0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNovicePanda z rešitvijo za od virusa W32/Ransomcrypt kriptirane datoteke

    Panda z rešitvijo za od virusa W32/Ransomcrypt kriptirane datoteke

    Priz­na­ni sve­tov­ni pro­iz­va­ja­lec var­no­stnih re­ši­tev Pan­da Security je pred­sta­vil oro­dje, ki žr­tvam škod­lji­ve ko­de W32/Ransomcrypt po­vr­ne krip­ti­ra­ne da­to­te­ke v nor­mal­no sta­nje. Ome­nje­ni tro­jan­ski konj, ki je v me­se­cu dni oku­žil več sto­ti­soč ra­ču­nal­ni­kov po vsem sve­tu, na­po­ve­du­je no­ve obli­ke gro­ženj za upo­ra­bni­ke.

    Slike niŠkod­lji­va ko­da W32/Ransomcrypt je oku­že­ne da­to­te­ke ti­pov .exe, .doc. ter .pdf pre­i­me­no­va­la ter krip­ti­ra­la in ta­ko upo­ra­bni­kom one­mo­go­či­la do­stop do njih. Na­pa­da­lec je na­to od upo­ra­bni­kov oku­že­nih ra­ču­nal­ni­kov za­hte­val pla­či­lo – splet­no na­ka­zi­lo – na­va­dno v vre­dno­sti 50 evrov. Tu­di, če se žr­tve ni­so odlo­či­le za pla­či­lo »od­ku­pni­ne« in so škod­lji­vo ko­do od­stra­ni­le s ka­te­rim izmed var­no­stnih pro­gra­mov, so jim na ra­ču­nal­ni­kih še ve­dno osta­le krip­ti­ra­ne in po­sle­dič­no ne­u­po­ra­bne da­to­te­ke.

    Stro­kov­nja­ki Pan­da Security so pri­pra­vi­li brez­plač­no oro­dje Pan­da Ransomware Decrypt to­ol, ki upo­ra­bni­kom z oku­že­ni­mi da­to­te­ka­mi po­ma­ga le-te po­vr­ni­ti v za­čet­no sta­nje. Ome­nje­no oro­dje je tre­nut­no edi­no na tr­gu, ki je de­jan­sko kos s stra­ni W32/Ransomcrypt krip­ti­ra­nih da­to­tek. S po­mo­čjo upo­ra­bni­ka po­i­šče krip­ti­ra­ne da­to­te­ke ter jih de­krip­ti­ra. Pan­da Ransomware Decrypt to­ol je na vo­ljo za pre­nos na splet­ni po­ve­za­vi

    »Tro­jan­ski konj W32/Ransomcrypt je v sla­bo vo­ljo spra­vil ve­li­ko do­ma­čih in po­slov­nih upo­ra­bni­kov po sve­tu, tu­di v Slo­ve­ni­ji. Pan­da Security je pr­vi var­no­stni po­nu­dnik, ki je uspel pri­pra­vi­ti de­lu­jo­če oro­dje za po­vr­ni­tev krip­ti­ra­nih da­to­tek v pr­vot­no sta­nje. Oro­dje je upo­ra­bni­kom na vo­ljo brez­plač­no, var­no­stni pro­gra­mi Pan­da Security pa so ome­nje­no škod­lji­vo ko­do zaz­na­li že apri­la in ji pre­pre­či­li na­me­sti­tev na ra­ču­nal­nik,« je po­ve­dal To­ni Jer­šin, vo­dja pro­ga­ma Pan­da Security v ra­ču­nal­ni­škem po­dje­tju AN­NI d.o.o. iz Tr­zi­na.

    Stro­kov­nja­ki Pan­da­Labs, var­no­stne­ga la­bo­ra­to­ri­ja Pan­da Security, upo­ra­bni­kom pri­po­ro­ča­jo, da na ra­ču­nal­ni­ke na­me­sti­jo za­nes­lji­vo var­no­stno re­ši­tev ter jo re­dno po­so­dab­lja­jo. Le ta­ko se bo­do v pri­hod­nje izog­ni­li mo­re­bit­nim no­vim na­pa­dom škod­lji­vih kod.

    Več in­for­ma­cij

    An­ni d. o. o. , Mot­ni­ca 7a, 1236 Tr­zin, E-poš­ta: to­ni.jer­sin@si.pandasecurity.com, te­le­fon: 01/5 800 800

    Panda z rešitvijo za od virusa W32/Ransomcrypt kriptirane datoteke

    2012_SE199_5

    www.pandasecurity.com

    Prejšnji članek
    Naslednji članek