0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNoviceNova serija merilnih senzorjev ZX

    Nova serija merilnih senzorjev ZX

    Novi seriji merilnih senzorjev ZX1 in ZX2 odlikujejo enostavna nastavitev s pomočjo ene tipke, kompaktne mere, velika natančnost in stabilno delovanje neodvisno od barve in površine merjenca. Ti senzorji nam omogočajo cenovno ugodne rešitve v raznolikih aplikacijah od meritev napak na pnevmatikah, do preverjanja ustreznosti nameščenih podložk pri navojnem vretenu linearnega pogona.

    Izjemna vsestranskost in izredna zmogljivost

    Slike niVsestranskost nove serije senzorjev potrjuje širok razpon merilnega področja, ki znaša od 20 mm pa vse do 1000 mm, odvisno od modela, in sposobnost stabilnega merjenja na težavnih površinah kot so črna guma ali pa zrcalna podlaga. Senzorji imajo zelo hiter ozivni čas in sicer 60 µs – tipično. Zaradi vseh teh lastnosti so ti senzorji primerni za uporabo v zelo hitrih proizvodnih linijah.

    Kljub vsem tem dobrim lastnostim, so ti senzorji še vedno enostavni za uporabo – vse kar je potrebno za nastavitev je enkratni pritisk na tipko. Pri tem se senzor ustrezno nastavi glede na tip merjenca. Zaradi kompaktnih mer je lahko senzor vgradimo tudi na mesta kjer je zelo malo prostora – senzorska glava od senzorja ZX2 je malo večja od škatlice vžigalic. Poleg tega imajo pa zaščitni razred IP67 zato so primerni za vgradnjo v zelo zahtevnih industrijskih okoljih.

    Senzorji ZX1

    Slike niSenzorji ZX1 so kompaktne izvedbe, kar pomeni, da imajo združeno senzorsko glavo in ojačevalnik, kar omogoča hitro in poenostavljeno montažo. Senzorska glava pri senzorjih ZX2 pa je zaradi ločenega ojačevalnika bolj kompaktna. Oba modela imata digitalni prikazovalnik, kar nam omogoča enoznačen prikaz izmerjene vrednosti – razdalje do merjenca. ZX2 modeli pa imajo možnost prikaza skalirane vrednosti, glede na potrebe uporabnika.

    Senzorji ZX2

    ZX2 modeli imajo možnost skaliranja vrednosti na analognem izhodu, na napetostnem in tokovnem. Poleg tega imajo še kopico naprednih funkcij, kot na primer iskanje povprečne vrednosti, maksimuma, minimuma, vrednosti od vrha do vrha. Z dvema senzorjema ZX2 lahko merimo tudi debelino. Primeri aplikacij z merilnimi senzorji serij ZX.

    Nova serija merilnih senzorjev ZX

    2012_SE201_14