0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNoviceMicrochip je predstavil prvo popolnoma integrirano rešitev za Ethernet premostitev zvoka in...

    Microchip je predstavil prvo popolnoma integrirano rešitev za Ethernet premostitev zvoka in videa v vozilu (AVB)

    Končna zvočna točka LAN9360AVB pomaga skrajšati čas razvoja, odpravlja potrebo po integraciji skladov in dodatnem razvoju programske opreme in ugnezdene programske opreme

    CHANDLER, Arizona, 9. februarja 2021 – Ker se povezana vozila vedno bolj zanašajo na Ethernet za omrežno povezljivost, je razvijalcem zdaj na voljo pametna tehnologija, s katero lahko racionalizirajo razvoj informacijsko-zabavnega sistema in se hitro prilagodijo novim zahtevam proizvajalcev. Microchip Technology Inc. (Nasdaq: MCHP) je pred kratkim objavil prvo rešitev zvočne končne točke za premostitev zvoka in videa (AVB, Audio Video Bridging) na nivoju strojne opreme – LAN9360, Ethernet krmilnik z ugnezdenimi protokoli v enem samem čipu.

    Microchipov krmilnik končne točke LAN9360 prek Ethernet AVB med seboj povezuje informacijsko-zabavne naprave v vozilu, vključno z zvočniki, ojačevalniki, mikrofoni, navigacijskimi sistemi, radijskimi sprejemniki in pametnimi nasloni za glavo. LAN9360 povezuje zvok med Ethernet AVB in lokalnimi avdio vmesniki prek Inter-IC Sound (I2S ™), Multiplexing Time Division (TDM) in Pulse Density Modulation (PDM). V celoti podpira prenos zvoka prek Ethernet AVB, vključno s splošnim Precision Time Protocol gPTP, časovnim žigosanjem, transportnimi protokoli in zaščito vsebine s širokopasovno zaščito digitalne vsebine (HDCP). Podpira tudi varen zagon in varne posodobitve na daljavo prek Etherneta. V nasprotju z drugimi omrežnimi rešitvami za povezovanje Etherneta, ki zahtevajo System-on-Chip (SoC) mikrokontrolerje (MCU) in programe drugih proizvajalcev, naprava LAN9360 ne zahteva nikakršne integracije programske opreme, kar razvijalcem omogoča, da napravo preprosto in hitro konfigurirajo na specifične zahteve proizvajalca glede zvoka in omrežja.

    Microchipov krmilnik končnih točk LAN9360 je potrjeno v skladu z industrijskimi standardi za interoperabilnost Etherneta za AVB protokole. Integrirano vezje je potrjeno v skladu s specifikacijami IEEE® 802.1BA-2011, IEEE 802.1AS, IEEE1722 in IEEE1733 za Ethernet omrežja in je certificirana v skladu s standardi za interoperabilnost in zanesljivost AVB, ki jih je določil konzorcij Avnu Alliance.

    “V iskanju AVB rešitve za naše izdelke avtomobilskih daljinskih sprejemnikov nam je LAN9360 omogočil hiter razvoj na zaupanja vredni platformi, ne da bi bilo treba ob tem spreminjali našo trenutno programsko opremo,” je povedal Pierrick Labeau, vodja raziskav in razvoja pri FIAMM Horn & Antene -Elettra 1938 Group .

    “Ta krmilnik končne točke za interoperabilnost Etherneta v informacijsko-zabavnih sistemih je v enem samem pametnem čipu,” je povedal Matthias Kaestner, podpredsednik avtomobilske industrije. “V današnjem hitrem okolju načrtovanja daje to izjemno integrirano vezje razvijalcem možnost hitrega razvoja in jim omogoča, da se izognejo večmesečnemu inženirskemu razvoju in tehničnim tveganjem, povezanim s programsko kodo ali vpletanju zunanjih izvajalcev.”

    LAN9360 širi Microchipov obsežen portfelj Ethernet izdelkov in celotno sistemsko rešitev za avtomobilske razvijalce. Drugi Microchipovi Ethernet izdelki za avtomobilske aplikacije vključujejo LAN8770 100BASE-T1 PHY, stroškovno učinkovit oddajnik z enimi vrati za fizični sloj, skladen s specifikacijo IEEE 802.3bw-2015. Integrirano vezje omogoča prenos in sprejemanje 100 Mb / s prek enega samega UTP (Unshielded Twisted Pair) kabla, poleg tega pa tudi Trust Anchor (TA100), varnostni element iz Microchipovega portfelja varnostnih IC-jev CryptoAutomotive ™ za avtomobilske varnostne aplikacije, ki podpira avtentikacijo kode, varno zaščito pred zagonom in zaščito zvočne vsebine s širokopasovno zaščito digitalnih vsebin (HDCP).

    Razvojna orodja
    Za konfiguracijo LAN9360 z uporabo intuitivnega grafičnega uporabniškega vmesnika sta na voljo razvojna plošča in Microchipov MPLAB interface Network Creator. MPLAB Network Creator je brezplačno grafično konfiguracijsko okolje, ki razvijalcem omogoča, da hitro in intuitivno ustvarijo konfiguracijske datoteke za LAN9360 AVB avdio končno točko in na daljavo prek etherneta izvedejo popolne posodobitve vdelane programske opreme ali konfiguracije LAN9360 čipov.

    Cene in razpoložljivost

    Microchipovo integrirano vezje AVB končne točke LAN9360 je na voljo za masovna naročila v Thin Profile Fine Pitch Ball (TFBGA) ohišjih s 100 priključki. Za cene in dodatne informacije se obrnite na prodajnega zastopnika Microchip, pooblaščenega svetovnega distributerja ali obiščite Microchipovo spletno stran.

    O podjetju Microchip Technology
    Microchip Technology Inc. je vodilni ponudnik pametnih, povezanih in varnih ugnezdenih krmilnih rešitev. Njegova enostavna razvojna orodja in obsežen portfelj izdelkov omogočajo strankam, da ustvarijo optimalne izdelke, ki zmanjšujejo tveganje, hkrati pa znižujejo celotne sistemske stroške in čas do prodaje. Rešitve podjetja služijo več kot 120.000 strankam na industrijskem, avtomobilskem, potrošniškem, letalskem in obrambnem, komunikacijskem in računalniškem trgu. Microchip, s sedežem v Chandlerju, v Arizoni ponuja izjemno tehnično podporo ter zanesljivo dostavo in kakovost. Za več informacij obiščite spletno mesto Microchip na naslovu www.microchip.com.

    Opomba: Ime in logotip Microchip, logotip Microchip in MPLAB so registrirane blagovne znamke družbe Microchip Technology Incorporated v ZDA in drugih državah. CryptoAutomotive je blagovna znamka Microchip Technology Inc. v ZDA in drugih državah. Vse druge blagovne znamke, omenjene v tem članku, so last njihovih podjetij.