0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNoviceMicrochip predstavlja nov standard izboljšane varnosti programske kode z družino MCU PIC18-Q24

    Microchip predstavlja nov standard izboljšane varnosti programske kode z družino MCU PIC18-Q24

    Microchip Technology Inc.

    Dodane možnosti za spreminjanje nivoja napetosti pomagajo povečati prilagodljivost in zmanjšati sistemske stroške.

    Vse več vsakdanjih predmetov je povezanih z oblakom – od mobilnih telefonov in vozil do pametnih termostatov in gospodinjskih aparatov. Zaradi vse večje povezljivosti je potreba po naprednih varnostnih ukrepih na ravni čipov, ki ščitijo ugnezdeno programsko opremo in podatke, ključnega pomena. Za zaščito pred trenutnimi in vse večjimi varnostnimi grožnjami, je podjetje Microchip Technology (Nasdaq: MCHP) predstavilo družino PIC18-Q24 mikrokontrolerjev (MCU) [1].

    Za preprečevanje nevarnosti zlonamernega reprogramiranja naprave v ugnezdenem sistemu so MCUji PIC18-Q24 uvedli funkcijo Programming and Debugging Interface Disable (PDID). Ko je omogočena, je ta izboljšana funkcija zaščite kode zasnovana tako, da blokira dostop do vmesnika za programiranje/odstranjevanje napak in blokira nepooblaščene poskuse branja, spreminjanja ali brisanja ugnezdene programske opreme.

    ”Varnost sistema je tako močna, kot je močan njegov najšibkejši člen. Vsaka programirljiva komponenta je lahko ranljiva, zato je nujno uvesti izboljšane zaščitne funkcije za preprečevanje morebitnih vdorov,” je dejal Greg Robinson, podpredsednik Microchipove poslovne enote 8-bitnih MCU. ”Družina MCU PIC18-Q24 podjetja Microchip je zasnovana tako, da je v ospredju napredna varnost, ki strankam pomaga v boju proti grožnjam v temeljih sistema.”

    Ker se številni varni sistemi pogosto povezujejo in komunicirajo z različnimi senzorji, pomnilniškimi čipi in procesorji, so MCU PIC18-Q24 opremljeni z večnapetostnimi vhodi/izhodi (MVIO). Ta funkcija odpravlja potrebo po zunanjih prilagodilnikih logičnih nivojev in omogoča MCU-jem povezavo z digitalnimi vhodi ali izhodi pri različnih delovnih napetostih. Poleg tega, da MVIO zmanjšuje kompleksnost plošče in stroške iz popisa materiala (BOM), so MCU-ji PIC18-Q24 MCU še posebej primerni kot procesorji za upravljanje sistema, ki izvajajo spremljanje in telemetrijo za večji procesor. Ta na videz rutinska opravila so običajno najbolj ranljiva za potencialne hekerje, ko poskušajo pridobiti dostop do ugnezdenih sistemov.
    Družina PIC18-Q24 ima tudi možnost nespremenljivega zagonskega nalagalnika za aplikacije, ki želijo varen način nadgradnje ugnezdene programske opreme. Če želite izvedeti več, obiščite Microchipovo spletno stran PIC® MCU [1].

    Razvojna orodja
    MCU-ji PIC18-Q24 so v celoti podprti s celovitim razvojnim ekosistemom Microchipa in zasnovani za integracijo s programom MPLAB® Code Configurator (MCC). Razvojni komplet PIC18F56Q24 [2] Curiosity Nano Evaluation Kit (EV01E86A) ponuja popolno podporo za načrtovanje z družino PIC18-Q24. Te funkcije se usklajujejo za brezhibno izkušnjo ugnezdenega razvoja in skrajšanje časa za vstop na trg.

    Cene in dobavljivost
    Za dodatne informacije in nakup se obrnite na Microchipovega prodajnega zastopnika, pooblaščenega svetovnega distributerja ali obiščite Microchipovo spletno mesto za nabavo in storitve za stranke, www.microchipdirect.com.

    Viri:
    1: https://www.microchip.com/en-us/products/microcontrollers-and-microprocessors/8-bit-mcus/pic-mcus/pic18-q24
    2: https://www.microchip.com/en-us/development-tool/EV01E86A

    Opomba: Ime in logotip Microchip sta registrirani blagovni znamki podjetja Microchip Technology Incorporated v ZDA in drugih državah. Vse druge blagovne znamke, ki so morda tu omenjene, so last njihovih podjetij.

    https://www.microchip.com