9. decembra, 2020

Novo MinE-CAP integrirano vezje proizvajalca Power Integrations zmanjšuje velikost AC-DC pretvornikov do 40%

Revija logo powerint - Novo MinE-CAP integrirano vezje proizvajalca Power Integrations zmanjšuje velikost AC-DC pretvornikov do 40%Novo integrirano vezje MinE-CAP drastično zmanjša velikost vhodnega kondenzatorja, zmanjša vklopni tok do 95% ter odpravi potrebo po uporabi NTC termistorjev in z njimi povezane izgube

 

San Jose, Kalifornija – 28. oktober 2020

Power Integrations (z Nasdaq borzno oznako POWI), vodilni svetovni proizvajalec visokonapetostnih integriranih vezjih za energetsko učinkovito pretvorbo energije, je konec oktobra objavil novost med svojimi izdelki, MinE-CAP™, integrirano vezje za visoko gostoto moči, univerzalni vhodni AC-DC pretvornik. S prepolovitvijo velikosti in števila visokonapetostnih elektrolitskih kondenzatorjev, ki so potrebni za napajalnike, ki niso priključeni na javno energetsko omrežje, ta nova vrsta integriranega vezja omogoča zmanjšanje velikosti adapterja tudi do 40%. Naprava MinE-CAP tudi dramatično zmanjša velikost vhodnega vklopnega toka, zaradi česar NTC termistorji niso več potrebni, ob tem pa se poveča učinkovitost sistema in zmanjša odvajanje toplote.

 

5 1 300x212 - Novo MinE-CAP integrirano vezje proizvajalca Power Integrations zmanjšuje velikost AC-DC pretvornikov do 40%In kako to komentira Chris Lee, direktorja trženja izdelkov pri podjetju Power Integrations?  „MinE-CAP bo popolnoma spremenil področje kompaktnih polnilnikov in adapterjev. Elektrolitski kondenzatorji so fizično veliki, zavzemajo pomemben del notranjega volumna in pogosto omejujejo možnosti ustreznega oblikovanja – zlasti takšnih  oblik adapterjev kjer želimo, da so čim tanjši. MinE-CAP IC omogoča oblikovalcu uporabo pretežno nizkonapetostnih kondenzatorjev za velik del hranilnika električne energije, z nižanjem nazivne napetosti pa se linearno zmanjša tudi njihova velikost. USBPD je močno spodbudil trg k ponudbi majhnih napajalnikov z močjo 65 W, številna podjetja pa so se pri njihovem načrtovanju osredotočila na povečanje preklopne frekvence za zmanjšanje velikosti povratnega transformatorja. MinE-CAP zagotavlja več prostorskega prihranka pri kot bi ga prinesla podvojitev stikalne frekvence preklapljanja, hkrati pa dejansko poveča učinkovitost sistema. ”

 

MinE-CAP izkorišča majhno velikost in nizko upornost tranzistorjev galijevega nitrida PowiGaN ™ v prevodnem stanju iz za aktivno in samodejno povezovanje in odklop segmentov kondenzatorskega bloka v odvisnosti od pogojev pri trenutni vhodni izmenični napetosti. Razvojniki, ki uporabljajo MinE-CAP za hranjenje energije, lahko izberejo najmanjši kondenzator, ki je potreben na vhodni izmenični strani napajalnika v razsutem stanju, potreben za visoke napetosti ACline, in večino hranilnikov energije dodelijo kondenzatorjem z nižjo napetostjo, ki so zaščiteni z MinE-CAPuntil, potrebnim pri nizkonapetostni izmenični vod.

Ta pristop močno zmanjša velikost vhodnih kondenzatorjev, ne da bi pri tem ogrozil izhodno valovanje, obratovalno učinkovitost ali zahteval preoblikovanje transformatorja.

 

Običajne rešitve za zmanjšanje velikosti napajalnika uporabljajo povečanje frekvence preklapljanja, s čimer se omogoči uporaba manjšega transformatorja. Inovativni MinE-CAPIC prav tako doseže znatno zmanjšanje velikosti napajalnika, hkrati pa uporablja manj komponent in se izogne izzivom višjih EMI motenj ter povečanim izzivom glede izgub na transformatorjih in sponkah, povezanih z visokofrekvenčnimi izvedbami. Aplikacije vključujejo pametne mobilne polnilnike, naprave, električna orodja, razsvetljavo in aplikacije v avtomobilski industriji.

 

Takole je povedal Bhaskar Thiagaragan, direktor Power Integrations India Ltd: “MinE-CAP integrirana vezja so odlična za uporabo na vseh lokacijah s širokim razponom vhodne napetosti. V Indiji pogosto načrtujemo za vhodne napetosti od 90 VAC do 350 VAC, seveda z velikodušno oceno prenapetosti tudi nad tem območjem. Inženirji se pogosto pritožujejo nad množico dragih visokonapetostnih kondenzatorjev. MinE-CAP dramatično zmanjša število visokonapetostnih komponent za shranjevanje energije in zaščiti kondenzatorje za nižje napetosti pred velikimi nihanji omrežne napetosti, kar znatno poveča robustnost, hkrati pa zmanjša potrebo po vzdrževanju sistema in vračanje nedelujočih izdelkov.

Novi kondenzatorji so vgrajeni v miniaturnem ohišju MinSOP-16A in brezhibno delujejo z družino integriranih vezij za napajalnike InnoSwitch™ podjetja Power Integrations, z minimalnim številom zunanjih komponent. MinE-CAP MIN1072M IC so že na voljo pri samem proizvajalcu in pri franšiznih distributerjih za 1,75 $ pri naročeni količini 10.000 kosov. Dva primera aplikacij z osnovnimi primeri načrtovanja (DER) združujeta MinE-CAP z integriranim vezjem InnoSwitch3-Pro PowiGaN, INN3370C-H302.A 65 W USB PD 3.0 napajalnik z izhodom 3,3 V – 21 V PPS za polnilnik mobilnega telefona ali prenosnik je opisani v DER-626, DER-822 pa opisuje 60 W napajalnik USB PD 3.0 za napajalnike USB PD / PPS z uporabo INN3379C-H302.

 

Več o tej družini izdelkov boste našli na spletnem mestu Power Integrations, od koder lahko prenesite tudi opise referenčnih aplikacij: https://www.power.com/products/MinE-CAP.

——

O podjetju Power Integrations

Podjetje Power Integrations, Inc. je vodilni inovator na področju polprevodniških tehnologij za visokonapetostno pretvorbo energije. Izdelki podjetja so ključni gradniki v ekosistemu čiste energije, ki omogočajo proizvodnjo obnovljive energije ter učinkovit prenos in porabo energije v aplikacijah od milivatov do megavatov. Za več informacij obiščite www.power.com.

Opomba: Power Integrations, InnoSwitch, PowiGaN, MinE-CAP in logotip Power Integrations so blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke družbe Power Integrations, Inc. Vse druge blagovne znamke, ki so v članku omenjene, so last njihovih lastnikov.

2020_191_10