0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More

    Svet elektronike colorC je prevajalnik, rabimo še kartični računalnik (vir:10), z modulom s štirimi kapacitivnimi tipkami (vir:11). Učilo imenujemo minimalna postavitev delovnega mesta za specializirane učilnice nove mehatronike.

    Zanimajo nas osnovni podatki, kot so največja frekvenca klicanja programskih prekinitev in stresanje metod. Slovenska izdaja poda nekaj odgovorov na vprašanja z vajami pod C->GPIO. Poglejmo si nekatere.

    C/C++
    C (Vir:1) jezik je bil razvit z namenom napisati UNIX. Današnjo obliko je dobil že davnega 1978 in je za SQL drugi naj daljše obdobje veljaven standard. Linus Torvalds (Vir:2) je kot programer v UNIXU v C-ju napisal jedro za Linux in ga odpre za javnost leta 1996. V letih do 2000 so se začeli vsi pomembni projekti, ki danes predstavljajo hrbtenico digitalne revolucije, naj naštejem samo Kodi, Samba, Apache, HostApd, MarijaDB. Na linux jedro moramo pripeti GUI (Graphical user Interface). Izdaje linuxa poznamo ravno po GUI, naj naštejem samo nekatere, Android, Raspbery Pi, Debian, Chromium (pod Windowsi poznan kot Chrome). C program je pozneje dobil manjše dodatke v C++, ki se danes prevaja z istim programom. Prevajalnik je del operacijskega sistema. Glavna prednost C-ja je ogromno odprte kode, ki je brezplačna in na razpolago programerjem za razvoj. Slovenska izdaja (Vir:4) , kot zbirka tehnologij in delujočih vaj, ima od začetka C razdelan do nivoja višjih šol. Tu si bomo pogledali rezultat dela na C-ju med novoletnimi prazniki v luči korona krize. Zanimajo nas naravne omejitve več opravilnega operacijskega sistema in tresenje (jitter) opravil na katerega lahko računamo brez posega(vdora) v sam sistem. Kakor pri Pythonu tudi pri C-ju nastaja knjižnica. Na predstavljenih vajah se že uporablja in se vključi pri prevajanju. Tu bodo zapisane metode bodočega krmilnega jedra, hitrih UDP komunikacij podobno kakor pri Pythonu.

    Ta vsebina je samo za naročnike

    Če želite odkleniti to vsebino, se naročite.