0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaPredstavljamoWiseWELDING – Sistem strojnega vida za adaptivno robotsko varjenje

    WiseWELDING – Sistem strojnega vida za adaptivno robotsko varjenje

    Zamenjati ročno delo s samodejnim popravljanjem poti varjenja pri proizvodnji visokokakovostne opreme iz nerjavečega jekla. Zasnova, izdelava prototipa, preizkus in uvedba celotnega sistema v proizvodnjo v samo dveh mesecih.

    3D-sistem strojnega vida “WiseWELDING” prilagaja pot robotskega varjenja spremembam geometrije med posameznimi deli. Sistem kompenzira velike geometrične zamike v delovnem oknu (50 x 40 mm), hkrati pa zaznava tudi stične spoje (razmik ≥ 0,05 mm). Sistem WiseWELDING je izpolnil vse posebne strankine zahteve in dosegel desetkratno povečanje storilnosti v primerjavi z ročnim prilagajanjem v samo dveh mesecih.

    Sistem WiseWELDING je izpolnil vse posebne strankine zahteve in dosegel desetkratno povečanje storilnosti v primerjavi z ročnim prilagajanjem v samo dveh mesecih. Robert Modic, svetovalec za rešitve, Wise Technologies Ltd.

    O robotskem varjenju

    Robotsko varjenje prinaša številne prednosti v postopek proizvodnje: zvezno premikanje, hitrost, točnost, ponovljivost, prilagodljivost in odpornost na nevarna okolja itd., vendar je za vsak uspešen način uporabe ključno obvladovanje tehnologije varjenja. Glavna motivacija za rešitev je dejstvo, da se geometrije delov pri proizvodnji z varjenjem običajno do določene mere spreminjajo. Zaradi tega je treba dejanske poti za robotsko varjenje popraviti za vsak del posebej. Popravke je mogoče opraviti ročno za vsako točko poti s konico orodja robota po subjektivni presoji uporabnika. Takšen pristop je zamuden in ponavljajoč se, zato prinaša veliko verjetnost človeških napak.

    Celotni članek

     

    WiseWELDING – Sistem strojnega vida za adaptivno robotsko varjenje
    2010_SE175_24
    Avtor: Robert Modic – Wise Technologies Ltd.
    Brezplačna številka: 080 080 844
    www.ni.com/slovenia