0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNoviceNajmanjši MEMS mikrofon ima nizek nivo (EIN) in nizko porabo

    Najmanjši MEMS mikrofon ima nizek nivo (EIN) in nizko porabo

    Najmanjši MEMS mikrofon, namenjen aplikacijam slušnih pripomočkov, ima nizek nivo ekvivalentnega vhodnega šuma (EIN) in nizko porabo. MEMS mikrofon ADMP801 proizvajalca Analog Devices ponuja 27 dBA EIN, porabi le 17 µA pri 1 VDC, in je na voljo v ohišju s prostornino7,3 mm³.

    Analog Devices, Inc., vodilni proizvajalec visoko zmogljivih polprevodnikov za aplikacije procesiranja signalov, je predstavil visoko zmogljiv MEMS mikrofon, razvit posebej za izdelke, ki so namenjeni za pomoč naglušnim. V primerjavi z obstoječimi rešitvami, kot so kondenzatorski mikrofoni (ECM), ADMP801 ni le manjši (zavzame le 7,3 kubičnih milimetrov), ampak nudi tudi večjo stabilnost v daljšem časovnem obdobju v povezavi s temperaturo in spremembami okolja. Ima zelo nizko raven vhodnega šuma (EIN ) s 27 dBA SPL (raven zvočnega tlaka) in porabi le 17 µA pri napajalni napetosti 1 V, kar je le delček tistega, kar porabijo tradicionalni ECM mikrofoni. ADMP801 MEMS mikrofon je na voljo v majhnem ohišju za površinsko montažo(SMD) z dimenzijami le 3,35 mm x 2,50 mm x 0,98 mm in je namenjen spajkanju s tehnologijo pretaljevanja (reflow), pri čemer njegova občutljivost ni okrnjena.Slike ni

    „Slušni pripomočki predstavljajo idealno aplikacijo za izkoriščanje vseh prednosti, ki jih ponujajo MEMS mikrofoni , vključno z majhnimi ohišji, stabilnostjo in zelo nizko porabo energije,“ je dejal Pat O‘Doherty, podpredsednik skupine za varovanje zdravja pri Analog Devices. „Vendar pa MEMS mikrofoni doslej niso mogli ponuditi takšnega nivoja EIN, ki bi izpolnjeval stroge standarde za izdelke, kot so slušni pripomočki. ADMP801 MEMS mikrofon ponuja takšen nivo vhodnega šuma, velikost ohišja ter fazno stabilnost in stabilnost ojačenja, ki si jih pri napredni slušnih pripomočkih lahko le želimo, saj ti vključujejo oblikovanje snopa za lažje določanje smeri zvoka ali glasu.“

    Več o večsmernem MEMS mikrofonu ADMP801

    ADMP801 je vsesmerni MEMS mikrofon visoke kakovosti, z ultra nizko porabo in analognim izhodom, ki je posebej zasnovan za slušne pripomočke. Popolnoma je združljiv s pick-&-place in reflow postopki montaže in tako ponuja možnost, da znižamo stroške sestavljanja z avtomatiziranimi procesi, v primerjavi z ECMS, ki zahtevajo ročne postopke montaže. MEMS mikrofon ponuja odlično časovno stabilnost in stabilnost glede spremembe okolja, z večjim številom ADMP801 MEMS mikrofonov pa lahko sestavimo polje mikrofonov, s katerimi dobimo smerni odziv, ki omogoča prostorsko lociranje izvora glasu.

    Ključne lastnosti večsmernega MEMS mikrofona ADMP801:

    • raven vhodnega šuma: 27 dBA SPL,
    • poraba toka: 17 µA pri napajalni napetosti 1 V,
    • stabilnost s staranjem in temperaturo,
    • prostornina ohišja: 7,3 mm³.

    Dobavljivost in cena

    Vzorci ADMP801so že na voljo, izdelek pa je tudi že v redni proizvodnji. Cena za kos znaša 10,78 $ pri naročilu 1000 kosov. Na voljo je tudi preizkusna ploščica EVAL-ADMP801Z-FLEX, s katero lahko preizkusite zmogljivosti tega mikrofona, njena cena pa je 95$.

    Najmanjši MEMS mikrofon ima nizek nivo (EIN) in nizko porabo

    Analog Devices, Inc.

    www.analog.com

    2013_SE208_5

    Prejšnji članek
    Naslednji članek