0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNoviceTest UPS APC Back-UPS BX1400U-GR 700 W / 1400 VA

    Test UPS APC Back-UPS BX1400U-GR 700 W / 1400 VA

    Schneider Electric
    2017_257_5

    Podjetje Schneider electric je uredništvu revij Svet elektronike/Svet mehatronike za testne namene dobavilo 700W UPS. Schneider electric mogoče bolj poznamo na področju avtomatizacije, upravljanja in varnosti stavb, izdelkov za električno distribucijo in ne toliko na področju UPS naprav – čeprav seveda tudi to sodi k dejavnosti podjetja.

    UPS napajalniki so kljub dejstvu, da veliko dandanašnjih uporabnikov uporablja prenosne računalnike, ki že zagotavljajo neko osnovno avtonomijo s stališča električne energije, pomembne naprave za zagotavljanje električne energije različnim strežnikom in spominskim medijem, ki služijo varnemu hranjenju vse večjega števila datotek. Prav tako pa UPS služi tudi v naši pisarni kot pomožno napajanje za takrat, ko zmanjka električne energije za t.i. namizne računalnike, ki pa nimajo svojega napajanja, kot ga imajo prenosniki in tablice. Seveda so vsi računalniki priključeni na zunanje monitorje, ki prav tako potrebujejo rezervno napajanje za takrat, ko zmanjka električne energije in moramo varno ugasniti svoj računalnik.

    UPS podjetja Schneider Electric nudi napajanje za naprave, ki porabijo do 700W moči, kar je ravno dovolj za manjše podjetje. UPS ima na zadnji strani 4 vtičnice, kamor priključimo naprave, ki jih želimo napajati v primeru izpada električne energije. UPS vsebuje svinčene gel akumulatorje, ki jih ni potrebno vzdrževati, na sprednji plošči se nahajata dve LED-ici, ki kažeta stanje baterije in napajanje. UPS ima vgrajen tudi zvočni alarm, ki nas opozori takrat, ko zmanjka električne energije iz omrežja. Vsebuje tudi zaščito pred prenapetostmi tako na omrežni liniji in tudi na Ethernet vtičnicah, kar utegne priti zelo prav tam, kjer strela večkrat uničuje naprave povezane na omrežje preko Ethernet kablov.

    UPS na sliki izgleda večji, v resnici pa je prav simpatično majhen (dimenzij 215, 130, 336 mm) in tehta 12 kg, zato ga boste z lahkoto umestili v vašo pisarno.

    Zaključek

    UPS napajalniki so bili pred leti precej bolj pomembna oprema vsake pisarne, danes pa ta potreba počasi izginja predvsem zaradi vedno večje uporabe prenosnikov in tablic. Kljub temu pa morajo podjetniki – tudi manjši, napajati svoje strežnike, monitorje in tiste namizne računalnike, ki jih potrebujejo pri svojem delu. In prav tam bo UPS podjetja Schneider electric prišel prav.

    www.schneider-electric.si