0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNovicePred­sta­vi­tev kom­pak­tnih kr­mil­ni­kov z vgra­je­nim Et­her­net vme­sni­kom

    Pred­sta­vi­tev kom­pak­tnih kr­mil­ni­kov z vgra­je­nim Et­her­net vme­sni­kom

    Pred­stav­lja­mo no­vo iz­ve­den­ko CP1L kom­pak­tnih in­dus­trij­skih kr­mil­ni­kov Omron, z vgra­je­no flek­si­bil­no Et­her­net ko­mu­ni­ka­ci­jo. To op­ci­jo smo do se­daj ime­li na vo­ljo le pri cen­tral­no pro­ce­snih eno­tah ve­čjih mo­du­lar­nih kr­mil­ni­kov. Iz­bo­ljša­na iz­ve­den­ka kom­pak­tnih kr­mil­ni­kov CP1L je na­sta­la kot po­sle­di­ca iz­zi­vov po­treb so­do­bne av­to­ma­ti­za­ci­je, kjer je na na­pra­vah pri­klju­če­nih ve­li­ko raz­lič­nih sen­zor­jev ter ser­vo in re­gu­la­cij­skih na­prav, za vse pa je po­tre­ben od­da­ljen do­stop, pre­ko ka­te­re­ga nad­zo­ru­je­mo in shra­nju­je­mo po­dat­kov­ne vre­dno­sti.

    Vgra­jen Et­her­net vme­snik z mož­nos­tjo vtič­ni­ka (soc­ket)

    Slike niVgra­je­ni Et­her­net vme­snik na kr­mil­ni­ku CP1L se lah­ko upo­rab­lja ta­ko za pro­gra­mi­ra­nje, kot tu­di za ko­mu­ni­ka­ci­jo z osta­li­mi na­pra­va­mi, ki ima­jo vgra­jen Et­her­net vme­snik. Fun­kci­ja vtič­ni­ka omo­go­ča ko­mu­ni­ka­ci­jo s ka­te­ro­ko­li na­pra­vo, ki ima Et­her­net vme­snik, ne gle­de na vr­sto pro­to­ko­la. Omo­go­ča upo­ra­bo stan­dar­dnih Et­her­net pro­to­ko­lov, vključ­no z UDP, TCP in Mod­bus/TCP (z upo­ra­bo fun­kcij­skih blo­kov). Vgra­jen Et­her­net vme­snik prav ta­ko pod­pi­ra Omro­nov FINS Et­her­net pro­to­kol, ki omo­go­ča eno­stav­no po­ve­za­vo npr. med PLC-ji in ope­ra­ter­ski­mi pa­ne­li (HMI).

    Stan­dar­di­za­ci­ja z Et­her­net ko­mu­ni­ka­ci­jo pri­na­ša upo­ra­bni­kom šte­vil­ne pre­dno­sti. Et­her­net je iz­jem­no raz­šir­jen, za­to je po­ve­zo­va­nje ce­nej­še, kot pri se­rij­ski ko­mu­ni­ka­ci­ji, po­ve­zo­val­ni ka­bli so lah­ko dol­gi do 100m, kar omo­go­ča flek­si­bil­nej­šo de­cen­tra­li­za­ci­jo av­to­ma­ti­zi­ra­ne­ga si­ste­ma. Im­ple­men­ta­ci­ja Et­her­net-a omo­go­ča do tri ne­od­vi­sne po­ve­za­ve pre­ko ene­ga ka­bla.

    Z vgra­je­nim Et­her­net-om so na vo­ljo tri ver­zi­je kr­mil­ni­ka CP1L in si­cer z 20, 30 ali 40 I/O toč­ka­mi, raz­ši­ri­ti pa ga je mo­go­če do 160 I/O točk. No­va iz­ved­ba CP1L ima vgra­je­na tu­di dva ana­log­na na­pe­to­stna vho­da 0 do 10V. Na vo­ljo pa so tu­di no­ve ana­log­ne raz­ši­ri­tve­ne eno­te z dve­ma vho­do­ma, z dve­ma iz­ho­do­ma ali pa kom­bi­ni­ra­na eno­ta z dve­ma vho­do­ma in dve­ma iz­ho­do­ma.

    Za ve­li­ke re­ši­tve … z eko­no­mič­nim pri­sto­pom!

    Kr­mil­nik CP1L je raz­vit na­men­sko za pro­iz­va­jal­ce stro­jev in na­prav. Za­go­tav­lja eno­stav­nost in kom­pak­tnost, hkra­ti pa omo­go­ča zmo­glji­vo­sti, ki jih ima­jo ve­čji, mo­du­lar­ni kr­mil­ni­ki. Vsi mo­de­li iz se­ri­je CP1L ima­jo vgra­je­ne šti­ri hi­tro štev­ne vho­de (100kHz) za da­jal­nik im­pul­zov, im­pul­zne iz­ho­de (100kHz) in šte­vil­ne upo­ra­bne fun­kcij­ske blo­ke za eno­stav­no po­zi­ci­o­ni­ra­nje ser­vo mo­tor­jev. Na vo­ljo je tu­di ši­rok spek­ter raz­ši­ri­tve­nih kar­tic (ana­log­ni vho­di in iz­ho­di, tem­pe­ra­tur­ni vho­di, ko­mu­ni­ka­cij­ski vme­sni­ki itd.

    Pred­sta­vi­tev kom­pak­tnih kr­mil­ni­kov z vgra­je­nim Et­her­net vme­sni­kom

    2012_SE199_10

    Prejšnji članek
    Naslednji članek