0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNoviceNovi tinyAVR® mikrokontrolerji

    Novi tinyAVR® mikrokontrolerji

    Microchip je na sejmu Embedded World 2017 predstavil nove tinyAVR® mikrokontrolerje, ki povečajo sistemsko prepustnost, obenem pa se zmanjša poraba energije v ugnezdenih aplikacijah.˝

    Slike niMicrochip napoveduje nadaljnjo širitev nabora AVR®mikrokontrolerjev z dodatkom treh novih čipov družini tinyAVR®. Nova serija ATtiny1617 mikrokontrolerjev širi obseg AVR naprav, ki ponujajo funkcijo od procesorskega jedra neodvisnih zunanjih naprav (CIP), ki pomagajo povečati pretočnost sistemov, medtem ko znižuje skupno porabo električne energije. Nove naprave z razširjenim pomnilnikom ponuja za te nove generacije tinyAVR mikrokontrolerjev z novimi, 16 KB Flash opcijami, medtem ko so ostali priključki in programska koda združljivi z nedavno objavljenimi čipi serije ATtiny817. Poleg tega spletno orodje za intuitiven grafični konfiguracijo vgrajenih programskih projektov Atmel START podpira vse člane te družine.

    Ključna dejstva:

    • Nadaljevanje Microchipove širitve pri liniji izdelkov AVR s tremi novimi ATtiny mikrokontrolerji
    • Novi mikrokontrolerji združujejo od jedra neodvisne zunanje naprave (Core Independet Peripherials, CIP) z večjim, 16 KB Flash pomnilnikom
    • Intuitivna grafična konfiguracija vgrajene programske opreme preko spletnega orodja Atmel START
    • Nova ATtiny1617 serija ponuja pin in kodno združljivost s serijo ATtiny817
    • Podpira komunikacijo s perifernimi napravami brez podpore procesorja in zaznavanje kapacitivnega dotika

    Slike niNovi mikrokontrolerji ponujajo 16 KB Flash pomnilnika, 256 B EEPROM-a, in 2 KB RAM delovnega pomnilnika v ohišjih s 14, 20 in 24 priključki. Novi čipi vsebujejo ključne značilnosti ostalih tinyAVR mikrokontrolerjev, vključno s krmilnikom sistema dogodkov, ki omogoča, da periferne enote komunicirajo brez posredovanja centralne procesne enote (CPU). Ta funkcija tudi omogoča oblikovalcem, da prilagodijo konfiguracijo mikrokontrolerjev za njihovo specifično uporabo. Vgrajeni krmilnik periferne enote za zaznavanje dotika (Peripheral Touch Controller, PTC) poenostavlja razvoj kapacitivnih sistemov za zaznavanje dotika. Med druge vgrajene funkcije spadajo še: 20 MHz interni oscilator, serijsko komunikacijo z USART, SPI in I2C visoke hitrosti, po meri nastavljivi logični bloki, 10-bitni analogno-digitalni pretvornik (ADC) z notranjo referenčno napetostjo, delovanje pri napetostih v razponu od 1,8 V do 5,5 V in picoPower® tehnologija z izjemno nizko porabo v režimu spanja, z minimalnim tokom le 100 nA.

    Slike niNove mikrokontrolerje podpira integrirano razvojno okolje za (IDE) Atmel Studio 7, STK600 razvojna platforma in Atmel START, brezplačno spletno orodje za konfiguriranje perifernih naprav in programske opreme za poenostavljen razvoj.

    Vsi trije novi tinyAVR MCUs so že na voljo za vzorčenje in v redni proizvodnji:

    • ATtiny1617 je na voljo v ohišju QFN24
    • ATtiny1616 je na voljo v ohišjih QFN20 in SOIC20
    • ATtiny1614 je na voljo v ohišju SOIC14.

    Za več informacij obiščite Microchip spletno stran: www.microchip.com/1617series

    Opomba: Ime in logotip Microchip sta registrirani blagovni znamki podjetja Microchip Technology Incorporated v ZDA in drugih državah. Vse druge blagovne znamke, ki so morda tu omenjene, so last njihovih podjetij.

    Novi tinyAVR® mikrokontrolerji

    2017_SE251_9

    www.microchip.com

    Prejšnji članek
    Naslednji članek