Wraptor

Slike WRAP WRAP 1 - Wraptor

KLIK za povečavo

Vmesnik za direkten vnos izmerjenih veličin Wraptor z VF prenosom podatkov:

Vnos meritev neposredno v merilno poročilo, tabelo ali datoteko z besedilom lahko predstavlja ogromen prihranek časa, kadar je potrebno rezultate meritev dokumentirati. Zapisovanje in kasnejši vnos vrednosti meritev prek računalniške tipkovnice je zamudno, neproduktivno in razmeroma drago opravilo. Ponujamo vam rešitev, ki bo premostila vse neprijetnosti v zvezi z zajemanjem in arhiviranjem meritev, poleg tega pa vam predstavljamo še zanimivo novost – VF vhod!

Slike WRAP WRAP 5 - Wraptor

KLIK za povečavo

Slike WRAP WRAP 2 - Wraptor

KLIK za povečavo

Novi vmesnik ima dva fizična in VF vhod s samodejnim prepoznavanjem večjega števila kanalov. S tem je mogoča priključitev dveh meril prek običajnih podatkovnih kablov za prenos izmerjenih veličin iz različnih meril Mitutoyo: kljunastih meril, mikrometrov, merilnih ur, koordinatnih merilnih sistemov, prek VF vhoda pa je mogoče meritve iz vseh teh meril sprejemati, prikazati in arhivirati tudi brezžično. S tem si razširimo akcijski radij in opravljamo meritve sredi tehnološkega procesa, kljub temu pa so rezultati meritev zabeleženi in dokumentirani.

Vmesnik priključimo na USB vrata osebnega računalnika, ki ga prepozna kot navidezna serijska (COM) vrata. Standardna hitrost prenosa je 9600 Baudov, na željo pa jo lahko tudi spremenimo vse do 115200 Baudov. Še ena prednost novega vmesnika je ta, da ne potrebuje lastnega napajanja, ker se napaja iz USB vodila. Na vmesniku lahko najdemo naslednje pomembne elemente:

Zadaj:

Slike WRAP WRAP 7 - Wraptor

KLIK za povečavo

vtičnico USB – B za priključitev na USB vodilo

 • vtičnico za priključitev stopalke za proženje meritev
 • prikaz serijske komunikacije prek USB vodila z dvema LED diodama
 • RF sprejemnik in anteno za sprejem podatkov iz naših oddajnikov na 433 MHz
 • tipko reset

Spredaj:

 • Slike WRAP WRAP 8 - Wraptor

  KLIK za povečavo

  dve vtičnici za priključitev podatkovnega kabla,

 • prikaz trenutno izbranega vhoda z LED diodami

Za proženje meritev je predviden vhod za priključitev stopalke in sicer prek 3,5mm mono vtičnice. Če priključka kratko sklenemo, se sproži meritev na trenutno izbranem kanalu. Poleg običajnega načina povezave vmesnik omogoča tudi radijski sprejem podatkov iz naprave, na katero je priključen Wraptor, ki je prilagojen za uporabo skupaj z merili Mitutoyo.

Prednosti, ki jih ima brezžični VF prenos pred kabelskim so naslednje:

 • Slike WRAP WRAP 3 - Wraptor

  KLIK za povečavo

  Slike WRAP WRAP 4 - Wraptor

  KLIK za povečavo

  Slike WRAP WRAP 6 - Wraptor

  KLIK za povečavo

  območje, na katerem lahko opravljamo in zajemamo meritve preprosto razširimo od (s podatkovnim kablom) omejenega metra in pol na velikost proizvodne hale. Prenos je zanesljiv;

 • znižamo stroške vzdrževanja in obnavljanja, ker podatkovni kabli niso več potrebni;
 • za komunikacijo med vmesnikom in oddajno enoto imamo na voljo 14 kanalov, po katerih lahko teče komunikacija sočasno. To pomeni, da lahko istočasno v istem prostoru deluje več sistemov sprejemnik-oddajnik, vendar se med sabo ne motijo;
 • isti vmesnik lahko komunicira z več oddajniki, vendar ob pomoči računalnika, ki s pošiljanjem ukazov preklaplja vmesnik med želenimi kanali v ustreznem zaporedju. S tem je uporabniku ponujena možnost zajema podatkov iz bolj kompleksnih merilnih sistemov. Tako lahko 3-kanalni vmesnik razširimo na 16 kanalov;
 • isti vmesnik lahko sprejema sporočila iz neomejenega števila oddajnikov, ki komunicirajo na istem kanalu, če sami poskrbimo, da je zaporedje predajanja sporočil eno za drugim in ne sočasno.

Letak W-raptor!

Wraptor vmesnik za direkten vnos izmerjenih veličin

Avtor: Bojan Kovač

 
Tags: