0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More

  PYTHON 5

  Svet elektronike colorPython (Vir:2) je tolmač. Je enostaven , pokriva vse programerske vsebine in je orodje številnih uporabnikov in razvijalcev. Preden začnemo raziskovati izbrane vsebine si moramo pogledati osnove (Vir:1).
  Na spletu obstaja veliko posnetih izobraževalnih tečajev. Vabim vas, da si kakšnega ogledate. Pri python-u velja, tako kakor pri ostalih tehnologijah, da izkušnje štejejo. Ni odveč omeniti, da je to prvi produkcijski razvojni jezik, kjer ni potrebno znanje dveh jezikov. Do sedaj smo knjižnice in gonilnike pisali v C-ju ali strojnem jeziku. Tehnologija cython (Vir:3) avtomatsko prevede python knjižnico v C in potem C v Python izvršilno knjižnico. Poglejmo si strukturo, rekurzijo, slovar, datoteko in sistem.

  Avtor: Boštjan Šuhel
  E-pošta: bostjan.suhel@gmail.com
  2021-297-51

  struktura.py
  Programski jeziki so strukturni. Strukturo določa strukturni pravopis. Python uporablja ključne besede if, for in while. Za strukturne ukaze je značilna ključna beseda, pogoj in dvopičje. Za ukazom ki se zaključi z dvopičjem sledi zamik. Zamik prve vrstice za dvopičjem določi telo strukture. Vsi ukazi v telesu, ki je na istem nivoju morajo imeti začetek vrstice na isti poziciji. To je značilno za python. Gre za veliko izkušenj z pisanjem programov in desetletja nabiranja praks kodiranja. Osnovni in izbrani primeri kažejo na moderne oblike kodiranja, ki lovijo ravnotežje med razumljivostjo, kompleksnostjo in hitrostjo kodiranja. Pri vsakem opisovanju kodiranja se nujno sklicujemo na pedagoške pristope in primere dobre prakse, ki so potrjeni s strani uporabnikov (npr. Vir:7) in uradnih predstavnikov (Vir:2). Za prvo leto učenja python jezika imamo na slovenski izdaji (Vir:8) v Dokumentih/python/osnove 32 osnovnih vaj, ki se učijo v terminalu. Odvisno od nivoja šolanja, je to celoletni ali ustrezno krajši priporočeni začetek.

  Ta vsebina je samo za naročnike

  Če želite odkleniti to vsebino, se naročite.