0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNoviceArduino Zero - 32 bit Cortex M0 Arduino z razhroščevalnikom

    Arduino Zero – 32 bit Cortex M0 Arduino z razhroščevalnikom

    Arduino Zero je enostavna, pa vendar zmogljiva 32-bit razvojna plošča, ki bazira na platformi Arduino UNO. Razvojna plošča Zero tako širi družino s povečanimi performansami in tako omogoča različne nove projekte, hkrati pa deluje kot odlično izobraževalno orodje za učenje v 32-bit okolju.

    Slike niSlike niUporaba Zero razvojne plošče je predvidena v pametnih IoT napravah, nosljivi elektroniki, visoko zmogljivi avtomatizaciji in norih robotih. Na plošči se nahaja Atmelov SAMD21 mikrokontroler, ki vsebuje ARM CortexÒ M0+ jedro. Ena od pomembnih lastnosti je vgrajen Atmel-ov Embedded Debugger (EDBG), ki omogoča polno razhropčevanje brez potrebe po dodatnih zunanjih napravah. Zato pomembno olajša uporabo softvera med razhroščevanjem. EDBG podpira tudi virtualna COM vrata, ki jih lahko uporabimo za programiranje naprave in bootloader programiranje.

    Opozorilo: za razliko od večine Arduino in Genuino razvojnih plošč Zero deluje pri 3,3V. Najvišja napetost na V/I priključkih lahko tolerira 3,3V. V kolikor boste priključili napetost, ki je višja od 3,3V na kateri koli V/I priključek, lahko uničite razvojno ploščo.

    Razvojna plošča vsebuje vse za podrporo mikrokontrolerju; enostavno jo povežite na osebni računalnik preko micro-USB kabla ali jo napajajte s pomočjo omrežnega adapterja oziroma baterije in začnite z delom. Razvojna plošča Zero je združljiva z vsemi shield-i, ki delujejo na 3,3V in so narejeni skladno z Arduino 1.0 razporedom priključkov.

    Slike niArduino in Genuino razvojne plošče, ki temeljijo na AVR mikrokontrolerjih, pričnejo z izvajanjem programov vsakič, ko odpremo Serijski monitor v Arduino programu (IDE). To je tudi mehanizem uporabljen za nalaganje programov v te plošče. Ta plošča pa je drugačna: ko Zero priključimo preko Programskega priključka in odprete Serijski monitor, se plošča ne bo avtomatično resetirala in pognala programa. Če želite resetirati program morate pritisniti reset tipko na sami plošči.

    Več informacij je na voljo na: https://www.arduino.cc/en/Main/ArduinoBoardZero

    Arduino Zero – 32 bit Cortex M0 Arduino z razhroščevalnikom

    www.arduino.cc

    2017_SE254_5

    Prejšnji članek
    Naslednji članek