0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNoviceAllegro MicroSystems napoveduje prelomne nove senzorje položaja za ADAS aplikacije

    Allegro MicroSystems napoveduje prelomne nove senzorje položaja za ADAS aplikacije

    Nova tehnologija s TMR in navpičnimi Hallovimi elementi združuje vodilno natančnost v industriji z vgrajeno redundanco za varnostno kritične sisteme.

    Allegro MicroSystems

    Allegro MicroSystems, Inc. (»Allegro«) (Nasdaq: ALGM), vodilni svetovni proizvajalec rešitev za zaznavanje in napajanje za nadzor gibanja ter energetsko učinkovite sisteme, je objavil lansiranje svojih magnetnih senzorjev položaja A33110 [1] in A33115 [2]. na konferenci Sensors Converge v San Joseju v Kaliforniji. Najnovejši Allegro senzorji, zasnovani za aplikacije naprednih sistemov za pomoč voznikom (ADAS), ki zahtevajo visoko stopnjo natančnosti in redundanco heterogenega signala, združujejo vertikalno Hallovo tehnologijo (VHT) podjetja z vrhunsko tehnologijo tunelskega magnetnega upora (TMR), vse v enem ohišju senzorja. Ti prelomni kotni senzorji so prvi te vrste, ki imajo to kombinacijo tehnologije v enem ohišju. Ta VHT + TMR tehnologija je vrhunska heterogena redundantna senzorska rešitev in je bistven korak k zagotavljanju zanesljivosti, potrebne za napredne ravni avtomatizacije v vozilih.
    Prihodnja avtomatizirana in avtonomna vozila zahtevajo napredne sisteme električnega servo krmiljenja (EPS) z natančnimi zmožnostmi krmiljenja motorja, pa tudi zavorne sisteme z zavoro krmiljeno po žici ali elektromehanske zavorne sisteme s hitrim odzivnim časom. Sodobni sistemi običajno uporabljajo velike senzorje magnetnega upora (GMR) ali Hallove senzorje. V primerjavi z GMR ekvivalenti Allegrova inovativna TMR-on-silicon tehnologija ponuja izboljšano ločljivost in natančnost ter zagotavlja do osemkrat večjo občutljivost. Merjeno v primerjavi s tradicionalnimi senzorji Hallovega učinka je izboljšanje ločljivosti še bolj izrazito.
    Varno delovanje vozila zahteva najvišjo stopnjo diagnostične pokritosti v njegovih za varnost kritičnih sistemih. Allegrov VHT, predstavljen v novih A33110 in A33115, omogoča natančne varnostne preglede, vključno z zaznavanjem nizkega in manjkajočega magnetnega polja. Ti senzorji visoke ločljivosti so združljivi z ASIL D, s heterogeno redundanco, ki zmanjšuje verjetnost odvisnih okvar z izkoriščanjem najboljše TMR tehnologije in VHT.
    “Ko se popolna avtonomija približuje realnosti, proizvajalci avtomobilov in dobavitelji prve stopnje iščejo senzorje položaja, ki zagotavljajo največjo natančnost in varnost, hkrati pa zmanjšujejo velikost in stroške sistema,” je povedal Scott Milne, direktor poslovnega področja za senzorje položaja pri Allegru. »Z integracijo navpičnih Hall in TMR elementov v enem samem ohišju Allegrova nova linija senzorjev strankam omogoča izpolnitev teh potreb s senzorjem, ki zagotavlja visoko ločljivost in heterogeno redundanco skupaj z integrirano diagnostiko. Na trgu ni ničesar podobnega in menimo, da spreminjajo igro v industriji.«
    Allegrova senzorja A33110 in A33115 zagotavljata magnetno zaznavanje kota prek primarnega (TMR) in sekundarnega (navpičnega Hallovega) pretvornika, od katerih vsakega obdelujeta dva neodvisna kanala, vsak z neodvisnimi regulatorji in temperaturnimi senzorji. Ta edinstvena konfiguracija omogoča visoko raven varnosti in diagnostične pokritosti, potrebne za avtomatizirano vožnjo, vključno s primerjavo kotov med kanali na čipu in neodvisno obdelavo v poteh digitalnega signala, brez skupnih digitalnih virov. Napredni algoritmi v modelih A33110 in A33115 zagotavljajo hiter odzivni čas, neodvisno korekcijo ojačenja/ofseta, izračun kota in zmogljivosti linearizacije, ki jih zahtevajo varnostno kritične ADAS aplikacije. A33115 vključuje tudi števec obratov, ki sledi gibanju v korakih po 90 stopinj, in način delovanja z nizko porabo in z delovnim ciklom, ki ga lahko programira uporabnik, ki zmanjša porabo energije, ko je IC v položaju za izklop ključa.
    Allegro MicroSystems letno pošlje več kot 200 milijonov enot v ADAS aplikacije in tako služi globalni in raznoliki bazi strank. A33110 in A33115 sta najnovejši v Allegrovem portfelju inovacij za ADAS aplikacije in sta bila razvita v tesnem sodelovanju s ključnimi vodilnimi OEM in strankami Tier 1 na trgu. Za več informacij o teh izdelkih, vključno s podatkovnimi listi, razpoložljivostjo vzorcev in cenami, se obrnite na prodajno pisarno Allegro [3].

    O podjetju Allegro MicroSystems
    Podjetje Allegro MicroSystems (Nasdaq: ALGM) na novo opredeljuje prihodnost tehnologij zaznavanja in napajanja. Od zelene energije do napredne mobilnosti in sistemov za nadzor gibanja, ekipa Allegro strastno razvija inteligentne rešitve, ki premikajo svet naprej in dajejo strankam konkurenčno prednost. Z globalnim inženiringom, proizvodnjo in podporo je Allegro zaupanja vreden partner tako velikim podjetjem kot vodilnim na regionalnem trgu po vsem svetu. Obiščite www.allegromicro.com.

    Viri:
    1: https://bit.ly/3IiWRpO
    2: https://bit.ly/3Ijp7sf
    3: https://bit.ly/3NGOaa1

    https://www.allegromicro.com