0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNoviceLED gonilnik za visokonapetostne LED diode

    LED gonilnik za visokonapetostne LED diode

    Novi LED gonilnik proizvajalca Power Integrations omogoča polno učinkovitost visokonapetostnih LED diod, namenjen pa je vgradnji v žarnice B10, GU10, E17 in A19.

    Slike niV aplikaciji DER-297 je uporabljeno visoko integrirano vezje LinkSwitch-PL ™, ki ima vgrajeno korekcijo faktorja moči, s katerim je izdelava gonilnika za nove Cree je XLamp® XT-E in XLamp XM-L LED res enostavna.

    Power Integrations, proizvajalec integriranih vezij, ki se napajajo neposredno iz električnega omrežja in imajo največji izkoristek in najdaljšo življenjsko dobo na tržišču, je objavilo primer aplikacije (DER-297), ki opisuje ultra-kompakten gonilnik za B10-stil LED žarnice z visokim izkoristkom. Napajanje je posebej prilagojeno za uporabo z visokonapetostnimi LED in temelji na LinkSwitch-PL neizoliranem, enostopenjskem LED gonilniku v integriranem vezju. Pisan je »na kožo« XLamp XM-L in XLamp XT-E, proizvajalca Cree. DER-297 zagotavlja visoko izhodno napetost, ki jih zahteva LED in optimizira splošno učinkovitost sistema z zmanjšanjem izgub, ki sicer nastanejo zaradi toka skozi tuljavo in diodo izhodne stopnje.Slike ni

    V primeru aplikacije z oznako DER-297 gre za zelo majhno in poceni rešitev, ki ima vgrajenih vsega skupaj le dvajset elementov. Visoka stopnja integracije pri LinkSwitch-PL integriranih vezjih omogoča funkciji korekcije faktorja moči (PFC) in konstantnega toka v enostopenjski buck-boost konfiguraciji, pri kateri je potrebna le majhna tuljava. Predstavljen primer gonilnika doseže 87% izkoristek pri 115 VAC za 4,3 W LED (86% pri 2,9 W izhod) hkrati pa omogoča doseganje faktorja moči, ki je večji od 0,9. Z lahkoto dosega meje EN61000-3-2 C razreda in ustvarja manj kot 20% celotnega harmonskega popačenja (THD).

    Slike niDrobna žarnica B10 in podobne kompaktne oblike žarnic so zelo zahtevne za LED izvedbo. LinkSwitch-PL integrirano vezje, ki je uporabljeno v DER-297, omogoča izvedbo majhnega in visoko učinkovitega gonilnika, kar nam omogoča, da lahko oblikujemo vezje, ki ga vgradimo neposredno v podnožje žarnice B10 brez uporabe raznih mas za zalivanje ali zmanjševanja zmogljivosti. Preprost spisek potrebnih elementov pomeni tudi to, da pretvornik dosega nižjo ceno,« je komentiral Andrew Smith, vodja trženja izdelkov za LED aplikacije pri Power Integrations.

    Slike niMark McClear, direktor aplikacijskega inženiringa pri Cree, je dodal: „Zelo omejen volumen prostora B10 žarnice je ustvaril znatne inženirske izzive za načrtovalce gonilnika. LinkSwitch-PL podjetja Power Integrations, ki smo ga konfigurirali v buck-boost topologiji ni samo odličen gonilnik LED, ampak z lahkoto izpolnjuje tudi fizične in toplotne zahteve zaradi nizkega števila vgrajenih elementov in visoke učinkovitosti med delovanjem.“ Primer aplikacije DER-297.

    LED gonilnik za visokonapetostne LED diode

    2012_SE196_22