0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
  DomovRevijaPredstavljamoNov ultrazvočni merilnik nivoja SITRANS Probe LU240

  Nov ultrazvočni merilnik nivoja SITRANS Probe LU240

  Siemens d.o.o.
  Avtor: Aljoša Doberšek
  2019_276_11

  Siemens predstavlja SITRANS Probe LU240, najnovejši ultrazvočni merilnik nivoja s Hart pretvornikom. Robustna naprava, ki omogoča zanesljivo merjenje nivoja, volumna, razdalje ter tudi pretoka v odprtem kanalu. Zasnovan za izzive okoljske industrije, je ta pretvornik primeren tudi za uporabo v kemični in prehrambeni industriji.

  Stroškovno učinkovit, kompaktni merilnik nivoja z inteligentnim procesiranjem za izboljšano natančnost
  Preverjena napredna metoda obdelave echo profilov t.i. »Process Intelligence« ločuje pravilne odboje od nepravilnih, kar zagotavlja zanesljive odčitke, hkrati pa omogoča hiter odziv na dejanske spremembe v nivoju materiala. Naprava ima zmanjšano »mrtvo območje« in omogoča znižanje odpadkov v aplikacijah, hkrati pa povečuje izkoriščenosti virov z zagotavljanjem neprekinjenega natančnega odčitavanja tudi pri povišanem nivoju materiala.

  Hitro in enostavno upravljanje SITRANS Probe LU240 je omogočeno s štirimi gumbi na displeju ali daljinsko z uporabo programske opreme Simatic PDM. Opcija s prozornim pokrovom operaterjem omogoča prihranek časa in stroškov: pri ročnih odčitavanjih lahko uporabniki direktno odčitajo vrednosti neposredno brez odstranjevanja pokrova merilnika. Za tiste aplikacije, ki zahtevajo podatke o procesni temperaturi, SITRANS Probe LU240 sedaj omogoča poleg meritve nivoja tudi meritev temperature. Naprava je primerna tudi za uporabo z baterijami in solarnimi celicami saj znaša zagonski tok le 3,5mA in minimalno napetost delovanja vse do 10,5V.

  V posameznih aplikacijah se pojavljajo v merjenjem mediju tudi umazanije, ki se lahko v primeru kontaktnega merilnega principa nabirajo na senzorju. Posledica tega so napačna merjenja in dodatno delo s čiščenjem senzorjev. Rešitev pri takšnih aplikacijah je brezkontaktno merjenje. Ker se pa tudi pri brezkontaktnem merjenju lahko umazanija nabira na senzorju, skrbi pri SITRANS Probe LU240 za čistost senzorja aktivna tehnologija in močnejši ultrazvočni signal. Senzor je neobčutljiv tudi na veter, sneg, dež ali spremembe temperature. Odlično se obnese tudi v težkih pogojih kar mu zagotavlja zaščita IP68 popolnoma zaprt PVDF senzor odporen na korozijo, kemikalije in ekstremne pogoje.

  Digitalizacija integrira ključne procesne podatke v celotno delovanje tovarne. S tem se odpirajo nove priložnosti analiziranja proizvodnih procesov in identificirajo področja za izboljšave. S povezavo SITRANS Probe LU240 v sistem vodenja lahko operaterji nadzorujejo meritve nivoja iz nadzorne sobe ali preko oddaljenega dostopa iz portfelja Siemensovih rešitev za avtomatizacijo.

  SITRANS Probe LU240 je izredno uporaben tudi pri meritvah nivoja iz oddaljenih mest, tudi tam, kjer ni možno pripeljati napajanja. To omogoča kombinacija merilnika nivoja SITRANS Probe LU240 ter oddaljenega terminala serije SIMATIC RTU3000C. Zahvaljujoč optimizirani porabi energije SIMATIC RTU ne potrebuje zunanjega napajanja. Napaja se iz baterij ali akumulatorja v kombinaciji s solarnim panelom. Zanesljivo deluje pri zahtevnih pogojih med -40°C pa vse do +70°C. Komunikacija je lahko izvedena preko zunanjega usmerjevalnika, npr. SCALANCE M ali notranjega UMTS modema.
  SIMATIC RTU zapisuje merilne podatke priključenih senzorjev in jih pošilja preko mobilnega omrežja posameznim uporabnikom ali nadzornemu centru. Če merjena vrednost preseže nastavljene mejne vrednosti RTU takoj javi alarm preko SMS-a ali elektronske pošte. To omogoča dežurnim službam takojšen odziv na nepričakovane dogodke.

  Oddaljeni terminali lahko sami pred-obdelajo podatke in s tem zmanjšajo obseg podatkov in poenostavijo obdelavo podatkov v nadzornem centru. Za ta namen je na voljo vrsta različnih tipov programskih modulov, npr. nadzor nivoja silosa, izračun pretočnih količin v bazenih, logične in časovne funkcije, itd. Nastavitve, naknadne prilagoditve konfiguracije, nadgradnjo programske opreme se lahko izvede preko nadzornega centra z uporabo spletnega brskalnika.

  Za več informacij obiščite našo spletno stran:

  Siemens d.o.o.
  Letališka cesta 29c
  1000 Ljubljana
  E-pošta: info.si@siemens.com
  T: + 386 1 4746 100
  www.siemens.si