0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNovicePodjetje Power Integrations predstavlja prelomno 1250-voltno GaN stikalno integrirano vezje

    Podjetje Power Integrations predstavlja prelomno 1250-voltno GaN stikalno integrirano vezje

    Power Integrations

    InnoSwitch3-EP 1250 V ICs underline company’s continued leadership in high voltage GaN technologyIC-ji InnoSwitch3-EP 1250 V potrjujejo nadaljnjo vodilno vlogo podjetja na področju GaN visokonapetostne tehnologije.

    Podjetje Power Integrations (NASDAQ: POWI), vodilno na področju visokonapetostnih integriranih vezij za energetsko učinkovito pretvorbo energije, je predstavilo enojno stikalo iz galijevega nitrida (GaN) z najvišjo napetostjo na svetu in 1250-voltnim stikalom PowiGaN™.

    IC InnoSwitch™3-EP 1250 V [1] so najnovejši člani InnoSwitch IC družine podjetja Power Integrations, ki se ponašajo s sinhronim usmerjanjem, varnostno izolirano povratno zanko FluxLink™ in številnimi možnostmi stikal: 725 V s silicijem, 1700 V s silicijevim karbidom in PowiGaN v različicah 750 V, 900 V in zdaj 1250 V.

    Izgube pri preklapljanju pri tehnologiji PowiGaN 1250 V podjetja Power Integrations so manj kot tretjina izgub, ki jih imajo enakovredne silicijeve naprave pri enaki napetosti. Zato je izkoristek pretvorbe energije kar 93-odstoten, kar omogoča zelo kompaktne flyback napajalnike, ki lahko brez hladilnika zagotavljajo do 85 W. Radu Barsan, podpredsednik za tehnologijo pri podjetju Power Integrations, je povedal: „Na tej poti so tudi najboljši visokonapetostni silicijevi MOSFET-i postali zastareli. Leta 2019 smo prvi na trg poslali velikoserijske pošiljke integriranih vezij za napajanje na osnovi GaN, v začetku leta pa smo predstavili 900-voltno različico naših izdelkov InnoSwitch na osnovi GaN. Naš stalni razvoj višje napetostne tehnologije GaN, ki ga ponazarjajo naše nove 1250-voltne naprave, razširja prednosti učinkovitosti GaN na še širši nabor aplikacij, vključno s številnimi, za katere se trenutno uporablja tehnologija silicijevega karbida.“

    Razvijalci, ki uporabljajo nova InnoSwitch3-EP 1250 V [2] integrirana vezja, lahko z gotovostjo določijo največjo delovno napetost 1000 V, kar omogoča industrijsko standardno 80-odstotno znižanje absolutnega maksimuma 1250 V. To zagotavlja precejšnjo rezervo za industrijske aplikacije in je še posebej dragoceno v zahtevnih okoljih električnega omrežja, kjer je robustnost bistvena obramba pred nestabilnostjo omrežja, prenapetostjo in drugimi motnjami v napajanju. Dobavljivost in viriVzorci so na voljo že zdaj; čas za serijsko dobavo integriranih vezij InnoSwitch3-EP z napetostjo 1250 V je 16 tednov.

    Cena za naprave InnoSwitch3-EP 1250 V v INSOP-24D ohišju se začne pri 3,00 USD za količino 10 000 enot. Referenčna zasnova, DER-1025 [3], ki opisuje 12 V, 6 A flayback pretvornik je na voljo za brezplačen prenos. Za dodatne informacije se obrnite na prodajnega predstavnika podjetja Power Integrations ali na enega od pooblaščenih svetovnih distributerjev družbe: DigiKey, Newark, Mouser in RS Components ali obiščite spletno mesto power.com.

    O podjetju Power Integrations
    Power Integrations, Inc. je vodilni inovator na področju polprevodniških tehnologij za visokonapetostno pretvorbo energije. Njegovi izdelki so ključni gradniki v ekosistemu čiste energije, saj omogočajo proizvodnjo energije iz obnovljivih virov ter učinkovit prenos in porabo energije v aplikacijah od milivatov do megavatov. Za več informacij obiščite www.power.com.

    Viri:
    1: https://tinyurl.com/yt8n5hsk
    3: https://tinyurl.com/vmyvsy6a

    https://www.power.com