0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaPredstavljamoUvod v CompactRIO – 3. del

    Uvod v CompactRIO – 3. del

    Primer osnovne arhitekture krmilnika v okolju LabVIEW. Za prikaz te krmilne arhitekture ustvarite aplikacijo za osnovno PID-regulacijo. Ta preprosta aplikacija upravlja temperaturno komoro, da ima stalno temperaturo 177 °C. Aplikacija ima en analogni vhod iz termočlena in en digitalen izhod s pulznoširinsko modulacijo (PWM), ki je povezan z grelnikom, za regulacijo pa uporablja algoritem PID. Ta zelo poenostavljena aplikacija je uporabljena za lažje pojasnjevanje delov arhitekture brez dodatne kompleksnosti, ki bi jo prinesel bolj prefinjen primer krmiljenja. Podrobnejši primeri krmiljenja s to arhitekturo so obdelani v nadaljevanju tega dokumenta.

    Za izgradnjo te aplikacije v okolju LabVIEW uporabite pet delov arhitekture krmilnika:

    • Inicializacijski program
    • Zaustavitveni program
    • Preprosto opravilo za krmiljenje postopkov
    • V/I-spremenljivke v pomnilniški tabeli
    • Pregledovalni vmesnik RIO za dostop do V/I-naprav

    Programa za inicializacijo in zaustavitev

    Slike niNajprej dodajte inicializacijski in zaustavitveni program. Inicializacijski program mora konfigurirati krmilnik, da je pripravljen na uporabo poljubne logike, zaustavitveni program pa mora opraviti vse postopke, povezane z ustavitvijo sistema.

    Za upravljanje tega krmilnega zaporedja ustvarite zaporedno zgradbo s tremi okviri: enim za inicializacijske programe, enim za krmilna in merilna opravila in enim za zaustavitveni program.

    Dodajte vso logiko za inicializacijo ali zaustavitev. V tej aplikaciji inicializacija krmilnika ni potrebna. Privzeto krmilnik pusti izhodne vrednosti na zadnjem stanju. V tej aplikaciji morate ob zaustavitvi nastaviti izhode v izključeno stanje. Dodate lahko tudi drugo logiko ob zaustavitvi, na primer beleženje napak.

    Zdaj imate celotna programa za inicializacijo in zaustavitev. Dodati morate še krmilna in merilna opravila.

    Celotni članek

    Uvod v CompactRIO – 3. del

    Tel: + 386 3 425 4200

    Brezplačna številka: 080 080 844

    www.ni.com/slovenia

    2011_SE186_16