0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNoviceVisoka stopnja integracije, nizka poraba in samodejno zaznavanje dotika

    Visoka stopnja integracije, nizka poraba in samodejno zaznavanje dotika

    Novi Microchip 8-bitni PIC® mikrokontrolerji združujejo visoko stopnjo integracije, nizko porabo in samodejno zaznavanje dotika.

    Ključne lastnosti:

    • Novi mikrokontrolerji z 28 priključki ponujajo tehnologijo, ki omogoča ekstremno nizko porabo in 10-bitni ADC pretvornik s samodejnim vzorčenjem dotika.
    • Zmanjšuje obseg programske opreme in obenem izboljša zaznavanje dotika.
    • Samodejno krmiljenje kapacitivnega obroča in programska kapacitivnost vzorčenja .
    • Nizkocenovna razvojna orodja vključujejo Microchipovo F1 razvojno platformo.

    Slike niMicrochip napoveduje novost med svojimi 8-bitnimi izpopolnjenimi Midrange Core PIC® mikrokontrolerji z zelo nizko porabo (XLP), z novimi PIC16F1512/13 mikrokontrolerji. Ti novi mikrokontrolerji z 28-timi priključki ponujajo kombinacijo naprednih digitalnih in analognih perifernih naprav, ki v kombinaciji z XLP tehnologijo omogočajo daljšo življenjsko dobo baterij, ki jih zahtevajo številne aplikacije. Te lastnosti univerzalnih PIC16F1512/13 mikrokontrolerjev so idealne za širok spekter uporabe v napravah v medicini, v napravah široke potrošnje, v avtomobilski industriji ter številnih drugih trgih. Poleg delovnega toka od 30 µA / MHz in tokom spanja 20 nA, ki sta najnižja v tej veji industrije, imajo ti mikrokontrolerji vgrajenih sedemnajst 10-bitnih ADC pretvornikov, EUSART, I2C ™/SPI, dva PWM generatorja, 7 kB Flash pomnilnika in 256 B RAM pomnilnika.

    Če ga primerjamo z drugimi člani družine PIC16F151X, potem lahko ugotovimo, da ta dva nova mikrokontrolerja zagotavljata večjo analogno zmogljivost, vključno s 10-bitnim analogno-digitalnim pretvornikom (ADC) s podporo strojno izvedenemu kapacitivnemu delilniku napetosti (CVD) za izvajanje mTouch ™ kapacitivnega zaznavanja dotika. Dodatna krmilna logika omogoča avtomatsko vzorčenje dotika, ki zmanjšuje velikost programske opreme in zmanjša obremenitev procesorja. Zagotavlja tudi avtomatsko krmiljenje kapacitivnega obroča in programabilno kapacitivnost za vzorčenje, da se lahko bolj prilagodi večjim približevalnim senzorjem ali senzorjem dotika. PIC16F1512/13 mikrokontrolerja sta podprta s celotno zbirko Microchipovih standardnih razvojnih orodij, vključno z brezplačnim MPLAB® X integriranim razvojnim okoljem (IDE), skupaj z Microchipovimi F1 preizkusnimi orodji vključno z F1 platformo za preizkušanje (DM164130-1), ki stane 39,99 $ in F1 Kitom za preizkušanje (DV164132), ki stane 69,99 $ in v kateri je že vključen PICkit ™ 3. Prav tako je na voljo tudi MPLAB XC8 prevajalnik za 8-bitne PIC mikrokontrolerje.

    Vzorci novih mikrokontrolerjev PIC16F1512 in PIC16F1513 so zdaj že na voljo, teče pa tudi že redna proizvodnja teh čipov v SSOP, SOIC in SPDIP ohišjih z 28 priključki, ter v 4 x 4 x 0,5 mm UQFN ohišjih.

    Za več informacij obiščite Microchipovo spletno stran

    Obiščite Microchip na sejmu electronica 2012. Hala A4, razstavni prostor 560.
    Opomba: Ime in logotip Microchip, MPLAB in PIC so registrirane blagovne znamke podjetja Microchip Technology Incorporated v ZDA in v drugih državah. mTouch in PICkit so blagovne znamke podjetja Microchip Technology Inc v ZDA in v drugih državah. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last njihovih podjetij.

    Visoka stopnja integracije, nizka poraba in samodejno zaznavanje dotika

    2012_SE202_7