0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNoviceMicrochip LDO napetostni regulatorji za zahtevne aplikacije

    Microchip LDO napetostni regulatorji za zahtevne aplikacije

    Microchip je predstavil visoko zmogljivo družino CMOS Low-Dropout (LDO) napetostnih regulatorjev MCP1755 in MCP1755S, ki prenesejo visoko vhodno napetost in visok izhodni tok.

    Ključne lastnosti:

    • LDO regulatorji zagotavljajo najboljšo kombinacijo, kadar ocenjujemo zmogljivost, velikost in ceno,
    • zagotavljajo visok izhodni tok 300 mA, visoko vhodno napetost 16V in visok nivo dušenja šuma 70 dB,
    • idealni so za napajanje z 9V in 12V napajalnimi vodi, kjer so potrebne zelo »čiste« napetosti,
    • primerni so za širok spekter uporabe, vključno z medicinskimi in mobilnimi napravami ter krmilniki za LED osvetlitev .

    Te LDO regulatorje lahko napajamo s širokim razponom vhodnih napetosti od 3,6 do 16V in zagotavljajo izhodni tok 300 mA pri izhodnih napetostih od 1,8 do 5,5V, medtem ko je poraba toka v mirovanju (običajno) le 68 μA. Poleg tega imajo LDO regulatorji MCP1755/1755S priključek za zaustavitev, ki jim omogoča, da v načinu izklopa porabijo manj kot 0,1 μA (tipično), kar občutno podaljša življenjsko dobo baterije. Če želite prihraniti prostor, so LDO regulatorji na voljo v SOT in v DFN ohišjih dimenzij 2×3 mm. Naštete funkcije zagotavljajo oblikovalcem visoko stopnjo prožnosti pri načrtovanju izredno široke palete aplikacij, kot so medicinske naprave, prenosne naprave in krmilniki LED razsvetljave.Slike ni

    Veliko današnjih elektronskih naprav mora delovati v okoljih, ki vsebuje visoke vrednosti električnega in magnetnega šuma – motenj. Motnje nastanejo ob prehodnih pojavih pri vklopu in izklopu in se skupaj z RF signali inducirajo v napajalnih vodih. Aplikacije, kot so vezja za prekinitve napajanja ob napakah tokov proti ozemljitvi (GFCI / AFCI) odklopniki, brezžične naprave, avtomobilska elektronika, ki je naknadno vgrajena in medicinske naprave so izjemno občutljivi na motnje v napajanju. LDO regulatorji MCP1755 in MCP1755S imajo visoko stopnjo dušenja napajalne napetosti (PSRR) in sicer 70 dB pri 1 kHz, ki filtrira vhodni šum in zagotavlja bistveno čistejše izhodne napetosti, zaradi česar so zelo primerni za uporabo v aplikacijah, ki so bolj občutljive na motnje.

    Vzorci obeh novih LDO regulatorjev so že na voljo, teče pa tudi že njihova redna proizvodnja. MCP1755S je na voljo v SOT223 ohišju s tremi priključki in v DFN ohišju z osmimi priključki ter dimenzijami 2×3 mm, MCP1755 pa je na voljo v SOT223 in SOT23 ohišjih s petimi priključki in DFN ohišji z osmimi priključki in zunanjimi dimenzijami 2×3 mm.

    Za več informacij obiščite spletno stran Microchip na http://www.microchip.com/get/LMUT.

    Opomba: Ime in logotip Microchip sta registrirani blagovni znamki podjetja Microchip Technology Incorporated v ZDA in drugih državah. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu so last njihovih lastnih podjetij.

    Microchip LDO napetostni regulatorji za zahtevne aplikacije

    Microchip Technology Inc

    www.microchip.com

    2013_SE208_6

    Prejšnji članek
    Naslednji članek