašanje, ki se nanaša na naše storitve.  Podatke, ki jih boste vpisali v spletni obrazec, obdelujemo le, če je to nujno za naše poslovanje in shranjevanje (arhiviranje).

Naročanje na e-novice
Ob posebni registraciji za naročilo  na spletne novice poleg vaše IP številke obdelujemo tudi naslov vaše elektronske pošte (e-naslov), ki ga vpišete v spletni obrazec. Upravljavec podatkov te podatke obdeluje izključno za namene obveščanja o novostih.  Ob izpolnjevanju obrazca za prijavo na spletne novice morate označiti, da soglašate, da upravljavec podatkov vaš naslov elektronske pošte uporablja za namene obveščanja o novostih ter vsebinah z naše spletne strani, ter, da ste seznanjeni s tem, da se lahko iz sistema sporočil kadarkoli izpišete. To storite tako, da v poslanem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo ali odjavo uredite na spletni strani. Če ne boste označili, da z navedenim soglašate,  upravljavec podatkov ne bo pošiljal obvestil na vaš elektronski naslov, niti ne bo zbiral ali obdeloval vašega naslova elektronske pošte.Upravljavec podatkov namreč za prijavo na novice uporablja strogi sistem predhodne odobritve uporabe e-naslova (t. i. opt-in), kar pomeni, da pošilja elektronsko pošto zgolj osebam, ki se izrecno strinjajo, da želijo prejemati elektronska obvestila. Vaše podatke bomo hranili le znotraj časa, ko boste naročeni na našo storitev elektronskega obveščanja. Po preteku tega obdobja bodo podatki se bodo podatki ustrezno izbrisali. Vašo izjavo oziroma privolitev za posredovanje e-novic lahko tudi kadarkoli prekličete preko kontaktnega obrazca.

Upravljavec podatkov bo osebne podatke uporabnikov vodil v zbirki osebnih podatkov samo toliko časa, kot je nujno potrebno, da se doseže namen, za katerega se osebni podatki zbirajo in vodijo.

Dostavni službi (npr. Pošta Slovenija) bo upravljavec podatkov  zaupal le potrebne podatke za dostavo naročenih izdelkov.

4. Izvajanje politike zasebnosti

Upravljavec podatkov ima, skladno z Zakonom o varovanju osebnih podatkov, varovanje osebnih podatkov urejeno s Pravilnikom o zavarovanju osebnih podatkov.

Vse pri upravljavcu podatkov redno ali honorarno zaposlene osebe, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z določili Pravilnika o zavarovanju osebnih podatkov in z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletne trgovine. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s Upravljavcem podatkov.

5. Vaše pravice

Imamo obveznost, da obdelujemo osebne podatke le za namene za katere smo jih zbrali. Imate pravico, da nas glede tega kontrolirate. Kadarkoli lahko zahtevate od nas, da vam omogočimo vpogled v vaše osebne podatke, ki jih obdelujemo,  posredujemo podatke (kopijo, izpis)  o obdelavi vaših osebnih podatkov ali zahtevate popravek, prepoved obdelave ali izbris vaših osebnih podatkov. Popravek, prepoved obdelave ali izbris vaših osebnih  podatkov lahko zahtevate s pomočjo kontaktnega obrazca. Morebitna vprašanja ali zahtevke posredujte na naš elektronski naslov ali nas pokličete.

V primeru, da z našim odzivom, povezanim z zahtevkom za vpogled, popravek, prepoved obdelave ali izbris podatkov niste zadovoljni oziroma menite, da so vam kršene pravice do varstva osebnih podatkov, se lahko pritožite nacionalnemu nadzornemu organu, na naslov: Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana.

6. Dodatna pojasnila

Če imate vprašanja, težave ali pripombe glede te politike zasebnosti, nam to lahko sporočite tudi na elektronski naslov: stik@svet-el.si

POLITIKA UPORABE PIŠKOTKOV

Pogoji uporabe piškotkov

Kot številne druge družbe, podjetje AX elektronika doo uporablja »piškotke« za izboljšanje brskanja po naših spletnih straneh.
Piškotki so majhne datoteke, sestavljene iz niza črk in številk, ki jih na vaš računalnik namesti strežnik spletne strani. Piškotki omogočajo lastniku spletne strani, da razlikuje med posameznimi uporabniki. Piškotkov ni mogoče izvršiti kot kode, ali jih uporabiti za razpošiljanje virusov niti nam ne omogočajo dostopa do vašega trdega diska. Na vašem trdem disku ne moremo prebrati nobene informacije, tudi če tja namestimo piškotke.
Podatki, ki pridobljeni s pomočjo piškotkov na spletnih straneh podjetja AX elektronika doo, se lahko uporabljajo za različne namene, vključno z naslednjimi:
Nujno potrebni: ti piškotki so nujno potrebni zato, da se lahko gibljete po spletni strani in uporabljate njene funkcije, kot npr. dostopate do varnih področij spletne strani ali shranjujete izdelke v košarico.
Delovanje: ti piškotki zbirajo informacije o tem, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, npr. katere strani obiskujejo najpogosteje in ali prejemajo obvestila o napakah. Te piškotke uporabljamo za izboljšanje delovanja spletne strani v bodočih verzijah.
Funkcionalnost: Ti piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni vaše izbire, kot npr. uporabniško ime, jezik ali regija, iz katere prihajate, in zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo.
Ciljanje ali oglaševanje: Te piškotke uporabljamo z namenom, da vam pošiljamo vsebine, ki bolj ustrezajo vašim interesom.
Tretjim strankam ne dopuščamo oglaševanja na naši strani.
AX elektronika doo mora na podlagi zakona pridobiti vaše soglasje za vse piškotke, ki jih namestimo, razen za tiste, ki so »nujno potrebni«. AX elektronika doo vam tako poskuša olajšati upravljanje z različnimi tipi piškotkov, ki so na naših straneh namenjene uporabi v EU.
V primeru, da z namestitvijo piškotkov ne soglašate, vas opozarjamo, da ne boste mogli dostopati do delov spletne strani oziroma uporabljati vseh funkcij spletne strani.

Izjava o zasebnosti

Podjetje AX d.o.o. se zavezuje, da bo ščitilo vašo zasebnost in razvijalo tehnologijo, ki vam omogoča varno spletno izkušnjo. Ta izjava o zasebnosti velja za spletno mesto Svet elektronike. Z uporabo naštetih spletnih mest soglašate z načini uporabe podatkov, ki so opisani v tej izjavi.

Privolitev:

Z registracijo na spletnem mestu Svet elektronike se strinjate, da podjetje AX d.o.o. zbira osebne podatke, na način ter v namene, ki so opisani v tej izjavi o zasebnosti.

Zbiranje osebnih podatkov

AX d.o.o. zbira na spletnem mestu naslednje podatke:

  • ime in priimek
  • naslov
  • ime podjetja
  • elektronski naslov

Spletna stran podjetja AX d.o.o. lahko samodejno zbira tudi nekatere podatke o strojni in programski opremi vašega računalnika. Med te podatke sodijo: naslov IP, vrsta brskalnika, imena domen, čas dostopanja in naslovi spletnih mest, ki ste jih obiskali na naši spletni strani. AX d.o.o. te informacije uporablja izključno za izračun splošne statistike o uporabi spletnega mesta AX d.o.o. .

Uporaba osebnih podatkov

AX d.o.o. zbira podatke na spletni strani z namenom zagotoviti pravilno delovanje spletnega mesta ter nudenje zahtevanih storitev. AX d.o.o. lahko uporabi vaše podatke tudi za naslednje namene:

  • internih tržnih raziskav
  • obveščanja strank o novostih na spletni strani
  • obveščanja strank o novostih, ki se tičejo izdelkov ali storitev, ki jih nudi AX d.o.o.

Varovanje osebnih podatkov

AX d.o.o. se zavezuje, da bo vaše osebne podatke varovalo v skladu z Zakonom o varstvu zasebnih podatkov. Vaši podatki se bomo uporabljali samo za interne namene podjetja AX d.o.o. in jih ne bomo posredovali tretjim osebam.

Uporaba piškotkov (ang. Cookies)

Piškotki so besedilne datoteke, ki jih na vaš računalnik naloži spletni strežnik. Piškotki ne vsebujejo nobenih podatkov s katerimi bi lahko ugotovili vašo identiteto. S pomočjo piškotkov strežnik ve, da ste se vrnili na spletno stran, kar lahko izkoristimo za prilagoditev spletnega mesta uporabniku.

Večina brskalnikov piškotke samodejno sprejema. Če jih ne želite sprejemati ali pa želite, da ste obveščeni preden se piškotek naloži na vaš računalnik lahko to določite v nastavitvah brskalnika.

Splošni pogoji sodelovanja v nagradni igri Osvojite Microchip 1 Msps SAR ADC razvojni Kit

 

SPLOŠNE DOLOČBE

  • Organizator nagradne igre je podjetje AX elektronika d.o.o., Špruha 33, 1236 Trzin, ID za DDV: SI 12795275

 

POGOJI SODELOVNJA NAGRADNI IGRI

  • V nagradni igri lahko sodelujejo polnoletne osebe s stalnim ali začasnim bivališčem v Republiki Sloveniji. Mladoletne osebe (mlajše od 18 let) morajo imeti za sodelovanje v nagradni igri predhodno pisno soglasje staršev ali zakonitih zastopnikov.
  • Vsak posameznik lahko k posamezni nagradni igri pristopi le enkrat.

 

POTEK NAGRADNE IGRE

 

PRAVILA NAGRADNE IGRE

  • S sodelovanjem v nagradni igri se šteje, da udeleženec sprejema te splošne pogoje sodelovanja v nagradni igri.
  • V primeru navedbe nepopolnih, nepravilnih ali neresničnih podatkov (elektronskega naslova oziroma podatkov iz 13. točke Splošnih pogojev nagradnih iger) si organizator pridržuje pravico, da udeležencu sodelovanje v nagradni igri zavrne ali ga iz nagradne igre izključi.

Udeleženec izgubi pravico do nagrade, če organizator ugotovi, da:

  • udeleženec ni izpolnjeval pogojev sodelovanja;
  • je udeleženec kršil pravila in pogoje sodelovanja v nagradni igri;
  • udeleženec ne želi izpolniti obveznosti v skladu s temi pogoji ali posebnimi pogoji objavljenimi na Spletni strani Profilu ali jih ni izpolnil pravočasno;
  • v primeru prijav: če je prijava na kakršenkoli način neustrezna.

V primeru, ko udeleženec izgubi pravico do nagrade, organizator presodi, ali bo nagrado podelil komu drugemu ali ne.

  • V primeru, da je udeleženec izžreban oziroma izbran za nagrajenca, ta s prevzemom nagrade podaja soglasje k sodelovanju z organizatorjem oz. soorganizatorjem v smislu fotografiranja nagrajenca za potrebe oglaševanja oz. objav tako pridobljenega gradiva v vseh medijih (tiskanih medijih, na spletnih straneh, facebook profilih, oglaševalskih edicijah ali drugih medijih) organizatorja oz. soorganizatorja nagradne igre brez pravice do nadomestila oz. plačila. Hkrati se odpoveduje pravici pregledovati, odobriti, nasprotovati kakršnemu koli načinu uporabe gradiva, uredniški izbiri ali izgledu materiala.

NAGRADA

  • Microchip 1 Msps SAR ADC razvojni Kit

PREVZEM NAGRAD

  • Nagrade so obdavčene po Zakonu o dohodnini. Nagrajenec je zavezanec za plačilo dohodnine v skladu z Zakonom o dohodnini (drugi prejemki, med katere spadajo tudi nagrade). Akontacijo dohodnine obračuna in odvede organizator nagradne igre oz. soorganizator ali sponzor, ki zagotovi nagrado.
  • Za prevzem nagrade mora nagrajenec ob pisnem pozivu organizatorja predložiti naslednje osebne podatke: ime in priimek, točen naslov stalnega bivališča, kraj bivanja, davčno številko in davčni urad. Za potrebe obveščanja o prevzemu nagrade nagrajenec sporoči tudi kontaktno telefonsko številko.

Če nagrajenec v sedmih dneh po datumu poslanega poziva ne predloži potrebnih podatkov, izgubi pravico do nagrade brez pravice do kakršnegakoli nadomestila.

VAROVANJE INFORMACIJ IN OSEBNIH PODATKOV

  • Organizator kot upravljavec osebnih podatkov spoštuje zasebnost udeležencev posamezne nagradne igre in se zavezuje, da bo z osebnimi podatki, pridobljenimi tekom nagradne igre, ravnal skrbno in jih varoval ter obdeloval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Pravilnikom o varstvu osebnih podatkov sprejetim pri organizatorju.
  • Brez izrecne privolitve udeležencev posamezne nagradne igre osebnih podatkov udeležencev ne bo posredoval tretji osebi ali jih uporabil v druge namene, kot izključno za potrebe uspešne celostne izvedbe nagradne igre, razen, če s predpisi ni določeno drugače.
  • Udeleženec nagradne igre organizatorju kot upravljavcu zbirke osebnih podatkov dovoljuje, da do preklica udeleženca oziroma do izpolnitve namena obdelave podatkov vodi, vzdržuje in obdeluje zbirko posredovanih osebnih podatkov za potrebe izvedbe nagradne igre v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov (Ul RS št. 86/04 in 67/07).
  • Osebni podatki v zbirki osebnih podatkov nagrajencev in namen njihovega zbiranja, obdelave, shranjevanja in uporabe:
  • Eektronski naslov (za potrebe sodelovanja v nagradni igri, žrebanja in posredovanja pisnih pozivov organizatorja po nadaljnjem ravnanju v primeru upravičenosti do nagrade);
  • Ime in priimek, naslov in kraj bivanja (za potrebe identifikacije nagrajenca, žrebanja, obveščanja o nagradah in obveščanja o načinu prevzema nagrad ter za potrebe poročanja davčnim organom v skladu z veljavno davčno zakonodajo v Republiki Sloveniji);
  • Kontaktna telefonska ali GSM številka (za potrebe obveščanja v primeru kakršnihkoli težav z dostavo nagrade);
  • Davčna številka in davčni urad nagrajenca (za potrebe poročanja davčnim organom v skladu z veljavno davčno zakonodajo v Republiki Sloveniji)
  • V času upravljanja osebnih podatkov ima vsak posamezni udeleženec možnost vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov v zbirki osebnih podatkov, skladno z veljavnimi predpisi.
  • Podatke hranimo v računalniški obliki. Po prenehanju potrebe po vodenju podatkov ali na podlagi zahtevka nagrajenca, se podatki izbrišejo.
  • Uporabniki podatkov so administrator Spletne strani ter odgovorni za dostavo nagrad.
  • S sodelovanjem v nagradni igri udeleženec soglaša, da mu lahko organizator pošilja brezplačna splošna obvestila vezana na nagradno igro prek elektronske pošte ali telefonske številke iz 3. odst. 8. člena teh pogojev do preklica tega soglasja oziroma do izpolnitve namena hrambe kontaktnih podatkov.

KONČNE IN PREHODNE DOLOČBE

Organizator si pridržuje pravico do dopolnitev in sprememb pogojev nagrade igre, če tako zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki na strani javnosti.

Vprašanja o zaupnosti in uporabi vaših osebnih podatkov naslovite na elektronski naslov: stik@svet-el.si

Za dodatne informacije o nagradni igri lahko pišete na elektronski naslov: stik@svet-el.si

Ljubljana, 01.11.2019

AX elektronika, d. o. o.