0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
  DomovRevijaNoviceLinearni polnilnik svinčenih akumulatorjev

  Linearni polnilnik svinčenih akumulatorjev

  Texas Instruments
  2019_276_05

  Podjetje Texas Instruments je predstavilo svoj nov čip UC3906, ki polni svinčene akumulatorje.

  Serija UC2906 regulatorjev polnilnikov baterij vsebuje vsa potrebna vezja za optimalno krmiljenje cikla polnjenja in vzdrževanja za zaprte svinčeve baterije. Ta integrirana vezja nadzorujejo in krmilijo tako izhodno napetost kot tudi tok polnilnika prek treh ločenih polnilnih stanj; visoko tokovno stanje polnjenja, nadzorovano prekomerno polnjenje in stanje natančnosti plavajočega polnjenja ali stanja pripravljenosti.

  Optimalni pogoji polnjenja se vzdržujejo v razširjenem temperaturnem območju z notranjo referenco, ki sledi nominalnim temperaturnim značilnostim svinčeve celice. Običajna zahteva za napajalni tok je zgolj 1,6 mA, kar tem integriranim vezjem omogoča predvidljivo nadzorovanje temperature okolice.

  Ločena napetostna in tokovna ojačevalnika uravnavata izhodno napetost in nivo toka v polnilniku s krmiljenjem vgrajenega krmilnega tranzistorja. Krmilni tranzistor bo krmilil do 25 mA toka v zunanji močnostni tranzistor. Komparatorji za napetost in tok se uporabljajo za zaznavanje stanja baterije in se odzivajo z logičnimi stanji glede na logiko stanja napetosti. Komparator lahko prilagaja izhodno prednapetost tako, da prepreči visoko tokovno polnjenje med nenormalnimi pogoji, kot je kratek stik v akumulatorski celici.

  Druge značilnosti vključujejo vezje za detekcijo prenizke napetosti z logičnim izhodom, ki kaže, kdaj je vhodna napetost prisotna. Poleg tega se lahko stanje napolnjenosti polnilnika zunaj spremlja in zaključi z uporabo indikatorja prenapolnjenosti.

  Blok shema polnilnika in shema njegove vezave sta vidni na sliki 1. Polnilnik akumulatorjev že lahko naročite na TI spletni strani.

  http://www.ti.com