30. junija, 2010

Elektronika za začetnike

Slike EZZ EZZ 1 - Elektronika za začetnikeDragi elektroniki, ko sem se pred več kot 30 leti pričel ukvarjati z elektroniko in začel odkrivati njene lepote (pa tudi trnje), sem vedno pogrešal literaturo, iz katere bi črpal znanje. Takrat so mi bili v veliko pomoč prijatelji, ki so obiskovali srednjo elektrotehnično šolo in pa tuja literatura, angleška, nemška in ne boste verjeli, tudi ruska. Do literature je bilo težko priti, saj so bili knjižnični izvodi revij večinoma izposojeni. Če pa smo že uspeli dobiti določeno revijo, v kateri so se nahajali zanimivi članki, je pa praviloma bilo težko nabaviti elektronske komponente za te naprave. In če smo jih že našli nekje v Trstu ali Münchnu, so bile pregrešno drage in na poti domov smo jih morali skrivati pred cariniki.

Kmalu so me pritegnile radioamaterske vrste, kjer smo konstruirali sprejemnike, oddajnike in druge naprave, ki jih potrebuje radioamater – elektronik. Vzpostavljanje radijskih zvez z napravo, ki sem jo sam naredil, ima poseben čar. Še posebej, če je sogovornik nekje na drugem koncu sveta.

Slike EZZ EZZ 2 - Elektronika za začetnikeSlike EZZ EZZ 3 - Elektronika za začetnikeDanes je seveda drugače. Novodobne tehnologije nam omogočajo komuniciranje s praktično komerkoli in kjerkoli na naši zemeljski obli v skoraj Hi-Fi kvaliteti za razliko od radioamaterskih zvez, kjer smo iz piskov, pokov in podobnih motenj skušali izluščiti sporočilo sogovornika. Kljub temu ostaja elektronika eno od področij, ki je zelo zanimiva tako kot hobi kot tudi profesionalno. Danes nam moderne elektronske komponente omogočajo bistveno več, kot kadar koli prej. Tudi razpoložljivost teh komponent ni več problem, saj jih za relativno majhen denar lahko naročite iz naslanjača, poštar pa vam jih dostavi v nekaj dneh.

 

Vsebina je na 60 straneh, formata A4.

Vsebina brošure

 

ext vir - Elektronika za začetnikeVirtualna trgovina, nakup brošure in informacije!

 

Idilična situacija

V tej tako idilični situaciji smo pogrešali priročnik ali knjižico, kjer bi elektronikom – začetnikom odprla vrata v svet elektronike. S pričujočo knjižico Elektronika za začetnike tako skušamo na prijazen način predstaviti nekaj osnov elektronike in elektronskih elementov, ki jih uporabljamo v naših napravah. Elektronika za začetnike ni zbirka formul ali teoretičnih razlag, pač pa skozi simpatične članke predstavlja elektroniko. V Elektroniki za začetnike boste našli opise elementov in njihovo označevanje (ki včasih zna biti malce nenavadno), naučili se boste načrtovati in tudi izdelati tiskano vezje na več načinov ter se spoznali z osnovnimi elektronskimi vezji, ki jih elektronik – začetnik najprej naredi. Prepričani smo, da vam bo pri tem Elektronika za začetnike dobro služila!

 

Elektronika za začetnike

Jurij Mikeln, dipl. inž.

Ljubljana, julij 2009

 

Če želite kupiti celoletno Spletno naročnino na revijo Svet elektronike po ceni 20,00 Evro kliknite spodnji gumb.

{nicedownloads:3|Pay}

 

Če ste obstoječi naročnik tiskane revije in želite kupiti Spletno naročnino na revijo Svet elektronike s 50% pustom po ceni 10,00 Evro kliknite spodnji gumb.

{nicedownloads:4|Pay}

 

V obeh primerih boste na Vaš email naslov v enem delovnem dnevu prejeli Uporabniško ime in Geslo za celoletno Spletno naročnino na revijo Svet elektronike