0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNoviceNova družina SPI ur realnega časa s koledarjem (RTCC)

    Nova družina SPI ur realnega časa s koledarjem (RTCC)

    Microchip je predstavil novo družino SPI ur realnega časa s koledarjem (RTCC) srednjega razreda, v manjših ohišjih z desetimi priključki.

    Ključna dejstva:

    • družina kljub nizki ceni zagotavlja natančno merjenje časov v širokem temperaturnem območju,
    • podpira nadzor napak na napajanju in časovne značke brez dodatnih zunanjih vezij,
    • v čipu so vgrajeni SRAM, EEPROM in edinstvena ID številka, ki se lahko tudi preprogramira z MAC naslovom,
    • boljši nadzor in krmiljenje razmerja med delovanjem in nedelovanjem podpira daljše obdobje v power-down načinu delovanja in v načinu spanja mikrokontrolerja.

    Slike niMicrochip je objavil širitev svojega samostojnega nabora ur realnega časa s koledarjem (RTCC) z novo družino SPI MCP795XX v ohišjih z 10-priključki. Te nove naprave nudijo številne enake lastnosti, kot malo večja družina MCP795WXX v ohišjih s 14-priključki, vključno z vrhunsko sposobnostjo nadzorovanja časa.

    Zmanjšanje skupnega števila komponent v sistemu in dejstvo, da odpadejo stroški za programiranje uporabniške serijske ID številke uvršča družino MCP795XX RTCC kot idealno izbiro v aplikacijah ročnih in brezžičnih naprav in naprav široke potrošnje. Ker ima vgrajenega 64 bajtov SRAM pomnilnika, 2 Kbita EEPROM pomnilnika in 128-bitno ID kodo (čip lahko naročite prazen ali s sprogramiranim MAC naslovom), kakšen dodatni pomnilnik najbrž sploh ne bo potreben. Merilniki porabe električne energije, proizvodna oprema, radijska sprejemna in oddajna oprema, GPS in aplikacije instrumentov na področju medicine, kjer je pomembno, da imamo podatek o točnem času vedno na voljo in to v širokem temperaturnem območju delovanja, bodo imeli koristi tudi na račun zelo širokega območja digitalnega uglaševanja, ki lahko popravi do 22 sekund dnevnega frekvenčnega odklona kristala.

    Digitalno uglaševanje izboljšuje natančnost merjenje časov RTCC čipov in široko območje, ki ga pokriva digitalno uglaševanje, zagotavlja kupcem visoko natančnost na velikem temperaturnem območju. Točna ura je podprta tudi v načinu delovanja z nižjo stopnjo porabe energije, ker se digitalno uglaševanje izvaja takrat, ko se MCP795XX napaja iz rezervnega vira napajanja prek vhoda VBAT. Poleg tega ta vezja prinašajo novost na tržišče komponent namenjenih industriji, saj ponujajo baterijsko podprta RTCC vezja, s power-fail in power-restore časovnima znamkama in tri vrste neizbrisljivih pomnilnikov: EEPROM, SRAM in enotno identifikacijsko ID številko.

    Družina MCP795XX lahko zapisuje čas in trajanje izpadov napajanja brez dodatnih vezij, s pomočjo vgrajene power-fail funkcije časovne oznake, ki ga ne more ponuditi nobeno drugo SPI RTCC vezje na trgu. Aplikacije, v katerih je zelo pomembna čim daljša življenjska doba baterije, kot so brezžične prenosne komunikacije, varnostni sistemi in avtomobilska industrija, lahko prav tako izkoristijo 5 MHz SPI vodilo in milisekundni alarm. Ta alarmni izhod z visoko ločljivostjo omogoča večji nadzor nad razmerjem cikla delovanje-počivanje in nudi podporo za daljša obdobja v načinu počivanja power-down in v načinu spanja mikrokontrolerja.

    MCP795XX SPI RTCC PICtail ™ Plus hčerinska ploščica (AC164147) bo imela ceno $ 45 in je že na voljo. Ta ploščica je združljiva z Microchip Explorer 16 razvojno ploščo (DM240001), ki stane 129,99 $ in PIC18 Explorer ploščico (DM183032), ki jo lahko naročite za 99,99 $. Obe omogočata oblikovalcem, da preizkusijo delovanje MCP795XX in WXX RTCC vezij v svojih aplikacijah.
    Vseh šest članov družine MCP795XX (MCP 79510, MCP 79511, MCP 79512, MCP 79520, MCP 79521 in MCP 79522) je na voljo v MSOP in TDFN ohišjih z desetimi priključki, vzorci pa so že na voljo.

    Za več informacij obiščite Microchipovo spletno stran.

    Opomba: Ime in logotip Microchip ter PICtail, so registrirane blagovne znamke Microchip Technology Incorporated v ZDA in drugih državah. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu so last njihovih podjetij.

    Nova družina SPI ur realnega časa s koledarjem (RTCC)

    2012_SE201_5