0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNoviceHP-jev mini prenosnik z operacijskim sistemom Android

    HP-jev mini prenosnik z operacijskim sistemom Android

    HP je predstavil inovativno napravo, ki nudi uporabnikom nov način za povezovanje z njihovim spletnim življenjem – internetom, e-pošto, sporočanjem, družabnimi omrežji, fotografijami, glasbo in drugim.(1)

    Compaq AirLife 100 združuje 25,6-centimetrski zaslon, tipkovnico, veliko 92 odstotkov običajne tipkovnice polne velikosti, 16 GB disk SSD, režo za pomnilniške kartice SD Card, operacijski sistem Android, ki v celoti podpira večopravilnost, in prilagojen vmesnik, občutljiv na dotik. Prilagojen vmesnik, ki temelji na HP-jevi dediščini in inovacijah na področju dotika, vključuje spletni brskalnik z zavihki, ki podpira upravljanje z dotikom, preprost mehanizem za povečevanje spletnih strani ter zbirko aplikacij za večpredstavnost in meni z bližnjicami, ki sta optimizirana za upravljanje z dotikom.

    »Spletni brskalnik je za mnoge uporabnike postal namizje. Novi Compaq AirLife je nova evolucija mobilnega računalnika, ki je zasnovan posebej za splet,« je dejal Charl Snyman, podpredsednik in generalni direktor HP-jeve skupine za osebne sisteme v regiji EMEA. »Novih uporabnikov, ki živijo na spletu, ne zanima več hitrost računalnikov, ampak prijatelji in znanci ter položaj v spletnih družabnih omrežjih.«

     

    AirLife s takojšnjim delovanjem (instant on), integrirano podporo za mobilna omrežja 3G(2) in brezžično povezovanje Wi-Fi, spletno kamero VGA in celodnevno uporabo (12 ur brez zunanjega napajanja pri aktivni uporabi in do 10 dni v stanju pripravljenosti)(3) prinaša najboljše lastnosti pametnih telefonov v mini prenosnike, ki so primerni tudi za najbolj zahtevne spletne uporabnike. AirLife je opremljen s podporo sistemu GPS, nameščena pa je tudi programska oprema za navigacijo NDrive. Vključeni so regionalni zemljevidi z zanimivimi lokacijami.(4)

    AirLife 100 temelji na platformi Snapdragon QSD8250 podjetja Qualcomm, ki na enem čipu nudi zmogljivo mobilno procesiranje, optimizirano porabo energije, vseprisotno povezljivost in zmogljivo večpredstavnost.

    AirLife HP razvija v sodelovanju z operaterjem Telefónica, ki ga bo spomladi 2010 ponudil v izbranih državah. Skupaj s Telefónico bo predvsem v državah Latinske Amerike HP ponudil tudi svoj prvi pametni telefon z zaslonom AMOLED. HP iPAQ Glisten bo opremljen z operacijskim sistemom Microsoft Windows Mobile 6.5, uporabniškim vmesnikom, občutljivim na dotik, in spletnim brskalnikom s podporo predvajalniku Flash. Ostale značilnosti vključujejo tipkovnico QWERTY polne velikosti, povezovanje Wi-Fi, podporo sistemu GPS in bogate večpredstavne funkcije ter aplikacije.

    O podjetju HP

    HP ustvarja nove možnosti za razvoj tehnologije, ki pomembno vpliva na ljudi, podjetja, vlade in družbo. HP kot največje tehnološko podjetje na svetu povezuje ponudbo za reševanje izzivov strank, ki zajema tiskanje, osebno računalništvo, programsko opremo, storitve in IT-infrastrukturo. Več informacij o podjetju HP (NYSE: HPQ) je na voljo na internetu ali tel.: +385 1 60 60 231, fax: +385 91 50 26 695.

    Opombe

    Potrebni dostopovna točka in internetna storitev, ki nista vključeni. Širokopasovna uporaba zahteva sklenjeno pogodbo o zagotavljanju storitev. Trditve o trajanju baterije temeljijo na internih testiranjih podjetja HP. Rezultati pri uporabniku so lahko različni. Trditve o trajanju baterije so približki ter so odvisni od omrežne konfiguracije, vzorca uporabe pri posameznem uporabniku in konfiguracije naprave. Brezžična uporaba in osvetlitev zaslona bosta občutno skrajšala trajanje baterije. Za uporabo nekaterih funkcij ali navigacije v določenih področjih je lahko potreben nakup zemljevidov GPS.

     

    HP-jev mini prenosnik z operacijskim sistemom Android
    2010_SE173_8
    Informacije: Koraljka Bošnjak
    www.hp.com