0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
  DomovRevijaNoviceMolekularni biosenzorski čipi za raziskovanje bolezni

  Molekularni biosenzorski čipi za raziskovanje bolezni

  Podjetje Roswell Biotechnologies in IMEC sta napovedala partnerstvo za razvoj prvih komercialno dostopnih čipov z biosenzorjem molekularne elektronike. Ti čipi so možgani, ki stojijo za zmogljivo novo platformo Roswell Technologies za sekvenciranje DNK, ki podpira medicino v podrobnostih, molekularno diagnostiko, hitro testiranje na infekcijske bolezni in shranjevanje DNK podatkov.

  “Nujna potreba po novi generaciji hitrih, poceni potrošniških orodij za raziskave in diagnostiko je bila v sedanji pandemiji COVID-19 izredno jasna,” je dejal predsednik in izvršni direktor Roswell Paul Mola. “Na tem območju bo molekularna elektronska platforma Roswell spremenila način odkrivanja nalezljivih bolezni z novimi, najmočnejšimi zmogljivostmi, ki omogočajo hiter pregled številnih nalezljivih bolezni naenkrat ali večje število virusnih sevov s prenosnimi ali ročnimi napravami.”

  Platforma Roswell je prva, ki ponuja moč molekularnega elektronskega zaznavanja in podpira celoten spekter aplikacij za zaporedje DNK in biosenzibilnih aplikacij. Vključuje spekter testov, potrebnih za odkrivanje in zadrževanje širjenja nalezljivih bolezni, kot je COVID-19, vključno s sekvenciranjem, odkrivanjem nukleinske kisline, odkrivanjem antigenov in odkrivanjem protiteles.

  Platforma je bila zasnovana tudi z možnostjo prilagajanja obsega (skalabilnostjo), da bi hkrati ponudila rešitev za hitro, poceni sekvenciranje celotnega genoma v natančni medicini, za zdravljenje raka in drugih bolezni, pa tudi za branje ogromnih količin digitalnih podatkov, shranjenih v DNK, ki so v prihodnosti predvideni za arhiviranje podatkov na svetovni ravni.

  V molekularne elektronske senzorske čipe so integrirane enojne molekule v vlogi električnih senzorskih elementov na standardnih polprevodniških čipih, zaradi česar so elektronske biosenzorske naprave množično prilagodljive. Medtem, ko so bili elektronski biosenzorji postopoma sprejeti na področju sekvenciranja DNK in drugih področjih testiranja, pa v osnovni senzorski tehnologiji ni bilo večjih novosti.

  Senzorji molekularne elektronike Roswell predstavljajo povsem nov razred senzorjev, posebej zasnovanih tako, da so maksimalno združljivi s sodobno CMOS tehnologijo čipov, saj prinašajo tehnološki preboj, s katerim se znatno povečajo zmogljivosti in znižajo stroški. Ta napredek omogoča nizkocenovne, biomedicinske preiskave visokih hitrosti, vključno z zaporedjem DNK in drugimi oblikami biomarkerjev, ki so bistveni za sodobno medicinsko diagnostiko in sicer na enostavnih prenosnih ali ročnih napravah.
  “Čeprav je molekularna elektronika že dolgo znana kot znanstveni preboj, je bila za njeno komercialno izvedljivost potrebna tehnologija, s katero jo je bilo mogoče postaviti na standardni polprevodniški čip,” je dejal glavni znanstveni direktor Roswell dr. Barry Merriman. “Ena od pomembnih ovir pri trženju molekularne elektronike je, da so za normalno masovno proizvodnjo potrebne drage prilagojene rešitve.

  “„IMEC je vse te izzive premagal z uporabo najsodobnejše tehnologije za proizvodnjo polprevodnikov, skupaj s svojimi bogatimi izkušnjami na področju tehnologije biosenzorjev in pripravil podlago za trženje molekularne elektronike z uporabo standardnih orodij. Navdušeni smo, da bomo pri teh prizadevanjih lahko sodelovali z IMEC. ”

  IMEC in Roswell sta uspešno zaključila ključno delo na samem konceptu in sta zdaj osredotočena na razvoj končnega procesa. Prvi izdelki naj bi bili na trgu na voljo v letu 2021.

  Dr. Ashesh Ray Chaudhuri, vodja ekipe Life Science Technologies pri IMEC, je dejal: “Na podlagi svojega vodilnega mesta na področju naprednega razvoja procesov za polprevodniško industrijo je IMEC prestopil meje mogočega. Ta senzor naslednje generacije, pripravljen za funkcije bio-zaznavanja, je brez dvoma na tej stopnji razvoja tudi po zaslugi našega širokega strokovnega znanja pri reševanju proizvodnih ovir. ”

  Dr. Simone Severi, programski direktor za Life Science Technologies na IMEC, je dodal: “Naše partnerstvo z Roswellom je odličen primer, kako IMEC izkorišča svoje vodstvo na področju najsodobnejše tehnologije za proizvodnjo polprevodnikov, da bi znanosti za življenje omogočili instrumentacijo naslednje generacije.

  »Zelo smo veseli, da bomo z Roswellom sodelovali pri integraciji njihovega senzorja molekularne elektronike in razvili najhitrejšo pot za masovno proizvodnjo njihovih senzorskih čipov. Zlasti motivirajoče je, da svoje spretnosti in izkušnje uporabimo za neposreden vpliv na pomembnih področjih medicine, kot so sekvenciranje genomov in spremljanje nalezljivih bolezni, pa tudi za odpiranje novih področij, kot je na primer shranjevanje DNK v eksa-bajtnem (eksa=1018!) formatu digitalnega zapisa. ”

  Vir: https://www.electronicspecifier.com/industries/medical/molecular-biosensor-chips-for-disease-surveillance

  Electronic Specifier Ltd.
  2020_289_05
  https://www.electronicspecifier.com