8. avgusta, 2010

MegaPin predstavitveni tečaj

Slike RAZNO T 3 - MegaPin predstavitveni tečajNovosti pri nas niso nič novega. V ponudbi imamo dve vrsti razvojnega orodja: MegaPin in njegov starejši brat MiniPin. Tokrat vam predstavljamo mlajšega brata z več moduli. MegaPin vsebuje vse potrebno za mladega raziskovalca, nudi dobro opremo tudi starejšemu bolj izkušenemu programerju. Razvojno orodje za vse generacije, saj slej ko prej vsak začetnik zraste in si napolni znanje, zato nakup dražjega razvojnega orodja nebi smelo predstavljati velikega problema. Pa povejmo kaj si lahko obetate na predstavitvi MegaPin.

Opis tečaja

Na tečaju boste spoznali razvojno orodje in nekaj adapterjev, ki jih lahko priključite na MegaPin. V 45 minutah boste spoznali osnove dela z MegaPin in njegovo razvojno okolje.

Oprema, na kateri poteka tečaj

 • MegaPin razvojno orodje: MiniPin je razvojno orodje za AVR mikrokontrolerje. Vsebuje proramator PROGGY, SD kartico, JTAG razhroščevalnik…,
 • temperaturni senzor DS18S20: najpopularnejši digitalni senzor temperature,
 • grafični LCD displej z folijo občutljivo na dotik: grafika 128 x 64 pik. Folija je prilepljena na displej,
 • mikrokontroler ATMega 32 – DIL 40: AVR mikrokontroler,
 • program BASCOM AVR – namenjen za programiranje mikrokontrolerjev v Bascom okolju za AVR mikrokontrolerje!

Plačilni pogoji

Plačilo je na dan tečaja z zneskom 5 EUR. Za vse kupce MegaPin razvojnega orodja je tečaj brezplačen.

Predstavitev MegaPin tečaja

1. grafični LCD in zaslon občutljiv na dotik,
2. A/D pretvorba in AREF nastavitev,
3. pošiljanje podatkov preko UART na USB,
4. razhroščevanje.

Opis tečaja

Slike MEP MEP 3 - MegaPin predstavitveni tečaj1. Tečaj bo potekal na MegaPin razvojni plošči, ki že vsebuje AVR programator in JTAG razhroščevalnik. Najprej bomo prikazali delovanje grafičnega LCD-ja z zaslonom občutljivim na dotik. Pokazali bomo, kako na grafični LCD pišemo in tudi narišemo sliko. Bascom-AVR ima za to predvidena ustrezna orodja. Prikazali bomo primer kalibracije GLCD-ja, s čemer dosežemo izjemno zanesljivost delovanja. Demonstrirali bomo dva primera tipkovnice z velikimi in majhnimi tipkami.

Slike GRAFICNI GLCD 1 - MegaPin predstavitveni tečaj 2. MegaPin podpira večino AVR mikrokontrolerjev, ki imajo vgrajen tudi A/D pretvornik. Pri A/D pretvorbah lahko uporabimo notranjo ali zunanjo referenčno napetost.

3. MegaPin omogoča oboje oziroma še več: zunanjo referenčno napetost lahko nastavljamo. Na tečaju bomo pokazali vse primere. Velikokrat je za namene razhroščevanja kot tudi iz praktičnih zahtev potrebno podatke iz mikrokontrolerja pošiljati na PC. Običajno smo to delali preko RS232 vodila z uporabo adapterjev, danes pa to delamo preko USB vodila. Ker ima MegaPin vgrajen USB na COM pretvornik, lahko MegaPin in PC povežemo neposredno. S preklopom ustreznih kratkostičnikov bomo lahko podatke iz mikrokontrolerja pošiljali na PC brez dodatnih adapterjev.

Slike BTPP BTPP 217f - MegaPin predstavitveni tečaj4. MegaPin je prvo orodje iz nabora podjetja AX elektronika, ki omogoča razhroščevanje v Atmelovem AVR studio programu. Razhroščevanje poteka lahko iz Bascom okolja, kar bomo pokazali na enostavnem primeru.

  Predstavitveni tečaj je vsak četrtek “nujna je predhodna prijava vsaj 2 dni prej”!

  Udeleženci lahko pridete s svoji prenosnimi računalniki, na katere si instalirajte Bascom-AVR DEMO ter AVR Studio program. Lahko pridete tudi brez osebnega računalnika in boste spremljali demonstracijo delovanja in uporabe MegaPin. Vsak udeleženec prejme praktično darilo!

  Navodila in programi

  Prijava ali informacije za tečaj

  YouTube kratke predstavitve

  MegaPin predstavitveni tečaj

  Predavatelj: Jure Mikeln