5. maja, 2020

Digi-Key nagovarja EMS podjetja

Slike LOGOTIPI Svet elektronike color 300x92 - Digi-Key nagovarja EMS podjetjaKoronavirus je spremenil naš način dela. Zdaj delamo od doma in tudi velika večina prodajnih inženirjev, ki so veliko svojega časa preživijo na terenu pri strankah, zdaj dela od doma.

V uredništvu revije Svet elektronike smo izkoristili situacijo in na intervju povabili Arkadiusz Rataja iz podjetja Digi-Key. Arek – kot mu pravijo v podjetju Digi-Key, se je z veseljem odzval našemu povabilu in nastal je »unplugged« intervju, ki si ga lahko ogledate na LinkedIn [1].

O čem vse sva se pogovarjala z Arekom? Beseda je tekla predvsem o API-jih, ki jih Digi-Key ponuja svojim strankam – predvsem večjim EMS podjetjem, ki naročajo velike količine različnih komponent, pri čemer lahko zaradi človeške napake pride do nepotrebnih stroškov.

Nadalje sva z Arekom govorila o tem, kako je Digi-Key prisluhnil slovenskim razvojnim podjetjem tako, da je znižal stroške poštnine.

Arek je tudi odgovoril na moje vprašanje glede primerjave posla, ki ga opravijo v Sloveniji in sosednjih državah. Na koncu intervjuja pa je odgovoril na moje vprašanje, ali bo Digi-Key odprl pisarno v Sloveniji.

Intervju si lahko kot omenjeno ogledate na spletni povezavi: https://bit.ly/2VFO3Tb

2020_285_12
https://svet-el.si
Tags: