0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNoviceTantal čip kondenzatorji z višjo CV stopnjo od keramičnih z X5R

    Tantal čip kondenzatorji z višjo CV stopnjo od keramičnih z X5R

    Tantal čip kondenzatorji proizvajalca AVX zdaj zagotavljajo višjo CV stopnjo od keramičnih z X5R dielektrikom. TACmicrochip® serija so najmanjši tantal kondenzatorji na svetu, namenjeni napravam, ki zahtevajo visoko stopnjo zanesljivosti, predvsem za vojsko, v letalski industriji, vesoljskih programih in kritičnih medicinskih aplikacijah.

    Slike niApril 2012 – AVX Corporation, vodilni proizvajalec pasivnih komponent in rešitev za povezovanje, je več kot podvojila volumetrično učinkovitost svoje tantalske tehnologije, s katero so lahko izdelali najnovejšo različico svojih kondenzatorjev TACmicrochip® 15µF/4V in 10µF/6V v 0402 čip ohišju. CV* teh TLC naprav serije je celo večji od keramičnih MLCC kondenzatorjev, ki uporabljajo dielektrik X5R.

    Zasnova serije TACmicrochip® kondenzatorjev odpravlja potrebo po vlivanju plastičnih ohišij (kar je potrebno pri običajnih kondenzatorjih), kar omogoča, da v ohišja enakih dimenzij vgradijo veliko večjo kapacitivnost. To je povečalo volumetrične učinkovitost od manj kot 15 odstotkov na skoraj 50% – zaradi česar so dobili veliko širši spekter možne uporabe.

    Slike niNa voljo je več serij TACmicrochip®. Zaradi visoke stopnje CV so 15µF/4V, 10µF/6V TLC elementi idealni za uporabo v miniaturnih aplikacijah, kot so na primer slušni aparati, ultra tanki pametni telefoni in prenosni računalniki. Ti kondenzatorji so poleg tega tudi zelo stabilni, saj se na primer kapacitivnost ne spreminja ob priključeni enosmerni napetosti ali napetosti izmenične komponente v njej.

    Slike niKondenzatorji TBC serije izpolnjujejo najostrejše zahteve glede zanesljivosti za vojaške in druge aplikacije, kjer preprosto ne smejo odpovedati. TBC kondenzatorji so na voljo v treh različicah glede zahtev: konservativni vojaški standard CWR15, od 0,47µF do 68µF; COTS-Plus elementi, ki se lahko dobavljajo izmerjeni glede na zahtevane parametre ter SRC9000 elementi – posebej namenjeni za uporabo v satelitih in vesoljskih sistemih. Ti so po izdelavi podvrženi posebnim testiranjem, ki zagotavljajo najvišjo raven kakovosti. COTS-Plus in SRC9000 različici izdelkov sta na voljo v velikostih 0603, 0805, 1206 in 1210, pa tudi v 0402, kar je v tem trenutku najmanjši tantal kondenzator na tržišču. Vse različice TBC kondenzatorjev so glede Weibull ocene razvrščeni v največ tri razrede z največjo zajamčeno ravnjo odpovedi 0,1% na 1000 ur, 0,01% na 1000 ur in 0,001% na 1000 ur, vse na ravni 90% zanesljivosti. Tako visoka zanesljivost je prav tako primerna za uporabo v aplikacijah medicinskih pripomočkov za življenjsko podporo, ki se vsadijo v telo.

    *dodatno pojasnilo ob prevodu

    CV stopnja je odraz volumske učinkovitosti kondenzatorja, ki jo ima z uporabljenim dielektrikom. Na splošno velja, da je pri večji kapacitivnosti večja tudi fizična velikost kondenzatorja in je zato pri neki vrednosti kapacitivnosti in višji napetosti večja tudi prostornina kondenzatorja.

    Tantal čip kondenzatorji z višjo CV stopnjo od keramičnih z X5R

    2012_SE199_6

    Prejšnji članek
    Naslednji članek