1. december, 2017

Rittal je prejel nagrado kot vodilno inovativno srednje veliko podjetje

rittal 300x94 - Rittal je prejel nagrado kot vodilno inovativno srednje veliko podjetjeRittal prodaja stikalnih omar d.o.o.

V neodvisnem postopku izbire si je Rittal zagotovil mesto med stotimi najbolj inovativnimi podjetji v Nemčiji. Vodilni proizvajalec industrijskih ohišij, napajalnih sistemov, klimatizacije in IT infrastrukture je prejel nagrado od vodilnih raziskovalcev inovativnosti za razvoj novih tehnologij. Nemški TV voditelj Ranga Yogeshwar je pohvalil inovativno moč družinskega podjetja in predal nagrado za uvrstitev med “Top 100”.

258 16 01 300x200 - Rittal je prejel nagrado kot vodilno inovativno srednje veliko podjetje

Rittal je prejel nagrado za inovativnost pri izdelavi ohišij. Medaljo za najboljših 100 je prejelo družinsko podjetje iz regije Osrednji Hessen, ki je zdaj prepoznano kot eno izmed stotih najbolj inovativnih nemških podjetij. V večstopenjskem izbirnem procesu je organizacija TOP 100 skupaj z Nikolausom Frankejem, direktorjem inštituta za podjetništvo in inovativnost na Dunajski univerzi ekonomije in podjetništva, izbrali najbolj inovativna majhna in srednje velika podjetja v Nemčiji. Presenetljivo je Rittal dosegel popoln preobrat z novimi inovacijami, ki so na trg prišle tik pred izborom. To je tudi prepričalo sodnike za podelitev nagrade mednarodnemu podjetju. Rittal izdelke uporabljajo v 90 odstotkih proizvodnih obratov po vsem svetu. Podjetje je eno izmed 26 najbolj inovativnih vodilnih podjetij v Nemčiji.

V enoletnem izbirnem postopku je podjetje Rittal zmagalo pred okoli 400 konkurenti, pri čemer so navdušili z dobro organiziranim inovativnim postopkom in nadpovprečnimi uspehi: “Z našimi izdelki smo dosegli že kar nekaj kvantnih preskokov in s tem presenetili industrijo,” je povedal dr. Thomas Steffen, generalni direktor razvojnega oddelka pri podjetju Rittal. Uprava podjetja in zaposleni vedo, da razvoja in napredka ne smejo ustaviti. Najboljši dokaz tega sta inovaciji TS 8 in Blue e+, ki postavljata nove standarde na svojih tržiščih. Velika ohišja TS 8 so najbolj prodajana ohišja na svetu, saj je bilo prodanih že več kot deset milijonov. Uporabljajo se v proizvodnji in obdelovalni industriji ter tudi v avtomobilistični, IT, telekomunikacijski in prehrambni industriji. Primerna so tudi za nogometne stadione in univerze ali za uporabo v puščavi in na Antarktiki.

Blue e+ generacija hladilnih enot že od leta 2015 postavlja nove standarde energetske učinkovitosti v proizvodnji. Inženirji podjetja Rittal so uporabili hibridno tehnologijo in z njo opremili inteligentne hladilne enote za ohišja, ki ščitijo občutljive nadzorne sisteme pred pregrevanjem. Rezultat je 75 odstotkov nižja poraba energije, nižji stroški in manj emisij ogljikovega dioksida. Vse to je navdušilo sodnike pri izboru za Top 100.

Dobro pripravljeni na prihodnost

Podjetju Rittal je nagrado podelil dr. Nikolaus Franke, ustanovitelj in član uprave Inštituta za podjetništvo in inovativnost na Dunajski univerzi ekonomije in podjetništva ter gostujoči profesor na tehnološkem inštitutu Massachusetts Institute of Technology (MIT). Po njegovem mišljenju so podjetja, kot je Rittal, dobro pripravljena za prihodnost: “Vsako leto sem navdušen, ko vidim, koliko inovativnosti je na svetu”, je povedal dr. Franke: “Pri TOP 100 lahko na primerih vidimo, kako podjetja z inovacijami dosegajo konkurenčne rešitve – ne samo za danes, temveč tudi za položaj na trgu prihodnosti.”

Ranga Yogeshwar, TV voditelj in mentor tekmovanja za Top 100 je predal nagrado dr. Thomasu Steffenu: “Uspešni inovatorji so pogosto v zanosu,” je povedal g. Yogeshwar: “Spreminjajo procese, kršijo pravila v lastni industriji, doživijo padce in si kljub temu drznejo ustvariti nekaj novega. Na tem vztrajajo in želijo vse skupaj še izboljšati. S tem se razlikujejo od ostalih.”

Compamedia že 24 let podeljuje nagrado Top 100 srednje velikim podjetjem za posebne dosežke in nadpovprečen inovativen uspeh. Med njihove partnerje sta vključena nemška revija “Manager” in Fraunhofer-Gesellschaft.

Rittal prodaja stikalnih omar d.o.o.
Letališka cesta 16
1000 Ljubljana
T: +386(0)1/ 546 63 70
E-pošta: info@rital.si
www.rittal.si
Tags: