0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNoviceLaserska svetloba utira pot avtonomni vožnji

    Laserska svetloba utira pot avtonomni vožnji

    Pred več kot desetletjem je OSRAM na trgu predstavil prvi 905 nm laser. Danes je to zaradi svoje zanesljivosti in razpoložljivosti najpogosteje uporabljena valovna dolžina v LiDAR rešitvah. Pravzaprav ima ams OSRAM že na terenu več kot 10 milijonov čipov – brez ene same okvare čipa.

    Podjetje še naprej vlaga v lasersko tehnologijo, ki bo spremenila prihodnost mobilnosti.

    V začetku leta 2021 je OSRAM napovedal novo razvito zasnovo čipa za laserje, ki svetijo na robih (EEL), kar drastično izboljša stabilnost valovne dolžine pri delovnih temperaturah do 125 °C, kar je značilno za avtomobilske aplikacije. Ta tehnološki mejnik pri infrardečih laserjih omogoča, da se na detektorju uporablja filter z veliko manjšo valovno dolžino, kar bistveno izboljša razmerje med signalom in šumom ter splošno učinkovitost LiDAR sistemov.

    LiDAR tehnologija je še posebej dragocena pri aplikacijah v avtonomnih vozilih.

    LiDAR deluje tako, da v okolico pošilja kratke impulze infrardeče svetlobe. Ko svetloba zadene predmet, se odbije in senzor jo zazna.

    Sistem lahko nato izračuna razdaljo od svetlobe do predmeta in nazaj, da ustvari 3D zemljevid območja okoli vozila, ki mu pomaga pri varni navigaciji. “Naše sodelovanje z ams OSRAM dokazuje našo zavezanost najboljši laserski LiDAR tehnologiji v svojem razredu in pomembno vlogo, ki jo ima pri prenosu avtonomne vožnje – ter povečane varnosti in možnosti mobilnosti, ki jih ponuja – na naša cesta,” je dejal Ryan McNamera, vodja operacij pri Waymo. Kot izkušeni vodja inovacij je ams OSRAM edini igralec na trgu, ki ponuja rešitve EEL in VCSEL.

    Za več informacij o našem strokovnem znanju LiDAR obiščite spletno stran podjetja:
    https://www.osram.com/os/applications/automotive-applications/sensing_lidar.jsp

    Povzeto po:
    https://www.osram.com/os/news-and-events/spotlights/laser-light-paves-the-way-for-autonomous-driving.jsp

    https://www.osram.com

    Osram