0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNova številkaVečpasovni LoRa radijski modul poenostavlja brezžično zasnovo in upravljanje dobavne verige za...

    Večpasovni LoRa radijski modul poenostavlja brezžično zasnovo in upravljanje dobavne verige za razvijalce IoT naprav

    Murata Electronics Ltd
    Murata je predstavila svoj revolucionarni modul Type 2GT, večpasovni radijski modul (LoRa) z nizko porabo energije, ki pomeni pomemben korak naprej pri razvoju naprav interneta stvari, ki potrebujejo vsestransko brezžično povezljivost.

    Ta visoko integrirani modul odlikuje celovita rešitev, ki ustreza kompleksnim zahtevam globalnih certifikacijskih standardov in omogoča nemoteno uvajanje v različnih regijah in panogah.

    Modul Type2GT je velik 9,98 x 8,70 x 1,74 mm in je vgrajen na tiskanem vezju, ki je nameščeno v kovinskem ohišju. Tehnična dovršenost modula je poudarjena z uporabo Semtechovega naprednega RF sprejemnika LR1121, termično kompenziranega kristalnega oscilatorja (TCXO), drugega 32 kHz kristala, RF stikala in RF prilagodilnega vezja. Te komponente zagotavljajo največjo frekvenčno natančnost in zanesljivo delovanje v različnih okoljskih pogojih. Za razvijalce končnih naprav to pomeni preprostejše in manjše zasnove tiskanih vezij, krajši čas za vstop na trg in nižje stroške razvoja zaradi enostavne integracije modula in poenostavljenega postopka certificiranja.

    Type2GT podpora več frekvenčnih pasov, vključno s sub-GHz pasovi, 2,4GHz pasom ISM in 2,1GHz pasom S za satelitske komunikacije, zagotavlja prilagodljivost in razširljivost, saj izpolnjuje potrebe različnih aplikacij interneta stvari, kot so pametno kmetijstvo, industrijsko in okoljsko zaznavanje ter avtomatizacija stavb in domov. Drugi trgi, ki bi lahko imeli koristi od funkcij modula, vključujejo sledenje premoženju, merjenje komunalnih storitev, daljinsko vodene igrače in brezpilotna letala. Podpora pasu ISM 2,4 GHz omogoča višje hitrosti prenosa podatkov, skupen načrt kanalov po vsem svetu in oblikovalcem omogoča, da se izognejo omejitvam delovnega cikla, ki jih za komunikacije pod GHz določajo evropski standardi.

    „Navdušeni smo nad Muratino strateško širitvijo z vrhunskimi večpasovnimi LoRa moduli tretje generacije,“ je dejal Carlo Tinella, višji vodja trženja izdelkov pri družbi Semtech. „Ta napredek zagotavlja industriji ključno orodje za racionalizacijo in varnost razvojnega procesa za aplikacije, ki delujejo na sub-GHz in 2,4GHz frekvencah LoRa. Muratina zavezanost k zmanjševanju zapletenosti načrtovanja in izzivov certificiranja razvijalcem po vsem svetu omogoča hitre in vsestranske rešitve interneta stvari za vse, od pametnega kmetijstva do mestne infrastrukture.“
    Muratin Type2GT modul je certificiran v skladu z evropskimi standardi CE in ameriškimi standardi FCC, japonskim standardom TELEC in kanadskim standardom IC, kar razvijalcem omogoča ponovno uporabo poročil o RF testiranju modula pri različnih certifikacijskih organih.

    To bo znatno zmanjšalo ovire za skladnost in spodbudilo inovacije v celotnem ekosistemu interneta stvari, ki bo služil uporabnikom na več geografskih območjih.

    Murata vabi razvijalce, partnerje in inovatorje, da raziščejo možnosti Type2GT modula. Skupaj lahko izkoristimo moč LoRa tehnologije za ustvarjanje rešitev interneta stvari, ki niso le pametne in učinkovite, temveč tudi dostopne in trajnostne. Podjetje Murata je predano sodelovanju s svojimi partnerji, da bi premikalo meje mogočega in naredilo svet bolj povezan, inteligenten in okoljsko ozaveščen.

    Vzorci so na voljo že zdaj, serijska proizvodnja pa se je začela konec marca 2024. Za več informacij o Muratovem Type2GT modulu obiščite:
    https://www.murata.com/en-global/products/connectivitymodule/lpwa/overview/lineup/type-2gt

    https://www.murata.com