0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNoviceAD-jevi digitalni izolator za avtomobilsko industrijo

    AD-jevi digitalni izolator za avtomobilsko industrijo

    iCoupler® digitalni izolatorji so skladni z AEC-Q100 za delovanje pri +125°C, s čimer ustrezajo strogim zahtevam po kakovosti in zanesljivosti za uporabo v vozilih z električnim in hibridnim pogonom.

    S prilagajanjem svoje lastne iCoupler ® digitalne tehnologije izolacije za doseganje zanesljivosti in kakovosti potrebam nastajajočih električnih hibridnih vozil, je podjetje Analog Devices, Inc uvedlo družino digitalnih izolatorjev za delovanje v električno zahtevnem avtomobilskem okolju. Za razliko od relativno nizko-napetostnih signalov in napajanja pretežno za zabavno elektroniko v avtomobilu, za zagotavljanje varnosti in v močnostnih sistemih v vlakih (power train systems), lahko baterije hibridnih vozil delujejo tudi pri napetostih nad 600 V, kar prinaša potrebo po galvanski ločitvi kritičnih delov elektronike. ADuM120xW, ADuM130xW in ADuM140xW digitalne izolatorje so pri Analog Devices razvili za električne in hibridne sisteme vozil, kot so motorni pogoni in sistemi za upravljanje z baterijskim napajanjem. Ti iCoupler® izdelki so prvi digitalni izolatorji v izvedbi AEC-Q100, ki ustrezajo avtomobilskemu razredu za delovanje v temperaturnem območju od -40 °C do 125 C°.

    »Vse do danes je bila na voljo edina izolacija pri napajanju hibridnih avtomobilov in kamionskih akumulatorjev v obliki optičnih sklopnikov, ki so znani po tem, da jih je težko upravljati in zagotavljati njihovo pravilno delovanje pri temperaturah nad 105 °C,« je dejal Robbie McAdam, podpredsednik, Analog Semiconductor Components Division v Analog Devices. »V aplikacijah, kjer sta pomembni ekonomičnosti porabe goriva in zmogljivost baterije, digitalni izolatorji AD ne odpravljajo le omejitev, ki jih imajo optični sklopniki, temveč to storijo pri 90 odstotkov manjši porabi energije.«

    O ADuM1xxxW izolatorjih

    Dvo-kanalni ADuM120xW, tri-kanalni ADuM130xW in štiri-kanalni ADuM140xW digitalni izolatorji temeljijo na lastni iCoupler® Analog Devices » tehnologiji transformatorja v velikosti čipa, ki je bil uporabljen pri več kot 150 milijonih izoliranih kanalov v široki paleti aplikacij, vključno z industrijo, medicino, oskrbo z električno energijo in elektroniki za široko porabo. Ti novi izdelki za avtomobilsko industrijo zagotavljajo več izoliranih kanalov v različnih konfiguracijah in podatkovne hitrosti do 25 Mbps. Temeljijo na CMOS tehnologiji in delujejo pri napetostih od 3,0 V do 5,5 V na obeh straneh, kar zagotavlja skladnost z nižjimi sistemi napetosti, obenem pa omogočajo tudi prevajanje napetosti skozi izolacijsko pregrado.
    Za razliko od alternativnih tehnologij, kot so optični sklopniki, ki imajo veliko slabost v poslabšanem delovanju pri visokih temperaturah, so iCoupler® digitalni izolatorji relativno neobčutljivi na temperaturo in so pokazati odlično dolgoročno zanesljivost. Ker imajo iCoupler® izdelki digitalni vmesnik, ni potrebe po zunanjih elementih za prilagajanje signala, zato porabijo le od ene desetine do ene šestine moči, ki jo porabimo pri optičnih sklopnikih pri enaki hitrosti prenosa podatkov.

    Cene in razpoložljivost

    ADuM120xW, ADuM130xW in ADuM140xW digitalni izolatorji so na voljo kot vzorci in za redno proizvodnjo. Novi digitalni izolatorji so na voljo v 8-pinskih ozkih ohišjih ali v 16-pinskih širokih SOIC ohišjih (integrirano vezje malih dimenzij) in v paketih, cena pa se začne pri 0,55$ na kanal v OEM količinah. Za več informacij obiščite www.analog.com/pr/ADuM120xW, www.analog.com/pr/ADuM130xW in www.analog.com/pr/ADuM140xW.

    Več informacij o iCoupler® digitalnih izolatorjih in isoPower® digitalnih izolatorjih z izolirano močjo lahko najdete na www.analog.com/icoupler.

    AD-jevi digitalni izolator za avtomobilsko industrijo
    2010_SE175_9
    www.analog.com