0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNoviceBrezžična dostopna točka za 5Ghz omrežja - Astaro AP50

    Brezžična dostopna točka za 5Ghz omrežja – Astaro AP50

    Astaro, uveljavljeni proizvajalec varnostnih rešitev, predvsem pa strojnih, programskih ter virtualnih prehodnih točk z integrirano celostno varnostno zaščito Astaro Security Gateway, je v prvi polovici leta  2012 javnosti predstavil novo brezžično dostopno točko AP-50, ki zmore delovati na dveh frekvenčnih pasovih 2.4Ghz ter 5Ghz, s čimer nam omogoča postavitev bolj zanesljivih omrežij.

    Dva frekvenčna pasa omogočata npr. segmentacijo brezžičnih omrežij – za uporabnike, ki potrebujejo hitro povezavo – npr. za VoIP klice – rezerviramo frekvenco 5Ghz, za običajno poslovno rabo ali goste pa 2.4Ghz. AP-50 ima priključek za gigabitno lokalno ethernet omrežje ter podporo za MIMO tehnologijo z dvema odstranljivima antenama ter pasovno širino do 300 Mbit/s v idealnih razmerah. Na AP-50 se lahko poveže do 50 hkratnih uporabnikov brezžičnega omrežja.

    Astaro AP-10 in AP-30

    Slike niAP-50 dopolnjuje ponudbo brezžičnih naprav podjetja Astaro, v kateri sta še brezžični dostopni točki AP-10 ter AP-30. Te naprave so temelj učinkovite arhitekture za postavitev zanesljivega in varnega brezžičnega omrežja. V tej arhitekturi je mogoče vse dostopne točke nadzorovati centralno iz ene naprave Astaro Security Gateway, ki nato deluje kot brezžični kontroler. Konfiguracija posameznih dostopnih točk ni potrebna, saj je večina funkcionalnosti v osrednjem brezžičnem kontrolerju, s tem se močno zmanjšajo stroški postavitve in vzdrževanja brezžičnega omrežja.

    Povezava do domače strani

    O podjetju Astaro

    Astaro je podjetje z več kot 56000 strankami po vsem svetu, med katerimi niso le vladne organizacije in velike korporacije, ampak tudi šole, neprofitne organizacije in manjša podjetja. To pa zato, ker je vodilna ideja podjetja Astaro poenostavitev varnostnih rešitev in omrežne infrastrukture, kar je pomembno predvsem za majhna in srednje velika podjetja, ki si ne morejo privoščiti množice različnih rešitev in še po enega strokovnjaka izobraženega za delo z vsako od teh rešitev. Osrednja produktna linija podjetja so varnostne prehodne točke Astaro Security Gateway, ki so na voljo kot strojna in programska oprema ali kot virtualne naprave. To so prehodne točke (gateway), ki v enem in istem izdelku združujejo tudi popoln nabor varnostnih rešitev, take naprave pogosto označujemo kot UTM prehodne točke (Unified Threat Management). Astaro Security Gateway deluje kot prehodna točka z vgrajenimi devetimi varnostnimi aplikacijami iz treh področij – zaščita omrežja,  elektronske pošte in spletnega prometa, vse skupaj integrirano v poenoteno upravljano rešitev, kar zelo poenostavi upravljanje z informacijskim omrežjem. Astaro vključuje požarno pregrado, preprečevanje vdorov, zaščito pred virusi, zaščito pred spamom, spletno filtriranje, https, VPN idr.

    Podjetje Astaro obstaja od leta 2000 (prej je bilo znano pod imenom Astaro Security Linux), ameriški sedež ima v mestecu Wilmington, Massachusetts, evropskega pa v Karlsruhe, Nemčija. Od srede leta 2011 je Astaro v lasti podjetja Sophos. Več o podjetju


    Dodatne informacije:

    Daniel Bednjički, projektni vodja

    Brezžična dostopna točka za 5Ghz omrežja – Astaro AP50

    2012_SE198_n6