0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNoviceMicrochip širi svoj portfelj z IC-jem za varno avtentikacijo

    Microchip širi svoj portfelj z IC-jem za varno avtentikacijo

    Šest novih varnostnih izdelkov je namenjenih optimizaciji in razširitvi ugnezdene varnosti v številnih panogah, vključno z internetom stvari, potrošniškimi, industrijskimi in avtomobilskimi izdelki. Te varnostne izdelke smo videli na nedavnem Embedded World.

    Microchip Technology Inc.

    Ugnezdena varnost je še vedno prednostna naloga, projektanti pa potrebujejo preverjene, enostavne za uporabo in stroškovno optimizirane varnostne rešitve, ki so skladne z najboljšimi industrijskimi praksami. Da bi projektantom zagotovili celovite ugnezdene varnostne rešitve, je podjetje Microchip Technology (Nasdaq: MCHP) razširilo svoj portfelj naprav za varno avtentikacijo s šestimi novimi izdelki iz družin IC CryptoAuthentication™ [1] in CryptoAutomotive™ [2], ki izpolnjujejo zahteve Common Criteria Joint Interpretation Library (JIL) High rated secure key storage in podpirajo certificirane algoritme v skladu z zveznimi standardi za obdelavo informacij (FIPS).

    Slika 2: Varnostni elementi podjetja Microchip

    Ta portfelj naprav za varno preverjanje pristnosti zmanjšuje vstopne ovire in omogoÄŤa razvijalcem izdelkov za nove segmente in aplikacije, da izvajajo zaupanja vredno preverjanje pristnosti za prepreÄŤevanje ponarejanja, izboljšanje nadzora kakovosti in zaščito uporabniške izkušnje. Ker so ponaredki razširjeni v številnih panogah, je potreba po implementaciji vgrajenega zaupanja v številne zasnove kljuÄŤnega pomena. Naprave podpira Trust Platform Design Suite, namensko programsko orodje, ki se uporablja za vgradnjo teh integriranih vezij z Microchipovo storitvijo zagotavljanja varnih kljuÄŤev. Skalabilna storitev omogoÄŤa zagotavljanje kriptografskih sredstev za projekte praktiÄŤno vseh velikosti, od nekaj deset naprav do obseĹľnih namestitev v razliÄŤnih panogah, kot so potrošniški in medicinski izdelki za enkratno uporabo, avtomobilski in industrijski ekosistemi dodatkov, brezĹľiÄŤno polnjenje in podatkovni centri. “NaÄŤrtovalci cenovno obÄŤutljivih aplikacij, ki so morda imeli omejeno varno avtentikacijo ali pa je sploh niso imeli, lahko zdaj to kljuÄŤno funkcijo dodajo s temi novimi dodatki k naši varnostni ponudbi,” je dejal Nuri Dagdeviren, podpredsednik Microchipove poslovne enote za varno raÄŤunalništvo. “Microchip ostaja zavezan razvoju vrhunskih, cenovno optimiziranih varnostnih izdelkov, ki so vsestransko uporabni za široko paleto konÄŤnih aplikacij.” Microchip je obstojeÄŤemu portfelju integriranih vezij CryptoAuthentication dodal pet novih izdelkov. Ti integrirani ÄŤipi so varna shramba, ki temelji na strojni opremi in je namenjena skrivanju tajnih kljuÄŤev pred nepooblaščenimi napadalci:

    • ECC204: ECC-P256 podpis in koda za preverjanje pristnosti sporoÄŤil na podlagi šifriranja (HMAC).
    • ECC206: Parazitivno napajano vezje z dvema prikljuÄŤkoma, ECC-P256 podpis in HMAC
    • SHA104: SHA256 MAC klient
    • SHA105: Gostitelj SHA256 CheckMAC
    • SHA106: Vezje z dvema prikljuÄŤkoma parazitivno napajano in klient SHA256 MAC

    Šesta nova naprava je namenjena avtomobilskemu trgu. TA010 z ECC podpisom in HMAC je integrirana enota CryptoAutomotive IC, ki je kvalificirana po standardu AEC-Q100 stopnje 1 in OEM proizvajalcem omogoča, da v svojo zasnovo vgradijo varno preverjanje pristnosti, ne da bi potrebovali drage spremembe, in izpolnijo varnostne zahteve za prihodnje generacije svojih vozil. Microchipovi varnostni izdelki so združljivi s katerim koli mikroprocesorjem (MPU) ali mikrokontrolerjem (MCU) in se lahko uporabljajo kot spremljevalne naprave za Microchipove enote AVR® MCU ter enote MPU in MCU, ki temeljijo na jedru ARM®. Ti integrirani čipi za varno avtentikacijo strankam zagotavljajo vsestransko rešitev, ki ustreza razvijajočim se industrijskim standardom in praksam.

    Razvojna orodja
    Nova integrirana vezja za varno preverjanje pristnosti so podprta z Microchipovim paketom Trust Platform Design Suite, integriranim razvojnim okoljem (IDE) MPLAB® X, razvojnimi ploščami za posamezne izdelke in podporo za knjižnico CryptoAuthLib.

    Dobavljivost
    Vsi izdelki iz novega varnostnega portfelja so trenutno v fazi vzorčenja ali proizvodnje. Za več informacij obiščite spletni strani CryptoAuthentication IC ali CryptoAutomotive IC. Če želite kupiti te naprave, se obrnite na Microchipovega prodajnega predstavnika, pooblaščenega svetovnega distributerja ali na Microchipovo spletno mesto za nabavo in storitve za stranke, www.microchipDIRECT.com.

    Viri:
    1: https://www.microchip.com/en-us/products/security/security-ics/cryptoauthentication-family
    2: https://www.microchip.com/en-us/products/security/security-ics/cryptoautomotive-security-ics

    Opomba: Ime in logotip Microchip sta registrirani blagovni znamki podjetja Microchip Technology Incorporated v ZDA in drugih drĹľavah. Vse druge blagovne znamke, ki so morda tu omenjene, so last njihovih podjetij.

    https://www.microchip.com