0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNova številkaŠčit omogoča dodajanje Click plošč na inženirsko platformo Red Pitaya

    Ščit omogoča dodajanje Click plošč na inženirsko platformo Red Pitaya

    MikroElektronika
    MIKROE odpira še več možnosti za inženirske in programske projekte.

    MikroElektronika (MIKROE), podjetje za ugnezdene rešitve, ki z inovativnimi strojnimi in programskimi izdelki, temelječimi na preverjenih standardih, občutno skrajšuje čas razvoja, je objavilo Click Shield za inženirsko platformo Red Pitaya. Red Pitaya je odprtokodni programsko opredeljen instrument in FPGA razvojno orodje, ki ga pogosto imenujejo inženirski „švicarski vojaški nož“. Red Pitaya, velik kot kreditna kartica, združuje funkcionalnosti več laboratorijskih instrumentov – osciloskopa, generatorja signalov in spektralnega analizatorja – z obsežnimi programskimi zmogljivostmi in odprtokodno programsko opremo za zagon vsakega projekta. Click ščiti so adapterji, ki omogočajo povezljivost Click board™ plošč s priljubljenimi razvojnimi platformami, kot so Arduino, Raspberry Pi, STM32 Nucleo in zdaj tudi Red Pitaya.

    Nebojša Matic, izvršni direktor podjetja MIKROE je dejal: „Ta Click Shield je idealen spremljevalec za Red Pitaya ploščo in je zasnovan tako, da odpira še več možnosti za inženirske in programske projekte. Omogoča nemoteno integracijo Click plošč z vašo gostiteljsko ploščo Red Pitaya ter tako širi njene zmogljivosti in vsestranskost. Ko je gostiteljska plošča Red Pitaya povezana z našim Click ščitom, lahko razvijalci dostopajo do več kot 1550 Click plošč ter do knjižnice s funkcijami in primeri kod za MIKROE prevajalnike.“

    Red Pitaya Click Shield z dvema mikroBUS™ vtičnicama se lahko napaja prek zunanjega napajalnika, ki podpira širok razpon napetosti od 12 do 24 V, ali prek USB tipa C priključka, kar zagotavlja prilagodljivost pri nastavitvah. Prav tako je uporabniku na voljo možnost uporabe katere koli Click plošče s pomočjo obstoječih dvosmernih napetostnih prilagodilnikov nivoja, ne glede na to, ali plošča Click deluje na izbranem nivoju logične napetosti 3,3 V ali 5 V.

    Ena od značilnih lastnosti Click ščita je priključek, podoben shuttle konektorju, ki je namenjen za povezavo z logičnim analizatorjem. Ta priključek je vaša smernica za enostavno spremljanje in analiziranje SPI, UART ali I2C signalov, kar omogoča dragocen vpogled v vaše projekte. Druga izjemna lastnost je integracija ZL40213, ventilatorskega bufferja LVDS ure z dvema identičnima izhodnima gonilnikoma ure. Ta komponenta je zasnovana za distribucijo referenčnih ur z nizkim potresavanjem (ang. jitter), iz zunanjih ali notranjih virov, odvisno od vaših potreb. Ne glede na to, ali gre za žične ali optične komunikacijske aplikacije, Click Shield zagotavlja minimalno potresavanje in ohranja celovitost signala. Poleg tega svojo uporabnost razširi tudi na več kot le taktne signale z namenskim razdelkom za distribucijo in sinhronizacijo prožilnega signala.

    O podjetju MikroElektronika
    Podjetje MikroElektronika (MIKROE) si prizadeva spremeniti industrijo ugnezdene elektronike z uporabo standardnih strojnih in programskih rešitev. Leta 2011 je podjetje izumilo standard za razvojne vtičnice mikroBUS™ in kompaktne Click™ plošče za periferne naprave, ki uporabljajo ta standard, da bi bistveno skrajšali čas razvoja. Zdaj podjetje ponuja 1550 Click plošč – desetkrat več kot konkurenti, standard mikroBUS pa v svoje razvojne plošče vključujejo številna vodilna podjetja za mikrokontrolerje. SiBRAIN™ je MIKROE-jev standard za MCU razvojne dodatne plošče in vtičnice, standard DISCON™ podjetja pa omogoča izbiro med široko paleto podprtih LCD-zaslonov in zaslonov na dotik. MIKROE ponuja tudi NECTO™, najbolj prilagodljiv IDE na svetu, ter najširšo paleto prevajalnikov v industriji, poleg tega pa še razvojne plošče, programatorje in razhroščevalnike. MIKROE-jev Planet Debug™ – prva strojna oprema kot storitev v ugnezdeni industriji – omogoča razvijalcem razvoj in odpravljanje napak ugnezdenih sistemov na daljavo prek interneta, ne da bi vlagali v strojno opremo.

    https://www.mikroe.com