0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNoviceHibridne in električne avtomobile pri zelo nizkih hitrostih pešci slabo slišijo

    Hibridne in električne avtomobile pri zelo nizkih hitrostih pešci slabo slišijo

    STMicroelectronics

    Hibridne in električne avtomobile pešci pri zelo nizkih hitrostih slabo slišijo.

    Akustični sistemi za opozarjanje vozil (angl. Acoustic Vehicle Alerting Systems, AVAS), ki so namenjeni oddajanju opozorilnih zvokov vozil in opozarjanju pešcev na prisotnost vozil na električni pogon, morajo ohranjati stalno raven zvoka najmanj 56 dBA (na razdalji 2 metrov), če vozilo vozi 20 km/h ali počasneje, in največ 75 dBA za vsa nova tiha električna in hibridna vozila, registrirana od julija 2021.

    Rešitev temelji na dveh avtomobilskih SPC58 mikrokontrolerjih; prvi deluje kot krmilnik domene, drugi pa shranjuje posnete WAV datoteke ter nadzoruje in upravlja FDA903D močnostne ojačevalnike razreda D, ki izpolnjujejo zahteve AEC-Q100 standarda in se uporabljajo za ustvarjanje zahtevanih AVAS zvokov.

    Prednosti ST-jeve stroškovno učinkovite stereo AVAS rešitve
    Naša AVAS rešitev proizvajalcem avtomobilov in proizvajalcem originalne opreme omogoča, da ponudijo zvoke po meri, saj lahko s prilagodljivo rešitvijo za generiranje zvoka simulirajo zvoke motorja z uporabo WAV zvočnih datotek.

    Za zagotovitev, da se opozorilni zvoki slišijo po celotni dolžini vozila, tudi pri dolgih vozilih, ST-jeva rešitev vključuje dva NF ojačevalnika v stereo konfiguraciji, pri čemer oba zvočnika predvajata enak mono zvok ali dva različna (stereo) zvoka, da se izboljša zavedanje pešcev o avtomobilu z natančnim zaznavanjem razdalje in položaja avtomobila.

    Predlagamo uporabo avtomobilskega MCU SPC58EC80E5 kot domenskega krmilnika. Ta dvojedrni Power Architecture 32-bitni MCU bo upravljal avdio območje, sestavljeno iz SPC582B60E1 enojedrnega avtomobilskega MCU, ki vsebuje posnete WAV datoteke za predvajanje in poganjanje dveh NF močnostnih ojačevalnikov FDA903D, ki krmilita zvočnike.

    Ključne lastnosti
    FDA903D – močnostni ojačevalnik razreda D
    FDA903D je zelo kompakten in zmogljiv močnostni ojačevalnik z izjemno učinkovitostjo (90 %), ki združuje visoko zmogljiv D/A pretvornik in zmogljive MOSFET izhode. Z zelo širokim območjem delovanja je opremljen s popolnim diagnostičnim naborom, posebej zasnovanim za avtomobilsko industrijo.

    SPC582B60E1 – enojedrni MCU, ki izpolnjuje zahteve standarda AEC-Q100 za avtomobilsko industrijo
    Ta splošni mikrokontroler SPC58 2B line izkorišča prednosti celovitega razvojnega ekosistema SPC5. Ti MCU-ji so zasnovani v skladu s specifikacijami ISO 26262, podpirajo varnostni standard ASIL-B in imajo veliko število ISO CAN-FD kanalov ter številne izboljšave glede porabe energije in zmogljivosti.

    SPC58EC80E5 – dvojedrni MCU za avtomobilsko industrijo z oznako AEC-Q100
    Ta splošni mikrokontroler vrste SPC58 C izkorišča prednosti celovitega razvojnega ekosistema SPC5. ti MCU-ji, zasnovani v skladu s specifikacijami ISO 26262, podpirajo varnostni standard ASIL-B in imajo veliko število ISO CAN-FD kanalov, krmilnik Ethernet (10/100 Mb/s) ter številne izboljšave glede moči in zmogljivosti.

    Povzeto po:
    http://tinyurl.com/ynvzn674

     

    https://www.st.com