0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNoviceČasovni načrt lansiranja procesorjev za naslednje generacije avtomobilskih SoC-jev in MCU-jev

    Časovni načrt lansiranja procesorjev za naslednje generacije avtomobilskih SoC-jev in MCU-jev

    Renesas Electronics Corporation

    Podjetje Renesas Electronics Corporation (TSE:6723), vodilni dobavitelj naprednih polprevodniških rešitev, je predstavilo načrte za naslednjo generacijo sistemov na čipih (SoC) in mikrokontrolerjev (MCU), namenjenih vsem pomembnim aplikacijam na digitalnem področju avtomobilske industrije.

    Renesas je zagotovil predhodne informacije o svoji peti generaciji R-Car SoC za visokozmogljive aplikacije z napredno tehnologijo integracije čipov v ohišju, ki bo avtomobilskim inženirjem omogočila večjo prilagodljivost pri prilagajanju njihovih zasnov. Če je na primer v naprednih sistemih za pomoč vozniku (ADAS) potrebna večja zmogljivost umetne inteligence, bodo inženirji lahko pospeševalnike umetne inteligence integrirali v en sam čip.

    Podjetje je predstavilo tudi načrte za dva prihodnja napredna MCU v naslednji generaciji družine R-Car. Prvi je nova serija „crossover“ MCU, zasnovana za zagotavljanje visoke zmogljivosti, potrebne za domenske in conske elektronske krmilne enote (ECU) v arhitekturah E/E naslednje generacije v avtomobilih. Pričakuje se, da bodo ti MCU-ji zapolnili zmogljivostno vrzel med tradicionalnimi MCU-ji in naprednimi R-Car SoC-ji. Drugič, podjetje je napovedalo načrte za uvedbo ločene MCU platforme, prilagojene za trg nadzora vozil. Oba MCU-ja bosta temeljila na arhitekturi Arm® in bosta postala sestavni del vodilne R-Car družine, saj bosta avtomobilskim inženirjem ponujala popolne možnosti razširitev in možnost ponovne uporabe programske opreme.

    Renesas namerava v okviru svojega časovnega načrta ponuditi virtualno okolje za razvoj programske opreme, ki se ujema s premikom avtomobilske industrije k „shift left“ pristopu, kot je ta praksa splošno znana. Ta programska orodja bodo strankam omogočila načrtovanje in preizkušanje programske opreme v zgodnejših fazah razvojnega procesa.
    „Ta načrt je nastal po večletnem sodelovanju in razpravah s strankami prvega reda in OEM strankami,“ je dejal Vivek Bhan, višji podpredsednik, eden od generalnih direktorjev skupine za visokozmogljivo računalništvo, analogne in napajalne rešitve pri podjetju Renesas. „Naše stranke so nam povedale, da morajo imeti možnost pospešiti razvoj, ne da bi pri tem ogrozile kakovost. To pomeni, da morajo programsko opremo zasnovati in preveriti še pred dobavo strojne opreme. Ta cilj jim bomo pomagali uresničiti z nadaljnjimi naložbami v inovacije, ki so usmerjene v „shift left“, in inovacije, ki so usmerjene v programsko opremo, z uvajanjem novih skalabilnih ugnezdenih procesorjev in krepitvijo našega obsežnega omrežja razvojnih orodij.“

    Platforma SoC R-Car pete generacije
    Do četrte generacije so bili R-Car SoC zasnovani za posebne primere uporabe, kot so ADAS/avtonomna vožnja, ki zahteva visoko zmogljivost umetne inteligence, in prehodne rešitve z izboljšanimi komunikacijskimi zmogljivostmi. Renesasova peta generacija R-Car SoC bo vključevala tehnologijo čipov, ki bo ustvarila prilagodljivo platformo, ki jo je mogoče prilagoditi za izpolnjevanje različnih zahtev za posamezne primere uporabe. Nova platforma bo ponujala več naborov procesorjev, od vstopnih do modelov višjega razreda, in bo lahko v eno ohišje vključevala različne IP, kot so pospeševalniki umetne inteligence ter IP partnerjev in strank. To bo uporabnikom omogočilo, da prilagodijo zasnove glede na svoje potrebe.

    Dve novi MCU platformi na Arm osnovi za aplikacije za nadzor vozil
    Z razvojem arhitekture E/E v vozilih postaja vse bolj pomembno, da nadzorne enote domen (DCU) in nadzorne enote območij obvladajo visoko računalniško zmogljivost in obdelavo v realnem času. Renesas se tega izziva loteva z razvojem 32-bitne crossover R-Car MCU platforme na osnovi Arm z vgrajenim NVM (Non Volatile Memory) pomnilnikom, ki lahko zagotavlja večjo zmogljivost, kot jo trenutno ponujajo tradicionalne MCU enote. Poleg tega Renesas na podlagi uspeha, ki ga je dosegla družina MCU-jev RH850, razširja svoj portfelj za nadzor vozil z novo serijo MCU-jev R-Car, ki jo prav tako poganja Arm. To pomeni, da bodo lahko razvijalci avtomobilskih sistemov prvič izkoristili prednosti programske opreme in obsežnega Arm ekosistema z uporabo teh novih MCU-jev za izdelavo pogonskih sistemov, sistemov za nadzor karoserije, podvozja in armaturne plošče. Ta razširitev bo podjetju Renesas omogočila standardizacijo IP med MCU-ji in SoC-ji ter tako povečala uporabnost programske opreme in ohranila inženirske naložbe svojih strank.

    Podjetje Renesas namerava po tem načrtu od leta 2024 dalje proizvajati nove izdelke.

    Okolje za razvijanje programske opreme
    Ker se obseg in kompleksnost programske opreme za avtomobile povečujeta, postaja običajni pristop uporabe strojne opreme za načrtovanje programske opreme zaradi dolgotrajnega proizvodnega procesa zastarel.
    Podjetje Renesas je že pionir virtualnega razvojnega okolja za aplikativno programsko opremo, ki ponuja napredna orodja za razhroščevanje in vrednotenje, s čemer se analizira in oceni delovanje programske opreme. Renesas bo ta orodja za naslednjo generacijo procesorjev zagotavljal od 1. četrtletja 2024. To razvijalcem omogoča, da pospešijo razvoj programske opreme, še preden so prototipi naprav naslednje generacije na voljo, kar jim omogoča hitrejše dajanje izdelkov na trg.

    O podjetju Renesas Electronics Corporation
    Podjetje Renesas Electronics Corporation (TSE: 6723) omogoča varnejšo, pametnejšo in bolj trajnostno prihodnost, v kateri nam tehnologija pomaga olajšati življenje. Renesas je vodilni svetovni ponudnik mikrokontrolerjev, ki združuje svoje strokovno znanje na področju ugnezdene obdelave, analogne tehnologije, napajanja in povezljivosti ter tako zagotavlja celovite polprevodniške rešitve. Te zmagovalne kombinacije pospešujejo čas do dajanja na trg za avtomobilske, industrijske, infrastrukturne in IoT aplikacije ter omogočajo milijarde povezanih, inteligentnih naprav, ki izboljšujejo način dela in življenja ljudi. Več informacij najdete na renesas.com. Sledite jim na omrežjih LinkedIn, Facebook, X, YouTube in Instagram.

    https://www.renesas.com