0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNoviceDobrodošli Raspberry Pi v svet mikrokontrolerjev

    Dobrodošli Raspberry Pi v svet mikrokontrolerjev

    Svet elektronike color‘Malina in čips’ ni nekaj, kar bi radi jedli, v svetu silicija pa je pravzaprav odlična kombinacija (Raspberry and chips op. ur.). Eben Upton je pred kratkim z nami delil vznemirljivo vizijo Raspberry Pi o revolucionarnem izdelku, na katerem so delali: RP2040 mikrokontroler na osnovi Raspberry Pi silicija.

    Novice so bile hkrati moteče in vznemirljive. V Arduinu radi posegamo po inovativnih tehnologijah, mikrofonih, senzorjih in vseh gradnikih, ki nam omogočajo, da uresničimo svoje poslanstvo, da bomo tehnologijo naredili preproste za vsakogar. Radovednost je naraščala in nekaj tednov kasneje smo se že ukvarjali z začetnimi razvojnimi orodji. Procesor je zelo zanimiva zver – gre za dvojedrni mikrokontroler Cortex-M0 + z dokaj izpopolnjeno arhitekturo.

    Ker že precej eksperimentiramo z večjedrnimi procesorji z našim izdelkom Pro “Portenta”, smo se odločili, da izdelamo Arduino ploščo na osnovi tega novega silicija.

    Začeli smo s formatom Nano, ki ima majhno ploščico, pri čemer smo izkoristili nekatere obstoječe ključne lastnosti drugih Nano plošč, kot sta vsestranski WiFi modul in Bluetooth NINA u-blox. Cilj je omogočiti ljudem, da razvijejo povezane izdelke, ki uporabljajo našo strojno opremo, ki jo poganja Raspberry silicij, soliden radijski modul z izjemno zmogljivostjo in Arduino Create IoT Cloud.

    Nova plošča bo opremljena z nekaterimi visokokakovostnimi MEMS senzorji podjetja STM (in sicer 9-osnim IMU in mikrofon), zelo učinkovitim delom za napajanje in kopico drugih novosti, ki jih že zasledite pri zasnovi.

    Medtem ko večina mikrokontrolerjev uporablja vgrajen Flash, novi čip RP2040 uporablja zunanji Flash. Da bi zagotovili dovolj prostora za vso kodo in potreben spomin, smo vključili 16 MB Flash pomnilnika – to je še posebej koristno za omogočanje OTA (over-the-air) posodobitev.

    Ampak obstaja še več! Jedro Arduino bomo prenesli na to novo arhitekturo, da bomo vsem omogočili uporabo čipa RP2040 z Arduino ekosistemom (IDE, orodje ukazne vrstice in tisoče knjižnic). Čeprav je čip RP2040 svež iz obrata, naša ekipa že dela na prenosu … spremljajte nas.

    Medtem ko razmišljamo, katere druge izdelke bi morali razviti za izkoriščanje RP2040 arhitekture, bi radi slišali, kaj želite, da zgradimo s tem vznemirljivim novim procesorjem.

    Pridružite se nam in pozdravite novo Raspberry Pi RP2040 in novorojenčka Arduino Nano RP2040 Connect, ki bo na voljo v prednaročilu v naslednjih nekaj tednih!

    – Massimo Banzi (soustanovitelj in predsednik) in Fabio Violante (izvršni direktor)

    Pripis uredništva: Na socialnem omrežju Twitter se je že pojavila fotografija novih Arduino Nano RP2040 Connect plošč

     

    Avtorji: ARDUINO ekipa – 20. januarja 2021

    2021/296