0,00 €

V košarici ni izdelkov.

0,00 €

V košarici ni izdelkov.

More
    DomovRevijaNova številkaNajmanjši Bluetooth® Low Energy modul na svetu

    Najmanjši Bluetooth® Low Energy modul na svetu

    Toshiba

    FDK bo marca 2024 začel pošiljati vzorce na svetovni trg.

    Podjetji FDK CORPORATION in Toshiba Corporation sta sklenili licenčno pogodbo za tehnologijo, v skladu s katero bo podjetje FDK spodbujalo globalno prodajo in trženje najmanjšega*1 Bluetooth® Low Energy modula na svetu. Izjemno kompakten modul, ki temelji na Toshibini lastniški tehnologiji, bo prinesel nove zmogljivosti za različne aplikacije, vključno z nosljivo tehnologijo ter podporo za senzorje in internet stvari. FDK bo začel pošiljati vzorce na svetovni trg marca 2024.

    Toshiba je leta 2021 pri razvoju najmanjšega Bluetooth® Low Energy modula na svetu uporabila svojo lastno tehnologijo »Slot Antenna on Shielded Package« in izdelala modul velikosti le 4×10 mm*2. Od takrat sta podjetji z združitvijo Toshibinih bogatih izkušenj na področju oblikovanja anten in miniaturizacije ter FDK-jevega vodilnega strokovnega znanja na področju tehnologije montaže visoke gostote in lastniške tehnologije tiskanja smol z majhnimi zaščitnimi elementi dodatno zmanjšali velikost na 3,5×10 mm, hkrati pa so razširili njegov pomnilnik na čipu.

    V skladu s pogoji licenčne pogodbe je FDK svoje bogate izkušnje na področju proizvodnje elektronskih komponent uporabil za množično proizvodnjo modula. Na Japonskem je začel pošiljati vzorce, marca letos pa bo enako storil tudi na čezmorskih trgih. Uporabil bo svojo globalno prodajno mrežo, da bi zagotovil popolno podporo strankam od razvoja in proizvodnje izdelka do dobave, izpolnjevanja naročil in zagotavljanja kakovosti.

    Začetno rast trga nosljivih naprav so v veliki meri spodbujale pametne ure in slušalke ter podpora za upravljanje zdravja in analizo vadbe. Pričakuje se, da bo prihodnja uporaba veliko širša. Na osebni ravni bodo vključevale spremljanje otrok, starejših in hišnih ljubljenčkov, industrijske aplikacije pa bodo vključevale izboljšanje produktivnosti v proizvodnji in kmetijstvu z napredkom na področju interneta stvari. Te širše aplikacije zahtevajo manjše in lažje Bluetooth® Low Energy module, zlasti kadar se uporabljajo za sprejemanje in oddajanje podatkov iz senzorjev. Nov Bluetooth® Low Energy modul je tudi v kombinaciji s senzorji in baterijami lahek in izjemno kompakten, zato ga je mogoče uporabljati na področjih z omejitvami glede velikosti in oblike, kot so dnevna oblačila, športna in delovna oblačila.

    Ključne lastnosti
    1. Večja prilagodljivost pri nameščanju perifernih komponent
    Toshibina tehnologija postavlja večji del reže za anteno*3 na vrh modula, s čimer se doseže oklopljeno ohišje*4 z vgrajeno anteno. S tem so odpravljena območja okoli antene, kjer ožičenje ni dovoljeno, kar prinaša večjo svobodo pri nameščanju perifernih komponent, zlasti senzorjev in baterij. Podjetje FDK bo pridobilo radijski certifikat v ciljni državi in za uporabo Bluetooth®logotipa.
    2. Prenos podatkov z nizko porabo energije preprosto s priključitvijo senzorja na baterijo
    Kljub majhni velikosti modul vključuje enoto hitrega kvarčnega kristala*5, enoto kvarčnega kristala nizke hitrosti*6 in pasivne komponente okoli napajalnika. S priključitvijo senzorjev in baterij na modul hitro in enostavno konfigurirate komponento interneta stvari z nizko porabo energije, ki lahko poveže ljudi in stvari. Toshibina patentirana tehnologija Slot Antenna on Shielded Package zagotavlja ohišje vse-v-enem za komunikacijo Bluetooth® Low Energy z robnimi napravami v naprednih IoT sistemih.

    Področje uporabe
    Nosljive naprave, zdravstveno varstvo, sledenje, oblačila, majhne elektronske naprave

    Opombe:
    *1: Kot zaščiten tip 32kHz/32MHz kvarčnega kristala, vgrajenega v modul z anteno. Referenčne vrednosti na dan 4. decembra 2023 (raziskave FDK in Toshiba).
    *2: Sporočilo za javnost januarja 2021 https://www.global.toshiba/ww/news/corporate/2021/01/pr1401.html
    *3: Tehnologija, ki z laserjem oblikuje utore v kovinskem ohišju, ki pokriva modul (oklopljeno ohišje), da ga spremeni v anteno.
    *4: Kovinsko ohišje s tehnologijo tiskanja smole z majhnim oklopom okoli ohija, ki pokriva modul in preprečuje neželeni prenos radijskih valov.
    *5: Za glavno uro. Frekvenca nihanja: 32 MHz.
    *6: Za način nizke porabe energije. Frekvenca nihanja: 32,768 kHz.
    *7: Tipična vrednost (vrednost TYP) kot vodilo za merilno napako.

    O podjetju FDK
    Podjetje FDK CORPORATION (standardni oddelek tokijske borze: koda 6955) razvija in proizvaja celovito linijo baterij in elektronskih komponent. Izkušnje podjetja FDK z baterijami, elektronskimi materiali, vezji in tehnologijami za montažo z visoko gostoto so se nabirale več kot sedemdeset (70) let in podjetju FDK omogočajo, da strankam po vsem svetu dobavlja zelo inovativne in kakovostne izdelke. FDK bo kot partner za pametno energijo s sestavljanjem naprednih tehnologij strankam še naprej zagotavljal predloge za učinkovito uporabo električne energije na varen in učinkovit način.
    Več informacij o podjetju FDK najdete na spletni strani www.fdk.com.

    O podjetju Toshiba
    Toshiba Corporation vodi globalno skupino podjetij, ki združuje znanje in zmogljivosti iz skoraj 150-letnih izkušenj na različnih področjih poslovanja – od energetike in družbene infrastrukture do elektronskih naprav – z vrhunskimi zmogljivostmi na področju obdelave informacij ter digitalnih tehnologij in tehnologij umetne inteligence. Te izrazite prednosti podpirajo Toshibo pri gradnji infrastrukture, v kateri lahko uživajo vsi, in povezane podatkovne družbe ter pri doseganju končnega cilja družbe prihodnosti, ki uresničuje ogljično nevtralnost in krožno gospodarstvo. Toshiba, ki jo vodi osnovna zaveza skupine Toshiba: “Zavezana ljudem, zavezana prihodnosti”, prispeva k pozitivnemu razvoju družbe s storitvami in rešitvami, ki vodijo k boljšemu svetu. Skupina in njenih 110.000 zaposlenih po vsem svetu so v poslovnem letu 2022 zagotovili letno prodajo v višini 3,4 bilijona jenov (25,1 milijarde USD).

    Več o podjetju Toshiba najdete na spletni strani www.global.toshiba/ww/outline/corporate.html

    Vir slik: https://www.fdk.com/

    Povzeto po:
    https://www.global.toshiba/ww/news/corporate/2023/12/news-20231204-01.html

    https://www.toshiba.com