0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNoviceNova družina krmilnikov občutljivih na dotik

    Nova družina krmilnikov občutljivih na dotik

    maXTouch® Knob on Display™ (KoD™) spreminja tradicionalne zasnove zaslonov na dotik.

    Microchip Technology Inc.

    Krmilnik maXTouch KoD omogoča inovativne rešitve človek-stroj (HMI) vmesnika s kombiniranjem mehanskih tipk z obstoječimi zasloni, ki omogočajo večkratni dotik

    Številni razvijalci avtomobilskih in industrijskih HMI občutljivih na dotik želijo združiti prednosti mehanskega vnosa z rotacijskim enkoderjem s prilagodljivostjo sodobnih zaslonov na več dotikov. Microchip Technology Inc. (Nasdaq: MCHP) danes najavlja krmilnik maXTouch® Knob on Display™ (KoD™) [1] kot prvo družino krmilnikov avtomobilskega razreda z zaslonom občutljivim na dotik, ki izvorno podpira zaznavanje in sporočanje kapacitivnih rotacijskih enkoderjev ter mehanskih stikal, ki se nahajajo na sprednji plošči. Za razliko od tradicionalnih mehanskih rotacijskih enkoderjev ta nova tehnologija omogoča namestitev tipke neposredno na zaslon brez odprtine v krmilni plošči ali kakršnega koli prilagajanja vzorca na dotik, s čimer se poveča prilagodljivost zasnove in sistemski prihranek stroškov.

    KoD tehnologija odpravlja potrebo po vzorcih senzorjev na dotik po meri, kar oblikovalcem omogoča, da enostavno implementirajo različno število tipk, obliko in položaj, da se prilagodijo različnim izdelkom za končne uporabnike. Prilagojene konfiguracije so nastavljive brez spreminjanja ugnezdene programske opreme maXTouch KoD krmilnika na dotik, kar vodi do hitrejšega in bolj prilagodljivega razvojnega cikla. MaXTouch KoD krmilnik omogoča oblikovalcem, da ohranijo udobje vhodne naprave z rotacijskim enkoderjem, vendar ga kombinirajo s sodobnim in inovativnim dizajnom notranjosti z uporabo pametnih površin in zaslonov, ki omogočajo večkratni dotik.

    Dodatna prednost, ki jo načrtovalci lahko pričakujejo, je enostavnost izdelave zaprtega modula vmesnika človek-stroj (HMI), ki je vedno bolj priljubljen za gospodinjske aparate in industrijske aplikacije. Uporaba tipke na zaslonu bo prav tako povečala varnost za končnega uporabnika, na primer, med vožnjo jim ne bo treba gledati na zaslon, da bi prilagodili zvok ali klimatsko napravo.

    »Sodobni uporabniški vmesniki običajno uporabljajo zaslone, ki omogočajo več dotikov in odstranjujejo mehanske tipke za vrhunsko oblikovanje. Kljub temu funkciji, kot sta temperatura ali glasnost zvoka, najbolje nadzorujem z rotacijskim enkoderjem,« je povedal Clayton Pillion, podpredsednik Human Machine Interface poslovne enote pri Microchip Technology.

    “Nova maXTouch KoD tehnologija ponuja prednosti obeh svetov z zagotavljanjem podpore kapacitivnega rotacijskega enkoderja z družino krmilnikov občutljivih na dotik in celovito zbirko namenskih orodij za hitro implementacijo.”

    Z lansiranjem maXTouch KoD družine Microchip ponuja dve različici, ki strankam omogočata svobodo oblikovanja in prilagodljivost pri izbiri, kako bodo implementirali kapacitivni rotacijski enkoder. KD različica strankam omogoča, da izberejo svojega partnerja za oblikovanje tipk in ustvarijo svojo lastno rešitev z uporabo referenčnega dizajna, ki so ga skupaj razvili z BNL Bearings, kar ponuja možnost popolne prilagoditve dizajna za posebne aplikacije.

    Dodatna MK različica podpira Magic Knob™, ki ga je razvil Panasonic Industry Co., Ltd. Microchip Panasonic Magic Knob (MPMK) rešitev ob ohranjanju prilagodljivosti za namestitev na standardne vzorce senzorjev občutljivih na dotik zagotavlja visoko raven prilagajanja za vrtenje in pritiskanje. haptične povratne informacije, kot tudi za izbiro materiala zgornjega pokrova.

    Razvojna orodja
    Microchip ponuja obsežen nabor orodij za razvoj strojne in programske opreme za skrajšanje razvojnega cikla s kapacitivnim vrtljivim enkoderjem.

    Strojna oprema
    ATEVK-MXT2912TDAT-A: 15.6” / ATEVK-MXT2113TDAT-A: 13.3” [2] OGS panelni kit občutljiv na dotik z vključeno razvojno ploščo in USB povezavo
    referenčni design za kapacitivni rotacijski enkoder s 30 kliki in funkcijo tipke

    Programska oprema
    maXTouch® Studio (IDE – razvojno orodje) z namenskimi vtičniki KoD družine za oblikovanje tipk in nastavitve parametrov

    Dobavljivost
    maXTouch Knob on Display (KoD) krmilnik [3] je trenutno na voljo za nakup. Za nakup se obrnite na prodajnega predstavnika družbe Microchip.

    Pregled družine maXTouch KoD:

    • ATMXT2912TD-A KD varianta; do 112 kanalov za dotik; LQFP 176
    • ATMXT2113TD-A KD varianta; do 97 kanalov za dotik; LQFP 144
    • ATMXT2912TD-A MK varianta; do 112 kanalov za dotik; LQFP 176
    • ATMXT2113TD-A MK varianta; do 97 kanalov za dotik; LQFP 144

    Viri:
    1: https://bit.ly/3z6l3sq
    2: https://bit.ly/3PaRkV3
    3: https://bit.ly/3cmoFOk

    Opomba: Ime in logotip Microchip sta registrirani blagovni znamki podjetja Microchip Technology Incorporated v ZDA in drugih državah. Vse druge blagovne znamke, ki so morda tu omenjene, so last njihovih podjetij.

    https://www.microchip.com